Συγκλονιστικός Λουτσέσκου για Ιβάν Σαββίδη: «Βάζει και την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ»!

Συγκλονιστικός Λουτσέσκου για Ιβάν Σαββίδη: «Βάζει και την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ»!

Συγκλονιστικός Λουτσέσκου για Ιβάν Σαββίδη: «Βάζει και την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ»!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ραζβάν Λουτσέσκου double PAOK» και άκουσε τα συγκλονιστικά λόγια του Ρουμάνου προπονητή για τον Ιβάν Σαββίδη που στα αυτιά του ήχησαν σαν… μήνυμα παραμονής!

Δεν ξέρω αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, «είναι ο πιο ιδανικός άνθρωπος γι’ αυτή την πόλη, γι’ αυτή την ομάδα», όπως είπε ο Διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ραζβάν Λουτσέσκου double PAOK», του συναδέρφου Κώστα Βασιλόπουλου, αυτό που γνωρίζω είναι πως ο Ρουμάνος προπονητής θα (μας) απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα τους παροικούντες στη Μικράς Ασίας.

Το πρώτο κρατούμενο τούτη την εποχή στον «πλανήτη ΠΑΟΚ» είναι (η τάση) να μείνει ο Λουτσέσκου, αλλά να κάνει ετούτο κι εκείνο και το άλλο. Ό,τι ο καθένας νομίζει για σωστό. Ο Ραζβάν είτε θα φύγει (κομματάκι δύσκολο…), είτε θα μείνει και θα κάνει ό,τι αυτός νομίζει για σωστό. Για τον Ρουμάνο δεν νοείται πρόταση (να ανανεώσει) με όρους και προαπαιτούμενα.

Το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι «ρωτάνε και ανησυχούν» περί της ανανέωσης ή μη του συμβολαίου πήραν δια στόματος Λουτσέσκου πολλές απαντήσεις στη διάρκεια της αποψινής τοποθέτησης του για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Ουδείς άνθρωπος στον κόσμο δε θα εκφραζόταν με τόσο συγκλονιστικό τρόπο, όπως ο Ρουμάνος τεχνικός, για την ομάδα και το αφεντικό της, αν δεν αισθάνεται καλά, αν εκεί που είναι δεν περνάει καλά -το βασικότερο- αν δε θέλει να παραμείνει και να συνεχίσει το έργο του.

Ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποδεικνύεται μέσα από την εξιστόρηση της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος και του νταμπλ την σεζόν 2018-19, είχε στήσει έναν μηχανισμό γύρω από την ομάδα με όλους τους ανθρώπους να δουλεύουν προς την ίδια κατεύθυνση. Απαιτητικός, σκληρός, στα όρια του ψυχαναγκασμού πολλές φορές, είχε οδηγήσει τον Λουτσέσκου ακόμη και στην σκέψη να τα βροντήξει όλα και να παραιτηθεί. Όπως έκανε σ’ ένα μεταμεσονύκτιο μίτινγκ, μετά την εντός έδρας ήττα από την ΜΠΑΤΕ στους ομίλους του Europa League, φτάνοντας τον Ρουμάνο προπονητή στα όρια του!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου

«Άρχισε να με κατηγορεί με έναν τρόπο που άρχισα να αισθάνομαι ότι δεν θα βγω ζωντανός από το μίτινγκ. Έκανε συγκεκριμένη κριτική λέγοντας ότι αδικώ συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και αισθανόμουν ότι έχανα τους ποδοσφαιριστές. Αισθανόμουν τι κάνω τώρα εγώ εδώ; Εκείνη τη στιγμή πήγα στο επιτελείο μου να τους πω ότι φεύγουμε πρέπει να παραιτηθώ», θυμήθηκε σε μια από τις πολλές άγνωστες ιστορίες που υπάρχουν στο βιβλίο.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία, λοιπόν, όλα όσα είπε απόψε ο Λουτσέσκου στη διάρκεια της παρουσίασης για τον άνθρωπο Σαββίδη, για τον πρόεδρο Σαββίδη, για τον γιο του, Γιώργη, για το ρόλο που έπαιξαν στην κατάκτηση του νταμπλ και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Είπε επί λέξη ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Όλο το μερίδιο αυτής της τεράστιας επιτυχίας ανήκει στον κ. Σαββίδη, γιατί έβαλε ψυχή στον ΠΑΟΚ, ήταν πάνω απ’ όλους, μας πίεσε με στόχο να πάρει το καλύτερο κομμάτι μας. Μας μετέδωσε τη μεγάλη του φλόγα, την επιθυμία, να κατακτήσει πραγματικά σημαντικά πράγματα με τον ΠΑΟΚ.

Οι άνθρωποι που δούλεψαν γι’ αυτά τα δύο νταμπλ που κατακτήσαμε την διετία 2017-2019, γιατί δύο είναι, απλώς το ένα πρωτάθλημα το κατακτήσαμε στο γήπεδο, αλλά κλάπηκε έξω από αυτό με τους τρόπους που όλοι γνωρίζουν. Όλοι οι άνθρωποι που υπήρχαν γύρω από την ομάδα δούλευαν προς την κατεύθυνση που όρισε ο κ. Σαββίδης.

Από την παρουσίαση του βιβλίου «Ραζβάν Λουτσέσκου double PAOK»

Ξέρω ότι επιτυχία στα ομαδικά σπορ δεν είναι μόνο ενός ανθρώπου, αλλά αν θα έπρεπε να δώσουμε το όνομα σε κάποιον που τα έδωσε όλα εκείνη την περίοδο, για όσα κατακτήσαμε, για το πως δουλέψαμε, για τη γενικότερη βελτίωση και πρόοδο του ΠΑΟΚ, την άνοδό του στο επίπεδο των ομάδων που μάχονται για τίτλους, αυτό το όνομα είναι του κ. Ιβάν Σαββίδη. Προσωπικά θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Μου σκληραγώγησε τη νοοτροπία, με έκανε έναν “μαχητή” και χωρίς καμία αμφιβολία με έκανε καλύτερο προπονητή.

Το σωστό βέβαια είναι να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές γιατί στο τέλος της ημέρας αυτοί έμπαιναν στο γήπεδο. Θα πρέπει να ευχαριστήσω και τον Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος τη δύσκολη περίοδο της προσαρμογής μου στον ΠΑΟΚ, όταν υπήρχαν αντιδράσεις, ήταν πάντοτε δίπλα, τον ένιωθα δίπλα μου σε δύσκολες στιγμές και καταστάσεις που υπήρξαν τον πρώτο χρόνο. Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Μάκη Γκαγκάτση, τη Μαρία Γκοντσαρόβα, τον Παντελή Κωνσταντινιδη, τον Κυριάκο Κυριάκο, γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί με αγάπη.

Και τέλος πρέπει να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο, το ιατρείο, τους ανθρώπους που είναι στην κουζίνα, που ετοιμάζουν τον αγωνιστικό χώρο γιατί όλα τα κομμάτια θα πρέπει να είναι ενωμένα και να νιώθεις την θετική αύρα από τους συνεργάτες σου».

@Photo credits: eurokinissi, Motionteam - Βασίλης Βερβερίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.