Ο απολαυστικός Μαντσίνι και η αξία του 9-1-1 του φετινού Παναθηναϊκού

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο απολαυστικός Μαντσίνι και η αξία του 9-1-1 του φετινού Παναθηναϊκού

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την φανταστική εμφάνιση του Ντάνιελ Μαντσίνι στη Κηφισιά, για τον υπέροχο Ρούμπεν Πέρεθ, για το πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Καισαριανή και μία πολύ σημαντική επίδοση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παιχνίδι το βράδυ της Πέμπτης και καταρράκωση της ψυχολογίας από τον τρόπο που ήρθε η ήττα στη Ρεν. Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής μετά από ένα μακρινό ταξίδι. Κόπωση. Σωματική και πνευματική. Ένα χαλάρωμα το Σάββατο και ματς την Κυριακή απέναντι σε μία ομάδα που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα περίμενε σε χαμηλό μπλοκ, με δέκα παίκτες πίσω από την σέντρα και καλή ανασταλτική οργάνωση και συμπεριφορά. Χωρίς διαθέσιμες επιλογές για rotation στο κέντρο της άμυνας, με έναν αριστερό μπακ εδώ και καιρό μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα. Τώρα που απορρίφθηκε και η έφεση και τόσο καιρό ήταν ένα ψέμα το πρόβλημα του Ισπανού μπακ, γιατί δεν μπήκε να παίξει την Κυριακή; Άρρωστα μυαλά.

Για όσους έχουν μάθει να κρίνουν ομάδες και παιχνίδια με την λογική ''έλα μωρέ με την Κηφισιά έπαιζε'' ο Παναθηναϊκός στη Καισαριανή δεν έκανε και κάτι φοβερό. Για όσους μπορούν να κατανοήσουν την ποδοσφαιρική πραγματικότητα και το πόσο ''πονηρό'' ήταν αυτό το ματς, σε ένα γήπεδο που η ΑΕΚ πέταξε δύο βαθμούς την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν σημαντική αυτή η νίκη για το Τριφύλλι που αγόρασε ηρεμία ενόψει της διακοπής και πάνω από όλα διατηρήθηκε στο +4 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και στο +5 από τον ΠΑΟΚ.

Φεύγοντας για λίγο από την μικρή εικόνα και πριν επιστρέψουμε σε αυτή παρακάτω, αξίζει να σημειώσουμε το εξής για την μεγάλη εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα:

Ο περσινός πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με 12 νίκες και 1 ισοπαλία. Μοναδικό επίτευγμα από κάθε άποψη. Στον φετινό πρώτο γύρο το Τριφύλλι έχει 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Σε μία σεζόν που δεν έχει καμία σχέση με την περσινή, καθώς υπάρχουν τα παιχνίδια για το Europa League. Είναι πολύ διαφορετικό να προετοιμάζεις ένα ματς την εβδομάδα κι άλλο πράγμα να παίζεις δύο, να έχεις ταξίδια, να φτάνεις στα κόκκινα. Μέχρι στιγμής το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κρατά με μεγάλη επιτυχία δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, καθώς και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται στη Super League1 και στην Ευρώπη είναι απόλυτα ανταγωνιστικό και μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το πάρτι του Ντάνιελ

mancini2

Επιστροφή στα χθεσινά. Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα σοβαρός, δεν άφησε την Κηφισιά να παίξει, έφτασε την κατοχή της μπάλας στο 74% και με εξαίρεση την διπλή φάση του 34' όπου και πάλι εμφανίστηκε η ''πληγή'' του αμυντικού τρανζίσιον (κάποια στιγμή πρέπει τα φάουλ να μπουν στην εξίσωση, όπως πολύ σωστά έπραξε ο Μλαντένοβιτς σε ανάλογη κατάσταση στο 87') το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος του Τριφυλλιού.

Σίγουρα οι ''πράσινοι'' θα μπορούσαν να έχουν παράξει περισσότερες ευκαιρίες αλλά η υπομονή και ο τρόπος που έψαχναν το γκολ της νίκης ήταν ο σωστός και δικαιώθηκαν στο 58'.

Ο κορυφαίος του γηπέδου Ντάνιελ Μαντσίνι έκανε την δουλειά. Ο Αργεντινός εξτρέμ έστησε ένα πάρτι απέναντι στους μπακ της Κηφισιάς και ειδικά με αντίπαλο τον Παρρά ήταν ασταμάτητος.

Σε καταστάσεις όπως η χθεσινή, τα περάσματα στο 1vs1 είναι ζωτικής σημασίας και ο Μαντσίνι έκανε προσωπικό ρεκόρ ντριμπλών στην εν Ελλάδι παρουσία του με 6 επιτυχημένες προσπάθειες στις 12.

Μαντσίνι

Έκανε ένα υπέροχο τελείωμα με το αριστερό στο γκολ και γενικότερα πήρε πάνω του, το χθεσινό παιχνίδι μέσα από τις ενέργειές του.

Από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του Ρούμπεν

Από κοντά και ο Ρούμπεν Πέρεθ σε μία από τις πιο καλές φετινές του εμφανίσεις. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, έκανε πολύ δουλειά στον άξονα τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά.

Οι αριθμοί τα λένε όλα:

99/110 πάσες
7/9 μακρινές μεταβιβάσεις
17 επανακτήσεις κατοχής

Για αυτού του είδους τα παιχνίδια, ο έμπειρος χαφ είναι ιδανικός, δείχνοντας την μεγάλη του ποιότητα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.