Βόλος - Ατρόμητος 2-1: Νίκη - διαβατήριο για μια θέση στα play offs (vids)

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Ο Βόλος ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προηγήθηκε με τον Λούνα στο 56', αλλά ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Τζοβάρα στο 77' και πίεσε αφόρητα για την ανατροπή που δεν ήρθε - αντιθέτως ο γηπεδούχος με γκολ του Γκάγκι στο 92' πήρε το τρίποντο - «χρυσάφι».

«Αγκαλιά» με την είσοδό του στα play offs βρίσκεται από σήμερα (12/2) ο Βόλος, καθώς επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου και βρίσκεται στο «+10» από εκείνον που είναι 7ος, έστω και με ματς παραπάνω. Ουσιαστικά μάλιστα η διαφορά των δύο ομάδων είναι 11 πόντοι, αφού εκείνη της Μαγνησίας «έχει» τη μεταξύ τους ισοβαθμία.


Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Αλχο, Σιελή, Εσκοβάλ, Αρούνα Σι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκάτσι, Λούνα, Πιρές στα χαφ, τους Τσιρίνος, Ντέλετιτς στα «φτερά» και τον Κούτσια στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη στα γκολπόστ, τους Κεσχρίντα, Χατζηισαϊα, Στρούγγη, Ντε Μποκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκονζάλες, Φριντζόσον, Κουέν στον άξονα, τους Ρομπάιγ, Ροτάριου στα άκρα και τον Τζαβίδα στο «9».

Σετ παιχνίδι στο πρώτο μισό, 2-2 οι τελικές

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» φάνηκε πως οδεύαμε σε ένα ντέρμπι, αφού το διακύβευμα ήταν μεγάλο και κρίνονταν, σε υψηλό ποσοστό, η είσοδο στα play offs. Στα πρώτα λεπτά τα δύο αριστερά μπακ των ομάδων (Αρούνα Σι& Ντε Μποκ αντίστοιχα) έδειξαν ορεξάτα και έπαιρναν πρωτοβουλίες, όμως με την πάροδο του χρόνου οδηγηθήκαμε σε σετ παιχνίδι, όπου οι φιλοξενούμενοι πατούσαν ελαφρώς καλύτερα.

Η τριάδα των κεντρικών τους χαφ ( Γκονζάλες, Φριντζόσον, Κουέν) «πήρε» τον άξονα, όμως ο Ατρόμητος δεν «έβγαζε» φάσεις και παρουσιάζονταν τρόπο τινά απειλητικός μόνο με στατικά. Μάλιστα η καλύτερή του «στιγμή» μέχρι την ανάπαυλα δεν ήταν δική του προσπάθεια και προήλθε από το κεφάλι του Αλχο, όταν θέλησε να απομακρύνει αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς τα καρέ του Κλέιμαν (ο αέρας επηρέαζε τις κινήσεις των παικτών) ωστόσο ο Γκάτσι απομάκρυνε. Οι γηπεδούχοι είχαν την «καλή» στιγμή τους με τον Πιρές στο 19' και το 0-0 του πρώτου μισού αντικατοπτρίζει, σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του, όπου είχαμε μόνο τέσσερις τελικές (2-2) και όχι ιδιαίτερο ρυθμό.

Ο Λούνα που ξεκίνησε χαφ έκανε το 1-0 για τον Βόλο

Στο δεύτερο μισό ο Βόλος ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα, ελέω της παρουσίας του Ντέλετιτς. Ο Σέρβος έπαιρνε πρωτοβουλίες, οι γηπεδούχοι μετέφεραν τη δράση στο μισό του Ατρόμητου και πλέον ήταν εκείνοι που «κέρδιζαν» στατικά γύρω από τα καρέ του Γιαννιώτη.

Ετσι έμεναν ψηλά και στο 56' ο Λούνα βρήκε ελεύθερα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων, καθώς ο Ισπανός αν και μπακ είχε ξεκινήσει στα «6αρο-8άρια» ελέω των απουσιών που ταλαιπωρούν την ομάδα του. Αμέσως έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελληνα πορτιέρε για το 1-0.

Οι αλλαγές έδωσαν ενέργεια στον Ατρόμητο και 1-1

Αυτόματα τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν και στην «εξίσωσή» της μπήκε ο όρος «διαχείριση». Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το momentum και απείλησαν μετά το 1-0 με τους Κούτσια, Ντέλετιτς, αλλά η πλευρά των φιλοξενουμένων θέλησε να τα παίξει όλα για όλα. Από το 58' ως το 67' προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, έβαλε «φρέσκα» πόδια σε φορ, άκρα, άξονα και πρέσαρε ψηλά.

Οι παίκτες του Ατρόμητου πήραν μέτρα στο γήπεδο, ο Κεσχρίντα έπαιρνε πρωτοβουλίες, οι Τζοβάρας, Οικονομίδης έβγαλαν ενέργεια και η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Ο Κιάρτασον στο 72' έβαλε «δύσκολα» στον Κλέιμαν και την άμυνά του και τελικά στο 76' ήρθε η ισοφάριση για λογαριασμό τους. Σε εκτέλεση κόρνερ ο Κλέιμαν έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Ντε Μποκ αλλά η μπάλα «στρώθηκε» στον αφύλαχτο Τζοβάρα που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Πίεσε ο Ατρόμητος, τρίτο στόπερ ο Βόλος που έκανε το 2-1

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο, όπου οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν περισσότερο «πνευματικά έτοιμοι». Οι παίκτες του Ατρόμητου μετέφεραν το παιχνίδι όχι απλά στο μισό του Βόλου αλλά μέσα και γύρω από τα καρέ του και με κορυφαίο τον Ρομπάιγ δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Η πίεσή τους οδήγησε τους φιλοξενούμενους στην απόφαση να παίξουν με τρία στόπερ μετά την είσοδο του Πίρινεν, όμως δεν δέχονταν «καθαρές» φάσεις (π.χ. στο 87' ο Ρομπάιγ θα μπορούσε να «τελειώσει» τη φάση αλλά «έψαξε» τον Κιάρτασον). Μπαίνοντας στα χασομέρια όλοι οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά και το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, καθώς ο Γκάγκι βγήκε στην «κόντρα», συνεργάστηκε με τον Τσιρίνος και με δυνατό, ξερό σουτ διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Γκάγκι. Το 2-1 ξεκίνησε και τελείωσε από τα πόδια του και παίρνει τα credits για την κούρσα που έκανε στις καθυστερήσεις και σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του πιέζονταν. Ο Αργεντινός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του.



Στο ύψος του: Ο Λούνα. Επαιξε σε μία νέα θέση για εκείνον, αυτή του κεντρικού χαφ αν και μπακ, όμως τα πήγε σχετικά καλά και μάλιστα σκόραρε. Οι Τζοβάρας, Ρομπάιγ, Οικονομίδης ήταν καλοί για τον Ατρόμητο στο δεύτερο μισό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φριντζόσον. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός ανασταλτικά, αλλά μέχρι και το 67΄ που αντικαταστάθηκε δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά στο κομμάτι της ανάπτυξης. Μάλιστα στο δεύτερο μισό είχε και αμυντικά «θέματα».

Η «γκάφα»: Στο 19' και σε μία «χλιαρή» παράλληλη του Τσιρίνος από τα δεξιά η άμυνα του Ατρόμητου δεν έδιωξε. Ετσι ο Πιρές θέλησε να το εκμεταλλευτεί και «πετάχτηκε» στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ήταν σε δύσκολη θέση και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το «στραγάλι»: Υπήρξαν λαθάκια από τον ρέφερι Τσακαλίδη και τους βοηθούς του, όμως σε γενικές γραμμές πέρασαν απαρατήρητοι.

Το «ταμείο»του Gazzetta: Ντερμπάρα έγινε στο Πανθεσσαλικό που εξ' αρχής φαίνονταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οπερ και τελικά συνέβη. Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο και τα επιμέρους διαστήματα στο δεύτερο, μεγάλο ρόλο έπαιξε ο βαθμός ευστοχίας του Βόλου.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλοχ, Εσκοβάλ, Σιέλης, Αρούνα, Γκάγκι, Λούνα (67΄Τσοκάνης), Πιρές (80΄Καρτάλης), Τσιρίνος, Ντέλετιτς (89΄Πίρινεν), Κούτσιας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Στρουγγής, Χατζησαΐας, Κεσχρίντα, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (67΄Οικονομίδης), Κουέν (58΄Καμαρά), Ρομπάιγ, Ροτάριου (67΄Τζοβάρας), Τζαβίδας (67΄Κιάρτανσον).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα