Ο Ολυμπιακός, ο Μίτσελ, ο Κορμπεράν, η ενεργοποίηση Μπα κι η ευκαιρία σε Ραμόν!

Ο Ολυμπιακός, ο Μίτσελ, ο Κορμπεράν, η ενεργοποίηση Μπα κι η ευκαιρία σε Ραμόν!

Ο Ολυμπιακός, ο Μίτσελ, ο Κορμπεράν, η ενεργοποίηση Μπα κι η ευκαιρία σε Ραμόν!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πολλά και διάφορα με αφορμή την επικαιρότητα του Ολυμπιακού.

Το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος έρχεται και στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να στρέψουν εκεί την προσοχή τους, εάν φυσικά δεν θέλουν να χαθεί κι ο τελευταίος, και μεγαλύτερος πάντως, στόχος, δηλαδή το πρωτάθλημα.

Ήδη ο Ολυμπιακός σταδιακά έχει μείνει εκτός των άλλων στόχων του: αρχικά αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά δεν πέρασε από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ούτε καν στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ τώρα βρίσκεται ενώπιον ενός ακόμη αποκλεισμού, αυτή τη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο στόχος που μοιάζει να απομένει είναι η κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στο πρωτάθλημα, που δίνουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιδανικά η πρώτη θέση, που δίνει τον τίτλο και το πιο καλό εισιτήριο, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ακόμη και η δεύτερη θέση θα ήταν πάρα πολύ σημαντική για τον σύλλογο έτσι όπως έχει εξελιχθεί η φετινή σεζόν για την ομάδα.

Μόνο που το έργο του Ολυμπιακού μόνο εύκολο δεν είναι, τόσο γιατί οι τρεις ανταγωνιστές του δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα κι αυτοί για τους ίδιους στόχους στο πρωτάθλημα, όσο και γιατί αφενός μεν ο Ολυμπιακός δεν είναι πειστικός, αφετέρου δε η βαθμολογία δεν τον…δικαιώνει-15 αγωνιστικές πριν το φινάλε, είναι ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο μειονεκτεί στην ισοβαθμία, είναι στο -5 από την Παναθηναϊκό και στο -4 από την ΑΕΚ, που στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έχει τη δυνατότητα να αφήσει τον Ολυμπιακό εφτά βαθμούς πίσω, είτε κερδίζοντας το στα χαρτιά, είτε κερδίζοντας το…κανονικά.

Οι 45 βαθμοί για τους οποίους έχει ακόμη να παίξει ακόμη η κάθε ομάδα είναι πολλοί, οπότε, υπό αυτή την έννοια, όλα μπορούν να συμβούν, ειδικά με το σκεπτικό ότι από τα 15 παιχνίδια τα οκτώ θα είναι κόντρα σε ΑΕΚ (τρία), ΠΑΟ (τρία) και ΠΑΟΚ (δύο), από τέσσερα στο Καραϊσκάκη και τέσσερα εκτός έδρας (δύο στη Φιλαδέλφεια, ένα στη Λεωφόρο κι ένα στην Τούμπα). Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει και πρώτος, αλλά ακόμη πιο εύκολα να τερματίσει τέταρτος!

a

Το ερώτημα είναι τι εμπιστοσύνη σου βγάζει η ομάδα όταν έχει δώσει ήδη τέσσερα ντέρμπι στο πρωτάθλημα με μία ήττα (1-2 από ΠΑΟΚ) και τρεις ισοπαλίες (με ΠΑΟ 1-1, ΑΕΚ 0-0, ΠΑΟΚ 0-0), στο δε πέμπτο ντέρμπι, για το Κύπελλο, έχει ηττηθεί με 0-3 (από την ΑΕΚ). Αλλά και τι εμπιστοσύνη σου βγάζει η ομάδα όταν έχει προηγηθεί με ένα συνολικό σκορ 3-0 στο ημίχρονο σε δύο παιχνίδια της στα Γιάννινα (2-0) και στο Περιστέρι (1-0), αλλά τελικά από τους έξι βαθμούς που είχε στα χέρια της πήρε μόνο τους δύο, γιατί ισοφαρίστηκε στα β΄ ημίχρονα (2-2 από τον ΠΑΣ κι 1-1 από τον Ατρόμητο).

Βλέπετε ότι ασχολούμαι μόνο με τα παιχνίδια της εποχής Μίτσελ, γιατί αν πάμε πιο πίσω, στον Κορμπεράν, θα βρούμε άλλους τόσους και περισσότερους πεταμένους βαθμούς, ίσως όχι τόσο με το 0-0 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, όσο με το 1-1 με το Βόλο στο Καραϊσκάκη και το 1-2 στο Χαριλάου από τον Άρη, τον οποίο κέρδιζε ο Ολυμπιακός 1-0 έως το 75ο λεπτό!

Παρεμπιπτόντως, και με αφορμή την απίστευτη επιτυχία του Κορμπεράν να αναλάβει στις 25 Οκτωβρίου την Μπρόμιτς στην 23η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ και να την έχει οδηγήσει αυτή την στιγμή στην 5η θέση (!!!) και άρα στην ζώνη των πλέι οφς της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, να θυμηθούμε ότι κανείς Κορμπεράν δεν θα είχε φύγει αν ο Βατσλίκ δεν έκανε εκείνη την απίθανη γκάφα στο Χαριλάου με την τραγική έξοδο του μακριά από την εστία του που έφερε το γκολ της ισοφάρισης από το οποίο γύρισε όλο το ματς και αν ο Κούντε με τον Ντε Λα Φουέντε δεν σημάδευαν τα δοκάρια στην ισοπαλία με το Βόλο, ειδικά ο Αμερικάνος που το έκανε στο 95’ με κενή ουσιαστικά εστία.

a

Ήταν οι πέντε βαθμοί που είχε χάσει ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία παιχνίδια του με τον Κορμπεράν στον πάγκο και που αν τους είχε πάρει, κι ήταν…υπερβολικά εύκολο να τους είχε πάρει, ο Ολυμπιακός θα ήταν τότε απλά δύο πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία στην Τρίπολη και κανένας Κορμπεράν δεν θα είχε απολυθεί…

Το ποδόσφαιρο, όμως, τα φέρνει έτσι καμιά φορά που από ένα δοκάρι, γενικά από μία φάση, μπορεί να κριθούν τα πάντα! Τότε ο Κορμπεράν είχε χάσει τη δουλειά του για τα δύο δοκάρια με το Βόλο, τώρα ο Μίτσελ νιώθει υπό πίεση από δύο δοκάρια του Γκάρι στο προχθεσινό παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια. Με την μπάλα στα δίχτυα κι όχι στα δοκάρια, είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να έφερνε μία ισοπαλία 1-1 η, 2-2 με την ΑΕΚ.

Και μην ξεχνάμε ότι ενώ ο Ολυμπιακός είχε καθαρή ευκαιρία για γκολ, εκείνη του Μπακαμπού, που βρέθηκε σε άριστη θέση για να σκοράρει, απέναντι στον γκολκίπερ Στάνκοβιτς, η ΑΕΚ δεν είχε άλλες κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, πέραν του μακρινού σουτ του Μάνταλου, που βρήκε τον Χουάνγκ και κατέληξε στο έξω μέρος του δεξιού δοκαριού του Τζολάκη, σε φάση που δεν είχε καμία σχέση με την επικινδυνότητα των δοκαριών του Γκάρι που ήταν σε σουτ μέσα από την περιοχή, ειδικά στην πρώτη περίπτωση που η μπάλα μάλιστα γύρισε στον Βρουσάι κι αστόχησε κι αυτός από καθόλου κακή θέση.

Με μία ισοπαλία, που ανεξάρτητα από το τελικό 0-3 θα μπορούσε να προκύψει την Τετάρτη, απλά με λίγη τύχη από τον Ολυμπιακό, τώρα θα λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ στον πάγκο είναι αήττητος σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου, ότι είναι η πρώτη ομάδα που δεν έχασε στο καινούριο σπίτι της ΑΕΚ κλπ, κλπ. Αντ΄ αυτού τώρα όλα φαίνονται μαύρα.

a

Τέλος πάντων, για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα, ο Μίτσελ ετοιμάζει την ομάδα για το ματς με τον Παναιτωλικό, που από τώρα το γράφω μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο με το βαρύ κλίμα που επικρατεί σε όλο τον Ολυμπιακό από προχθές το βράδυ. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ισπανός προπονητής σκοπεύει να ενεργοποιήσει τον Ουσεϊνού Μπα, που είναι εκτός δράσης 3,5 μήνες (αρχικά λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια γιατί είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα από την αποχή του) και να δώσει ευκαιρία στον Ραμόν.

Τον Βραζιλιάνο θα εμπιστευθεί τη Δευτέρα σε θέση αριστερού μπακ. Δεν θα επιστρατεύσει την μέχρι τώρα γνώριμη λύση Βρουσάι, που έπαιζε εκεί όταν έλειπε ο Ρέαμπτσιουκ (τιμωρημένος τώρα λόγω καρτών). Ο Ραμόν θα έχει τη δυνατότητα να «δείξει». Και αν «δείξει» να κερδίσει και θέση στην ενδεκάδα, αφού ο Όλεγκ παραμένει σε μία κατάσταση μετριότητας και δεν βρίσκει τον καλό εαυτό του. Με την ΑΕΚ είχε μία παρουσία καθαρά συμβατική, απλά να μην χάνει τον παίκτη του πίσω και να βγει λίγες φορές μπροστά, με τις δύο σέντρες του εντελώς ακίνδυνες.

Τον δε Μπα τον προετοιμάζει ο Μίτσελ για βασικό κι αν ανταποκριθεί καλά και στις δύο προπονήσεις σήμερα και αύριο, όπως έκανε χθες, θα τον ρίξει στη μάχη, αφού ο Παπασταθόπουλος με τον Ντόη έχουν φορτωθεί πολλά παιχνίδια. Ο Μίτσελ δεν ξεχνάει εκείνη την εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπα μέσα στη Γερμανία, στο 1-1 με την Φράιμπουργκ, με την κακή συγκυρία τρεις ημέρες μετά να τραυματίζεται σοβαρά, όπως αποδείχθηκε, ο παίκτης.

a

Παρεμπιπτόντως, επίκειται και (ουσιαστική) ενεργοποίηση του Σισέ, εφόσον ο Σενεγαλέζος δείξει την δέουσα σοβαρότητα και σταματήσει τις επιπολαιότητες, όπως εκείνες που πρόλαβε να κάνει μπαίνοντας αλλαγή στο 85’ των αγώνων με Άρη και ΟΦΗ!

Ο Σισέ κι ο Μπα εκτός των άλλων μπορεί, θεωρητικά πάντα, να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό κι επιθετικά στις στατικές φάσεις, μπας και σταματήσει το τραγικό να μην έχει η ομάδα πάρει ένα γκολ με κεφαλιά από κόρνερ της!

Άσχετο: Όποιος προπονητής δεχθεί να έρθει να αναλάβει τον Ολυμπιακό «εδώ και τώρα», δυστυχώς το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για μία αξιόπιστη λύση κι επιλογή, για λόγους ποδοσφαιρικούς, που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.