Ολυμπιακός: Με άλλη άμυνα από το καλοκαίρι όμως πάλι η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε αισθητά

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Με άλλη άμυνα από το καλοκαίρι όμως πάλι η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε αισθητά

bet365

Τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού δεν λένε να τον αφήσουν σε ησυχία σε μία χρονιά που για ακόμα μία φορά είχε αρκετές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο προσώπων.

Ήταν τέλη Ιουλίου του 2022 όταν επί Μαρτίνς ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Μακάμπι Χάιφα και έχανε με το ευρύ 4-0 στο Καραϊσκάκη. Τότε η άμυνά του είχε ως εξής: ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ και οι Βρσάλικο, Μανωλάς, Παπέ Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την άμυνα του Ολυμπιακού. Όχι τα... πάντα αλλά πολλά σε επίπεδο προσώπων. Οι Βατσλίκ και Βρσάλικο αποχώρησαν από την ομάδα, όπως και ο Μανωλάς ενώ ο Παπέ Σισέ απενεργοποιήθηκε αγωνιστικά ή μπήκε κάπως στο περιθώριο, όπως συνέβη και με τον Ουσεϊνού Μπα. Βέβαια τώρα ενδέχεται να ενεργοποιηθούν ξανά οι 2 Σενεγαλέζοι. Από αυτήν την πεντάδα λοιπόν ο μόνος που έμεινε και συνέχισε για βασικός είναι ο Ρέαμπτσιουκ.

Το σημερινό βασικό αγωνιστικό μοντέλο του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν σε σχέση με την άμυνά του είναι με Πασχαλάκη τέρμα, Ροντινέι δεξί μπακ (που ήταν χειμερινή μεταγραφή), Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Ντόι ως δίδυμο στόπερ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Άρα μία διαφορετική άμυνα κατά 4/5.

Το αμυντικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό δεν διορθώθηκε. Τουλάχιστον όχι στον απαιτούμενο βαθμό παρότι λόγω Πασχαλάκη έχει πάρει ματς (νίκες ή ισοπαλίες) ενώ και ο Ροντινέι τον έχει βοηθήσει αρκετά παρά το μικρό διάστημα παρουσίας του στον σύλλογο. Σε γενικό πλαίσιο δεν βελτιώθηκε δηλαδή η άμυνά του αισθητά. Όπως δεν έχει βελτιωθεί και η συνολική αμυντική του λειτουργία που αφορά φυσικά όλες τις γραμμές του.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΝΕΟ1

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα λόγω της άμυνάς του έχει δεχθεί αυτογκόλ. Αυτογκόλ είχε ο Ντόι με τον ΟΦΗ εκτός έδρας, ο Σωκράτης με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (τα 2 ματς αυτά ήταν στη Stoiximan Super League 1) και με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο ήταν ένας χαφ, ο Σαμασέκου. Η ουσία είναι πως παρά τις αλλαγές προσώπων στην οπισθοφυλακή των Πειραιωτών η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε στον βαθμό που θα ήθελαν και οι άνθρωποι της ομάδας.

Στο δε παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο στην OPAP Arena η άμυνα του Ολυμπιακού είχε κομβική ευθύνη και στα 3 γκολ που δέχθηκε η ομάδα. Να θυμίσουμε και την τωρινή ή τη μέχρι πρότινος ιεραρχία στην άμυνα.

Στόπερ

  • Ντόι
  • Σωκράτης Παπασταθόπουλος
  • Ρέτσος
  • Παπέ Σισέ
  • Ουσεϊνού Μπα

Δεξί μπακ

  • Ροντινέι
  • Βρουσάι
  • Ανδρούτσος

Αριστερό μπακ

  • Ρέαμπτσιουκ
  • Ραμόν
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα