ΑΕΚ: Η Νέα Φιλαδέλφεια μετατρέπεται σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης!

ΑΕΚ: Η Νέα Φιλαδέλφεια μετατρέπεται σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η Νέα Φιλαδέλφεια μετατρέπεται σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης!

bet365

Το 12/12 της ΑΕΚ στην OPAP Arena κάνει την έδρα της Ένωσης «οχυρό» και τη μετατρέπει τη δεδομένη στιγμή ως μια από τις πλέον δύσκολες σε ολόκληρη την Ευρώπη, πίσω μόνο από το «Πάρκχεντ» της Σέλτικ!

Η επιστροφή της ΑΕΚ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη στο ξεκίνημα ουσιαστικά της φετινής σεζόν ήταν κάτι που περίμεναν 19 χρόνια στην κιτρινόμαυρη οικογένεια. Και όλοι έλεγαν και ξαναέλεγαν ότι με την επάνοδο της Ένωσης στη γειτονιά της, όλα θα είναι διαφορετικά. Ότι θα αρκεί η αύρα από τις εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο για να παρασέρνει κάθε ομάδα που θα επισκέπτεται το νέο σπίτι της ΑΕΚ. Αυτή η ενέργεια που παραδέχονται τόσο ο Αλμέιδα όσο και οι παίκτες των κιτρινόμαυρων.

Έπειτα από 12 παιχνίδια στην OPAP Arena, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται το πόσο πολύτιμη είναι για την ΑΕΚ η νέα της έδρα. Οι κιτρινόμαυροι μετράνε το απόλυτο 12/12 μέσα στο νέο τους σπίτι με το συντριπτικό 32-2 σε ενεργητικό και παθητικό τερμάτων. Έχοντας ήδη νικήσει όλους τους μεγάλους αντιπάλους εκεί, καθώς Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης έχουν γνωρίσει την ήττα. Από τις 3 Οκτώβρη που το «παλάτι» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια άνοιξε τις πύλες του η ΑΕΚ έχει καταφέρει τα παρακάτω αποτελέσματα:

-Ιωνικός (4-1)
-Ατρόμητος (1-0)
-ΠΑΣ Γιάννινα (2-0)
-ΠΑΟΚ (2-0)
-ΟΦΗ (3-0)
-Λαμία (3-0)
-Παναθηναϊκός (1-0)
-Κηφισιά (3-0)
-Παναιτωλικός (4-1)
-Πανσερραϊκός (3-0)
-Άρης (3-0)
-Ολυμπιακός (3-0)

Τι σημαίνει αυτό το 12-0-0 όμως; Αν ρίξουμε μια ματιά στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη θα διαπιστώσουμε πως η OPAP Arena μετατρέπεται σε μια από τις δυσκολότερες έδρες καθώς μόνο η Σέλτικ στο «Πάρκχεντ» μετράει τη δεδομένη χρονική στιγμή μεγαλύτερο σερί τη φετινή σεζόν, κι αυτό γιατί έχει δώσει περισσότερα ματς. Συγκεκριμένα οι «Κέλτες» στον «Παράδεισο», όπως ονομάζουν το «Σέλτικ Παρκ», έχουν πανηγυρίσει φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις 14/14 νίκες με συνολικό σκορ 44-7! Εκτός από τη Σέλτικ και την ΑΕΚ σε επίπεδο εγχώριων διοργανώσεων στην Ευρώπη, η τρίτη ομάδα που μετράει μέχρι στιγμής το απόλυτο στην έδρα της είναι η Σλάβια Πράγας στην Τσεχία που έχει εννιά νίκες σε εννιά ματς μέσα στο σπίτι της με συνολικό σκορ 40-5.

Μέχρι πρότινος, στη συγκεκριμένη λίστα ήταν και ομάδες από άλλες χώρες, αλλά είδαν το σερί τους να συνθλίβεται. Οπως η Γκενκ στο Βέλγιο με 12-1-1, η Λανς στη Γαλλία με 10-0-1, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Κροατία με 9-1-0, η Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ με 11-1-0 και η Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία με 8-1-0. Όλες μετρούσαν έως και πριν μερικό διάστημα μόνο νίκες στην έδρα τους, πριν απολέσουν το απόλυτο...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα