Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: Απεβίωσε στα 88 του ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ και της εθνικής Κροατίας

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: Απεβίωσε στα 88 του ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ και της εθνικής Κροατίας

bet365

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 88 ετών μετά από χρόνια περιπέτεια με τον καρκίνο ο θρυλικός Κροάτης τεχνικός, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ο οποίος πέρασε από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-92 και οδήγησε τη «Hrvatska» στην 3η θέση του Μουντιάλ 1998.

Το κροατικό ποδόσφαιρο πενθεί για τον χαμό του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες πριν κλείσει τα 88 του χρόνια μετά από χρόνια άνιση «μάχη» με τον καρκίνο.

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ τον Μάιο του 1991, ερχόμενος από τη Γαλλία και τη Ναντ, στη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, πληροφορήθηκε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα της συζύγου του και μετά από εκείνο το σημείο δεν μπορούσε να αφιερωθεί ουσιαστικά στο έργο του. Απολύθηκε τον Μάρτιο του 1992.

Για τους Κροάτες θα αποτελεί πάντα εμβληματική φιγούρα της πρώτης «εποποιίας» ως ανεξάρτητου κράτους, αφού ήταν ο «αρχιτέκτονας» της πορείας της «Hrvatska» μέχρι την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Στην καριέρα του κατέκτησε τίτλους με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τις Σιόν, Γκρασχόπερς στην Ελβετία, ενώ μεταξύ άλλων κάθισε στους πάγκους της εθνικής Ιράν και της εθνικής Βοσνίας τη σεζόν 2008-09. Τελευταία του δουλειά στην προπονητική ήταν το 2014-15 στη Ζαντάρ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα