ΑΕΚ: Η έξυπνη διαχείριση του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η έξυπνη διαχείριση του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η έξυπνη διαχείριση του Αλμέιδα

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα κινήθηκε έξυπνα το προηγούμενο δεκαήμερο στη διαχείριση των παικτών του με τις συνεχόμενες αναμετρήσεις της ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενος απόλυτα και το βάθος του ρόστερ που διαθέτει.

Το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ μέσα σε δέκα ημέρες έδωσε τέσσερις συνεχόμενες αναμετρήσεις στην OPAP Arena. Δύο για τη Super League απέναντι σε Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό και δύο για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας κόντρα σε Κηφισιά και Πανσερραϊκό. Οι αντίπαλοι στη δεύτερη εγχώρια διοργάνωση έδωσαν στον Ματίας Αλμέιδα τη δυνατότητα να προχωρήσει σε βαθύ rotation στην ενδεκάδα του, κρατώντας ωστόσο και αρκετές από τις βασικότατες μονάδες του ενεργές με κάποια λεπτά συμμετοχής και δίνοντας ανάσες ξεκούρασης εκεί που έπρεπε. Με λίγα λόγια ο Αλμέιδα πραγματοποίησε μια έξυπνη διαχείριση αυτό το διάστημα, κάτι που ήταν και το ζητούμενο για τον Αργεντινό κόουτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε απόλυτα και το βάθος του φετινού ρόστερ, και παρά τις απουσίες με τις οποίες πορεύεται η ΑΕΚ και αφορούν φυσικά βασικές επιλογές του όπως είναι ο Ελίασον, ο Γκατσίνοβιτς και ο Μοχαμάντι.

Πως κινήθηκε λοιπόν ο «Πελάδο»; Μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στη ρεβάνς με την Κηφισιά που αποτελούσε τυπική διαδικασία, ο Αργεντινός προπονητής άλλαξε όλη την ενδεκάδα του, αφήνοντας εκτός αποστολής και τους Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί και Σιμάνσκι για να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες. Στο ματς εκτός από νεαρούς παίκτες, χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα μεταξύ άλλων τον Στάνκοβιτς αντί του Αθανασιάδη στην εστία, τους Τσούμπερ και Φερνάντες στις δύο πλευρές και τον Μάνταλο με τον Φαν Βέερτ στην επίθεση, ενώ από τις βασικές του μονάδες μόνο ο Πινέδα χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος για ένα μισάωρο προκειμένου να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ μετά τον τραυματισμό του Ραντόνια.

Έπειτα ακολούθησε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, εκεί όπου ο Αλμέιδα επανέφερε σχεδόν στο απόλυτο την ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πριν μία εβδομάδα με μοναδική εξαίρεση τον Ρότα, ο οποίος ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Σιντιμπέ. Με τους βασικούς Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και ουσιαστικά και τον Πινέδα να έχουν φρέσκα πόδια, η ΑΕΚ έδωσε μια όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση στο κοινό της OPAP Arena φτάνοντας στο 4-1, ενώ το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο.

Τρεις ημέρες αργότερα ο Αλμέιδα έπρεπε να προχωρήσει ξανά σε rotation για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, φροντίζοντας όμως να πάρει και σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα. Και ο «Πελάδο» κινήθηκε ξανά πολύ έξυπνα. Ξεκούρασε εκ νέου τους Βίντα, Μουκουντί και Σιμάνσκι, αφήνοντας τους πάλι εκτός αποστολής και αυτή τη φορά πραγματοποίησε εννιά στις έντεκα αλλαγές με τους Χατζισαφί και Πινέδα να διατηρούνται. Στην ενδεκάδα ξεκίνησαν πάλι ο Στάνκοβιτς που παίζει στα ματς Κυπέλλου και οι Τσούμπερ, Φερνάντες, Μάνταλος και Φαν Βέερτ που είχαν πάρει και ένα 20λεπτο συμμετοχής με τον Παναιτωλικό, ενώ στο δεύτερο μέρος προκειμένου ο Αλμέιδα να κρατήσει «ζεστές» τις βασικές μονάδες του πέρασε Λιβάι Γκαρσία, Γιόνσον, Άμραμπατ, Αραούχο και Ρότα για 30 με 35 λεπτά.

Το αποτέλεσμα ήταν (πέρα από το να καθαρίσει η ΑΕΚ ουσιαστικά την πρόκριση με το 3-0) ενόψει του αγώνα που ακολουθεί την Κυριακή στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό, ο Αλμέιδα και να ξεκουράσει παίκτες του, αλλά και να δώσει σε ορισμένες βασικές του μονάδες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια... δυνατή προπόνηση για να πάνε με ρυθμό στο ματς πρωταθλήματος που έρχεται. Εκεί όπου οι Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Αραούχο και Λιβάι αναμένεται να επανέλθουν στο αρχικό σχήμα του Αργεντινού κόουτς.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα