Άρης: Σκόραρε τα 8 από τα τελευταία 15 γκολ από στατικές φάσεις!

Άρης: Σκόραρε τα 8 από τα τελευταία 15 γκολ από στατικές φάσεις!

Άρης: Σκόραρε τα 8 από τα τελευταία 15 γκολ από στατικές φάσεις!

bet365

Φαίνεται ότι ο Άρης είναι στον δρόμο επίλυσης ενός εκ των διαχρονικών αγωνιστικών προβλημάτων του καθώς βρήκε τα οκτώ από τα τελευταία του 15 γκολ σε Πρωτάθλημα και Novibet Κύπελλο Ελλάδας από στατικές φάσεις.

Αν η δυσκολία στη διάσπαση των κλειστών αμυνών αποτελεί το υπ’ αριθμόν 1 αντικείμενο προβληματισμού για τον Άρη, το αμέσως επόμενο είναι η αποτελεσματικότητά του στις στατικές φάσεις. Ήταν ένα από τα συμπεράσματα που είχε καταθέσει ο Άλαν Πάρντιου έπειτα από τις πρώτες ημέρες γνωριμίας του με την ομάδα. Η παρακολούθησή της τον οδήγησε σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις. Για παράδειγμα, εκτίμησε ότι παρά την ανεπτυγμένη δημιουργία δεν είχε τον πρέποντα αριθμό τερμάτων. Βλέποντας επίσης ότι συνήθως έχει την ευθύνη της διάσπασης διπλής άμυνας ζώνης, είχε αναφερθεί στην ανάγκη αξιοποίησης των στατικών φάσεων υποστηρίζοντας ότι αυτή θα διευκολύνει το έργο του.

Μέχρι στιγμής, σε όλες τις διοργανώσεις, οι «κίτρινοι» έχουν πάρει τα 11 από τα συνολικά 35 τέρματά τους από στατικές φάσεις. Αυτό το ποσοστό του 31% δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μικρό, δεν είναι όμως και ρεαλιστικό ή μάλλον ενδεικτικό ως προς τη συνέπεια τους στην εκμετάλλευση των στατικών φάσεων. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό εκτοξεύτηκε από τις επιδόσεις τους στους τελευταίους έξι αγώνες καθώς βρήκαν τα οκτώ από τα 15 γκολ που σημείωσαν σε Πρωτάθλημα και Novibet Κύπελλο Ελλάδας μέσα από τις στατικές φάσεις.

Την περασμένη Κυριακή (7/1) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης σκόραραν δύο φορές από εκτέλεση κόρνερ αλλά και φάουλ. Και τα τρία τέρματα απέναντι στον Λεβαδειακό μπήκαν από εκτελέσεις φάουλ, ενώ πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος (λόγω της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου) σκόραραν δύο φορές από στημένη φάση στα Γιάννινα και μία απέναντι στη Λαμία. Αν δηλαδή χωρίσει κανείς τις περιόδους θα διαπιστώσει ότι μέχρι και την εντός έδρας νίκη επί της Λαμίας μόλις τα τρία γκολ προήλθαν από στατική φάση από τα πρώτα 20.

Ο Φαμπιάνο

Είναι προφανές ότι έχει γίνει δουλειά πάνω σ’ αυτόν τον τομέα η οποία στηρίζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Σαν τον Φαμπιάνο ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα στους τελευταίους έξι αγώνες έχοντας επίσης κι άλλες τελικές προσπάθειες, όπως το δοκάρι στον αγώνα με τη Λαμία. Ο Λούις Πάλμα έχει βοηθήσει σημαντικά με την ακρίβεια στις εκτελέσεις του καθώς σκόραρε δύο φορές (απέναντι στον Λεβαδειακό) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το έκανε μια φορά και ο Χουάν Ιτούρμπε. Ο Μάνου Γκαρθία βρήκε το παρθενικό γκολ του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στην πρόσφατη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Με τον ίδιο τρόπο είχαν πράξει το ίδιο οι Ενκουλού, Οντουμπάτζο στην εμφατική νίκη επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Πλέον το ζητούμενο για τον Άρη είναι να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη διευκολύνοντας τον εαυτό του, ειδικά απέναντι σε ομάδες οι οποίες τον αντιμετωπίζουν με διπλή άμυνα ζώνης, περιορίζοντας τους χώρους δημιουργίας σε ροή αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα