Η «αυτοκτονία» της ΑΕΚ, αλλάζει τις ισορροπίες…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Η «αυτοκτονία» της ΑΕΚ, αλλάζει τις ισορροπίες…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον χειρότερο φετινό Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως νίκησε και την ΑΕΚ που πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να αισθανθεί φαβορί για τον τίτλο.

Αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει τον φετινό τίτλο στο τέλος της σεζόν, στα δικά μου μάτια, σε μεγάλο βαθμό, θα το οφείλει στην πρώτη αγωνιστική της νέας χρονιάς. Σε αυτή την 16η αγωνιστική, που το δικό του αγωνιστικό ζήτημα ήταν σοβαρό, που η δική του εμφάνιση ήταν ίσως η χειρότερη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά τελικά όχι μόνο του χάρισε μία νίκη, αλλά του επέτρεψε κιόλας να ξεφύγει επτά βαθμούς από την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός στη Λειβαδιά δεν ήταν καλός. Για την ακρίβεια μέχρι να κάνει το 1-0 ο Λεβαδειακός ήταν η καλή ομάδα, αυτή που έπαιζε, αυτή που δημιουργούσε, αυτή που σου έδινε την εντύπωση ότι είναι η καλοδουλεμένη και έχει τον καλό προπονητή. Η πίεση αυτόν τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως τον λυγίζει, η πίεση και η έλλειψη επιλογών από τον πάγκο.

Στην Λειβαδιά μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Παναθηναϊκός ήταν αγνώριστος. Ασύνδετος, χωρίς ενέργεια, χωρίς πάθος, με παίκτες φοβικούς μην συμβεί το κακό για 3η συνεχόμενη αγωνιστική και πάει στράφι, όλη η προσπάθεια του πρώτου γύρου. Το καταλάβαινες από το πρώτο λεπτό, ότι οι δύο ισοπαλίες με Ιωνικό και ΟΦΗ έκαναν αφάνταστο κακό στον Παναθηναϊκό. Εχασε την ηρεμία του, την σιγουριά του, την καλή κυκλοφορία της μπάλας, μία άλλη ομάδα, από το πειραγμένο μυαλό των παικτών του. Και αυτή την ομάδα ο Ιβάν δεν μπορεί να την αλλάξει, δεν έχει άλλους, δεν έχει επιλογές και «φωνάζει» η κατάσταση, ότι η μεταγραφική ενίσχυση είναι απαραίτητη χθες. Παρά ταύτα μία καλή πάσα του Σπόραρ και ένα τελείωμα του Βέρμπιτς, έβγαλαν την ποιότητα που χρειάζονταν για να έρθει ένα γκολ, σχεδόν κόντρα στη ροή του ματς. Και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός χωρίς να βελτιωθεί αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στη νίκη και πήρε μία ανάσα, έκανε ένα βαθύ ουφ. Παρά ταύτα όμως το ματς είχε τελειώσει και η αίσθηση σου ήταν ότι αυτό το «ουφ» θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Αλλά είχαμε υπολογίσει χωρίς την ΑΕΚ, μάλλον χωρίς τον ΠΑΣ, τον οποίο η «Ενωση» αντιμετώπισε μάλλον αφ’ υψηλού και το πλήρωσε. Ναι ξέρω οι τελικές της ΑΕΚ ήταν περισσότερες, ο ΠΑΣ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες και δύο γκολ, η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες και για να ισοφαρίσει στο 1-0 και για να ισοφαρίσει στο 2-1, αλλά… Μα κάπως έτσι θα χάσει η ΑΕΚ από τον ΠΑΣ και τον κάθε ΠΑΣ. Δεν θα χάσει με την ομάδα των Ιωαννίνων να κάνει 20 τελικές και την ΑΕΚ δύο – τρεις, θα χάσει με τον ΠΑΣ να κάνει δύο τρεις και την ΑΕΚ είκοσι. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Και να σας πω την αλήθεια με τόσες πολλές και κομβικές απουσίες που είχε ο ΠΑΣ, δεν το περίμενα να συμβεί ούτε και εγώ. Αλλά εγώ δεν κάνω πρωταθλητισμό, κείμενα γράφω…

Δεν το περίμενε ούτε η ΑΕΚ όμως που έπαιξε μέχρι το 2-0 με μία λογική ότι θα κάνει βόλτα στη λίμνη και όταν μετά το 2-0 έτρεξε ήταν αργά. Ηταν αργά γιατί όσο καλύτερος και να είσαι δεν γυρίζεις τα ματς από 2-0 εύκολα και ήταν αργά γιατί πλέον ο ΠΑΣ το είχε πιστέψει και έδινε ότι είχε και δεν είχε. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε καν να εκμεταλλευτεί το πολύ γρήγορο γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, δεν ισοφάρισε ποτέ και η… αυτοκτονία της ολοκληρώθηκε. Ότι… γκέλες είχε κάνει ο Παναθηναϊκός και όση πίεση είχε συσσωρευτεί πάνω από το κεφάλι του, η ΑΕΚ με την δική της… αυτοκτονία στα Γιάννινα τις έσβησαν. Τώρα πλέον ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο στο +7 από την ΑΕΚ, αλλά πάει και στο ντέρμπι της Κυριακής χωρίς την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι του, ότι αν χάσει θα έχει πετάξει στα σκουπίδια ότι είχε φτιάξει με κόπο στον πρώτο γύρο. Τώρα την Κυριακή την πίεση θα την έχει η ΑΕΚ που θα κινδυνεύει να δει την απόσταση να πηγαίνει στους 10 βαθμούς και τον Ολυμπιακό ή ακόμη και τον ΠΑΟΚ να την πιάνουν στη βαθμολογία. Τώρα η ΑΕΚ έβαλε τον εαυτό της στη θέση να παίξει ένα ματς δίχως αύριο, ενώ ο Παναθηναϊκός πλέον θα ζήσει και θα προσπαθήσει να συνέλθει ακόμη κι’ αν χάσει στην Αγιά Σοφιά. Τώρα πλέον την Κυριακή δεν υπάρχει περίπτωση, όπως υπήρχε μέχρι τα Γιάννινα να αλλάξει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αντιθέτως υπάρχει το ενδεχόμενο, ο Παναθηναϊκός να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο. Διότι ο Παναθηναϊκός με «διπλό» την Κυριακή θα είναι απίθανο να χάσει αυτό το πρωτάθλημα όσα προβλήματα κι’ αν έχει.

Από την άλλη με νίκη της ΑΕΚ και τυχόν επικράτηση του Ολυμπιακού στο Βόλο και περιμένοντας να δούμε τι θα γίνει απόψε και στο ΠΑΟΚ – Αρης, είναι πιθανό την Κυριακή το βράδυ να έχουμε ένα πρωτάθλημα με τέσσερις διεκδικητές για τον τίτλο. Με φαβορί τον Παναθηναϊκό, αλλά με την εικόνα του προβληματική, με την ΑΕΚ ξανά στα όπλα και τους Ολυμπιακό και ίσως ΠΑΟΚ να πιστεύουν ξανά ότι γίνεται…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.