ΑΕΚ: Οι ανακτήσεις παραμένουν το «όπλο» της ομάδας του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Οι ανακτήσεις παραμένουν το «όπλο» της ομάδας του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι ανακτήσεις παραμένουν το «όπλο» της ομάδας του Αλμέιδα

bet365

Οι παίκτες της ΑΕΚ υπηρετούν σταθερά το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα με τις ανακτήσεις μπάλας που δημιουργούν συνεχώς νέες επιθέσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω με την επανέναρξη της σεζόν.

Από τις βασικές αρχές της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ είναι το πρέσινγκ ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου και οι υψηλοί δείκτες πίεσης και έντασης σε όλους τους χώρους του γηπέδου προκειμένου να ανακτάται η μπάλα γρήγορα και να παράγονται συνεχώς νέες επιθέσεις που να καταλήγουν σε δημιουργία ευκαιριών. Οι κιτρινόμαυροι έχουν εμπεδώσει εξαιρετικά το συγκεκριμένο πλάνο και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από το ξεκίνημα της σεζόν αρκετά από τα γκολ της ΑΕΚ έχουν μπει με αυτόν τον τρόπο.

Ο Αλμέιδα μιλώντας πριν από το νικηφόρο 3-0 της ΑΕΚ επί της Λαμίας είχε τονίσει στις δηλώσεις του ότι το χαρακτηριστικό της έντασης είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για εκείνον. Κάτι το οποίο φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη καθώς σε συνέντευξή του νωρίτερα μέσα στη σεζόν ο 49χρονος Αργεντινός τεχνικός είχε αναφέρει ότι αυτό που επιθυμεί είναι η ένταση που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές του μέσα στο γήπεδο να διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα και αν είναι εφικτό να αυξάνεται στην πορεία της αγωνιστικής χρονιάς.

Πάνω σε αυτό το στοιχείο άλλωστε δούλεψε και στην προετοιμασία στην Ολλανδία ο «Πελάδο» και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ένα από τα δυνατά του στοιχεία αναμένεται να είναι αυτή η ενέργεια που μας έχουν συνηθίσει να βγάζουν οι κιτρινόμαυροι μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και γενικότερα σε καθημερινό επίπεδο στις προπονήσεις στα Σπάτα. Σε κάθε πρόγραμμα το πρέσινγκ αποτελεί βασικό μέρος του και με την επανέναρξη της σεζόν διαπιστώνεται πως οι ανακτήσεις μπάλας παραμένουν το «όπλο» της ΑΕΚ.

Τη φετινή σεζόν σύμφωνα με το Wyscout ο μέσος όρος ανακτήσεων σε σύγκριση με πέρυσι έχει εκτιναχθεί από τις 78,61 στις 91,14 ανά παιχνίδι. Στο προχθεσινό ματς με τη Λαμία μάλιστα οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν τα καλύτερα φετινά ποσοστά τους σε αυτό το κομμάτι με 102 ανακτήσεις. Άλλωστε αρκετοί από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αλμέιδα στο αρχικό σχήμα στον συγκεκριμένο αγώνα κατέρριψαν τους φετινούς μέσους όρους τους, με έξι ποδοσφαιριστές να πιάνουν διψήφιο αριθμό ανακτήσεων.

Όπως καταγράφηκε στην πλατφόρμα του Wyscout, ο Γιόνσον τελείωσε το ματς με 12 ανακτήσεις (μ.ο. 8,79), ο Μάνταλος με 10 (μ.ο. 6,13), ο Σιμάνσκι με 13 (μ.ο. 12,15), ο Αραούχο με 11 (μ.ο. 6,96), ο Μουκουντί με 14 (μ.ο. 12,92) και ο Μήτογλου με 13 (μ.ο. 10,81). Και οι επιδόσεις των συγκεκριμένων έξι παικτών που ξεπέρασαν τα στάνταρ τους στις ανακτήσεις αποδεικνύουν ότι το πλάνο του Αλμέιδα για ακόμα μια φορά υπηρετήθηκε πιστά. Και αν η ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική από το πρώτο μέρος πιθανότατα να είχε βάλει και τις βάσεις της νίκης νωρίτερα. Αλλά γι' αυτό φρόντισε τελικά ο Φαν Βέερτ με την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα