Λεβαδειακός - Αρης 1-1: «Γκέλα» στην επανεκκίνηση με «μοιραίο» τον Γκρέι

bet365

Ο Αρης ισοφάρισε με υπέροχο γκολ του Λουίς Πάλμα στο 64' το 1-0 του Χάμοντ από το 38', ξόδεψε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με κορυφαία του Γκρέι στο 87' σε κενή εστία και «άφησε» δυο βαθμούς στη Λιβαδειά.

Ο Άρης έχασε ένα ημίχρονο στη Λιβαδειά και δύο βαθμούς καθώς δεν κατάφερε να μετουσιώσει την κυριαρχία του στο παιχνίδι. Μοιραίος παίκτης για τους «κίτρινους» ήταν ο Άντρε Γκρέι ο οποίος έχασε τουλάχιστον δύο σπουδαίες ευκαιρίες.

Ο Πάρντιου έκανε αυτό που… αγαπά

Οι αλλαγές στην 11αδα με σαφή πρόθεση έκπληξης του αντιπάλου είναι κάτι που συνηθίζει ο Άλαν Πάρντιου κι αυτό έκανε έχοντας κατά νου και την απόκρυψη της απουσίας δεύτερου στόπερ. Έτσι κατέληξε σε διάταξη 3-5-2 όπου Πίρσμαν-Εμπακατά «βαφτίστηκαν» στόπερ, με τους Οντουμπάτζο-Μαζικού σε ρόλο μπακ χαφ και τον Ζερβίνιο παρτενέρ του Γκρέι στο επιθετικό δίδυμο. Η επιστροφή του Πίτερ Ετέμπο ήταν αναμενόμενη όπως και η διατήρηση των Ματέο Γκαρσία-Νταμπό στον άξονα. Αντιθέτως, ο Γιάσμινκο Βέλιτς απέφυγε τις αλλαγές καθώς η επιστροφή του Χάμοντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής δίπλα στον Μέχια ήταν δεδομένη όπως κι αυτή του Ντεντάκη στα αμυντικά άκρα.

Είχε την κατοχή, όχι και τον τρόπο

Ο Άρης είχε κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι φτάνοντας το 66% σε ποσοστό κατοχής μπάλας αλλά με δημιουργία αποκλειστικά από την αριστερή πλευρά και όχι από τον άξονα ήταν μονοδιάστατος στον τρόπο έκφρασής του στην επίθεση. Δύο φορές οι «κίτρινοι» βρέθηκαν με υπεραριθμία αλλά και στις δύο δεν έγινε η σωστή απόφαση στην τελική πάσα. Η πρώτη φάση (στο 7ο λεπτό) κατέληξε με άστοχο σουτ του Ετέμπο και στη δεύτερη δεν έγινε τελική προσπάθεια. Στο 18’ και στο 22’ οι «κόντρες» έσωσαν τον Λεβαδειακό σε σουτ των Γκρέι και κεφαλιά του Εμπακατά, αντίστοιχα. Η λογική του Λεβαδειακού ήταν ξεκάθαρη καθώς επένδυσε στο transition παιχνίδι και κυρίως στο αμυντικό πρόβλημα που έβγαζε ο Άρης μέσα από το παιχνίδι του. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Βρακά να κάνει ανενόχλητος την κεφαλιά (στο 15ο λεπτό) από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα. Γενικώς οι γηπεδούχοι ήταν αργοί σε σκέψη και εκτέλεση κι έτσι δεν έφτασαν σε επίπεδο ουσιαστικής τελικής προσπάθειας.

Το τρομερό γκολ του Χάμοντ

Σα να μην έφτασε το πρόβλημα στην αμυντικά τριάδα τουΆρη, ήταν φανερό από το ξεκίνημα του αγώνα ότι δεν ήταν καλά ούτε ο Πίτερ Ετέμπο, ομοίως και ο Μπριάν Νταμπό στον άξονα. Ο πρώτος ήταν επιπόλαιος στην πάσα, αργός στην κάλυψη, γι’ αυτόν τον λόγο ο Άρης έδειχνε να ήταν σε πανικό κάθε φορά που ο Λεβαδειακός είχε την ευκαιρία δημιουργίας στην transition επίθεση. Κι αυτό το κενό πλήρωσε στη φάση του 39ου λεπτού το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός. Ο Χάμοντ είχε όλο το γήπεδο μπροστά του, κέρδισε μέτρα, σούταρε από τα 30 μέτρα βλέποντας τον Κουέστα εκτός θέσης κι έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ισπανού ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (1-0). Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου καθώς ο Άρης όχι μόνο δεν έβγαλε αντίδραση αλλά λόγω της αστοχίας του Δούμτσιου απέφυγε τον ολοκληρωτικό εκτροχιασμό καθώς στο 44’ ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε την κεφαλιά (εντός της μικρής περιοχής) αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι τρεις αλλαγές του Πάρντιου

Ο Άλαν Πάρντιου προχώρησε σε συντριπτικές αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους καθώς άλλαξε τη διάταξη (4-4-2) ενισχύοντας τα άκρα του με την είσοδο των Ιτούρμπε, Μαντσίνι και την κορυφή της επίθεσης με τη χρησιμοποίηση του Λούις Πάλμα ως παρτενέρ του Άντρε Γκρέι. Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους έδειξαν ξεκάθαρα ποιο θα ήταν το φιλμ του αγώνα μέχρι το τέλος του. Η μπάλα ήταν στα πόδια των φιλοξενούμενων οι οποίοι προσπαθούσαν να διασπάσουν τη διπλή άμυνα ζώνης του αντιπάλου. Ο Γκρέι θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στο 49’ αλλά η εκτέλεσή του από το ύψος της μικρής περιοχής ήταν απελπιστικά άστοχη.

Το αριστούργημα του Πάλμα

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά ήρθε το γκολ-ποίημα του Λούις Πάλμα στο 64ο λεπτό το οποίο έφερε την ισορροπία κι έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του στην προσπάθεια για ολική ανατροπή. Ο 22χρονος επιθετικός απλό πλάγια θέση εκτός περιοχής έκανε τρομερή εκτέλεση «κρεμώντας» τον Μάρκοβιτς και στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του (1-1). Μέσα σε δευτερόλεπτα ο Άρης είχε δύο ευκαιρίες για την ολική ανατροπή αλλά στο 66’ ο Ματέο Γκαρσία αστόχησε σε άδεια εστία (!) και λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Μαζικού σούταρε πάνω από την εστία του Μάρκοβιτς.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό και να μειώσει τα λεπτά πραγματικά ποδοσφαίρου κι έτσι μέχρι το 80ο λεπτό δεν συνέβη το παραμικρό. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιτούρμπε άργησε να εκτελέσει από πλάγια θέση καθώς ο Μάρκοβιτς του έκλεισε το πεδίο.

Ο Γκρέι έχασε αυτό που δεν χάνεται

Ο Άντρε Γκρέι φόρεσε με ευκολία τον μανδύα του μοιραίου με την ευκαιρία που έχασε στο 87ο λεπτό όπου μετά από εξαιρετική παράλληλη πάσα του Ματέο Γκαρσία, σε άδεια εστία και σε απόσταση δύο μέτρων από αυτή κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Στα τελευταία λεπτά ο Άρης έψαξε να βρει 1-2 ευκαιρίες ακόμη για την ολική ανατροπή καθώς ο Λεβαδειακός συνέχισε τη μαζική άμυνα. Τη βρήκε στο 93’ αλλά ο Γκρέι αστόχησε από το ύψος του πέναλτι και πάλι σ’ ένα σουτ δίχως πίεση.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Δούμτσιος (Λεβαδειακός), Οντουμπάτζο (Άρης)

MVP: Ο Λούις Πάλμα συνεχίζει να ζωγραφίζει στις στατικές φάσεις του Άρη κι αυτό έκανε με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο 64ο λεπτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Χάμοντ έβαλε ένα πανέμορφο γκολ για τον Λεβαδειακό και ο Ματέο Γκαρσία έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι για τον Άρη.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Άντρε Γκρέι ο οποίος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με τη χαμένη ευκαιρία του 88ου λεπτού.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Τι άλλο από τη χαμένη ευκαιρία του Άντρε Γκρέι στο 87ο λεπτό

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Παπαπέτρου επιβράβευσε τις καθυστερήσεις των παικτών του Λεβαδειακού με τα λεπτά καθυστερήσεων που έδωσε.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης όχι μόνο έχασε ένα ημίχρονο με την ατυχής έμπνευση του Πάρντιου αλλά βρέθηκε και σε θέση κυνηγού. Όταν επανήλθε η κανονικότητα ο Άρης έκανε όμορφο παιχνίδι, σκόραρε αλλά έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για την ολική ανατροπή με μοιραίο τον Γκρέι. Ο Λεβαδειακός ήθελε απλά να μη χάσει κι έκανε τα πάντα γι’ αυτό μειώνοντας τα λεπτά στα οποία θα μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (71’ Λούα Λούα), Μέχια, Βήχος, Μουτίνιο, Ντεντάκης, Βρακάς (78’ Τζημόπουλος), Δούμτσιος (90+ Τσιριγώτης), Νίκας, Τσαπράς.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Εμπακατά (46’ Ιτούρμπε), Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό (46’ Πάλμα), Ματέο Γκαρσία, Ζερβίνιο (46’ Μαντσίνι), Γκρέι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα