ΑΕΚ: Επιστροφή στη Φιλαδέλφεια με απουσίες και μονόδρομο τη νίκη

ΑΕΚ: Επιστροφή στη Φιλαδέλφεια με απουσίες και μονόδρομο τη νίκη

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Επιστροφή στη Φιλαδέλφεια με απουσίες και μονόδρομο τη νίκη

bet365

Η ΑΕΚ επανέρχεται στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα απέναντι στη Λαμία στην OPAP Arena, όπου επιβάλλεται να διευρύνει το απόλυτο νικών που μετράει στο νέο της σπίτι, έχοντας να διαχειριστεί και τις αρκετές απουσίες.

Το Μουντιάλ πέρασε, η ΑΕΚ επανήλθε στη δράση με τη νίκη στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet επί της Κηφισιάς που την έστειλε με το... ενάμιση πόδι ουσιαστικά στα προημιτελικά του θεσμού και την Τετάρτη κόντρα στη Λαμία (21/12 – 17:00) επανέρχεται και στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα επιστρέφοντας στην OPAP Arena. Εκεί όπου μετράει το πέντε στα πέντε στις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας μετατρέψει από την αρχή το νέο της σπίτι σε «κάστρο».

Η ΑΕΚ ξεκινάει τον δεύτερο γύρο της Super League στο -8 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και όπως γίνεται αντιληπτό οι νίκες σε κάθε ματς είναι επιβεβλημένες. Κάτι που πρέπει να πετύχει έχοντας να διαχειριστεί και τις σοβαρές απουσίες που έχουν προκύψει κυρίως στα άκρα της μεσοεπιθετικής της γραμμής. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει αποδείξει πάντως ότι είναι ένας προπονητής που ξέρει να παίρνει το καλύτερο δυνατό από όποιον παίκτη και να επιλέγει στην ενδεκάδα με το σύνολό του να αγωνίζεται με τη ταυτότητα που έχει καθιερώσει ο «Πελάδο» ανεξαρτήτως προσώπων. Και αυτή είναι η προσμονή παρά τα προβλήματα.

Όπως είναι γνωστό, ο Γκατσίνοβιτς μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μένει νοκ-άουτ για τον επόμενο μήνα και προστίθεται στις απουσίες των Ελίασον και Μοχαμάντι, τη στιγμή που ο Άμραμπατ έχει μπει στην τελική ευθεία της επιστροφής του, ωστόσο δεν έχει μπει ακόμα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ενώ ο Τσούμπερ, παρότι έχει επιστρέψει, κρίθηκε ανέτοιμος με μόλις μερικές προπονήσεις και στοχεύει τον Βόλο. Επίσης ο Βίντα που έλειπε όλο το προηγούμενο διάστημα με την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Πάολο Φερνάντες που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Ιανουαρίου δεν μπορούν να υπολογίζονται από τον Αλμέιδα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν προσέγγιση ανάλογη με εκείνης του αγώνα με την Κηφισιά για τα άκρα και την επίθεση, με τον Μάνταλο να πηγαίνει αριστερά, τον Λιβάι Γκαρσία δεξιά και στην κορυφή μαζί με τον Αραούχο τον Φαν Βέερτ. Ο Πινέδα αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα, ενώ μια θέση στον άξονα διεκδικούν Γιόνσον και Σιμάνσκι. Στο τέρμα μένει να φανεί αν θα επανέλθει ο Αθανασιάδης ή θα διατηρηθεί ο Στάνκοβιτς, αριστερά στην άμυνα το προβάδισμα έχει ο Χατζισαφί, δεξιά ο Ρότα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα συνθέσουν ξανά ο Μουκουντί και ο Μήτογλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των απουσιών ο Αλμέιδα κάλεσε ξανά αρκετούς παίκτες από τη δεύτερη ομάδα.

Μετά την τελευταία προπόνηση που έλαβε χώρα στην OPAP Arena, στην αποστολή της ΑΕΚ μπήκαν οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Κοσίδης, Μαχαίρας, Ε. Χριστόπουλος, Σκόνδρας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα