ΑΕΚ: Το 2022 η προσφυγιά τελείωσε και η Ένωση μπήκε στο σπίτι της!

ΑΕΚ: Το 2022 η προσφυγιά τελείωσε και η Ένωση μπήκε στο σπίτι της!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το 2022 η προσφυγιά τελείωσε και η Ένωση μπήκε στο σπίτι της!

bet365

Το ποδοσφαιρικό γεγονός για το 2022 δεν μπορεί να είναι άλλο από την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια και την είσοδο στην ολοκαίνουργια OPAP Arena.

Χρονιά ορόσημο το 2022 για την οικογένεια της ΑΕΚ. Και πως να μην είναι από τη στιγμή που η Ένωση μετά από 19 χρόνια έβαλε τέλος στην προσφυγιά της επιστρέφοντας στα πατρογονικά εδάφη της Νέας Φιλαδέλφειας. Το νέο στολίδι της, η εντυπωσιακή OPAP Arena, άνοιξε τις πύλες της. Κάτι που περίμεναν με τόσο μεγάλη ανυπομονησία όλοι οι φίλοι των Κιτρινόμαυρων για να το ζήσουν.

Και το έζησαν και με το παραπάνω καθώς σε ένα μαγικό και ανεπανάληπτο τετραήμερο στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, οι οπαδοί της ΑΕΚ το γιόρτασαν με την ψυχή τους και στη συνέχεια δεν μπορούσαν να το χορτάσουν με τίποτα. Κάθε ματς και sold out επί της ουσίας, κάθε παιχνίδι και μια κιτρινόμαυρη γιορτή, όπως θα συνεχιστεί φυσικά και μέσα στο 2023 που έρχεται...

Τα μεγαλειώδη εγκαίνια της 30ης Σεπτέμβρη

Η μεγάλη μέρα της 30ης του Σεπτέμβρη του 2022 ξημέρωσε βάζοντας τέλος στην προσμονή όλων των Ενωσιτών. Η ολοκαίνουργια OPAP Arena άνοιξε τις πύλες της με μια εντυπωσιακή τελετή, όπως ακριβώς της άρμοζε. Παντρεύοντας τις ρίζες του συλλόγου με το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο. Από νωρίς το μεσημέρι άνθρωποι κάθε ηλικίας κυκλοφορούσαν με το χαμόγελο στα χείλη στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας ντύνοντας την πόλη στην κιτρινόμαυρη διχρωμία. Και όσο η ώρα πλησίαζε για τα λαμπρά εγκαίνια, τόσο η συγκίνηση αυξανόταν.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο εμπνευστής αυτού του έργου, ήταν εκεί, συγκινημένος και αυτός και περήφανος έκοψε την κορδέλα μετά την ομιλία του με 32.000 θεατές να απολαμβάνουν την εκπληκτική γιορτή που στήθηκε με μεράκι. Από τα μάτριξ πέρασαν τα ένδοξα γεγονότα του παρελθόντος της ΑΕΚ με μεγάλες μορφές που τίμησαν την κιτρινόμαυρη φανέλα, αλλά και Ενωσίτες που δεν είναι σήμερα κοντά μας. Το γήπεδο σείστηκε όταν η 23αδα των παλαιμάχων της ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώθηκε στο μέρος που όλοι αυτοί οι παίκτες τίμησαν την κιτρινόμαυρη φανέλα για να ακολουθήσουν εξαιρετικές χορογραφίες πάντα με τον συμβολισμό της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων.

Το ιστορικό πρώτο παιχνίδι στην OPAP Arena

Τρεις μέρες αργότερα, στις 3 Οκτώβρη έφτασε και η μέρα που η ΑΕΚ θα έπαιζε ξανά μετά από 19 χρόνια στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και η OPAP Arena θα φιλοξενούσε τον πρώτο ιστορικό αγώνα με αντίπαλο τον Ιωνικό. Όπως και την Παρασκευή, έτσι και εκείνη τη Δευτέρα, το κλίμα πριν το ματς στους δρόμους της πόλης της ΑΕΚ και γύρω από το γήπεδο ήταν μοναδικό. Οι μεγάλοι θα θυμούνταν ξανά τις παλιές καλές μέρες του Νίκος Γκούμας και οι νέοι που δεν πρόλαβαν το παλιό γήπεδο θα άρχιζαν από εκείνη τη μέρα να μαθαίνουν την ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ορμή της εξέδρας του νέου γηπέδου έδωσε, όπως αναμενόταν, «φτερά» στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ. Η ατμόσφαιρα συγκλονιστική, η ακουστική ανεπανάληπτη και οι οπαδοί της ΑΕΚ έστησαν πάρτι για να γιορτάσουν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Ένωσης στο νέο της σπίτι. Η επιβλητική εμφάνιση, ανάλογη της ημέρας, έφερε και την εμφατική νίκη με 4-1. Ο Γκατσίνοβιτς σημείωσε το ιστορικό πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο από νωρίς, για να σκοράρει ακόμα ένα στη συνέχεια, ενώ σκόρερ χρίστηκαν τόσο ο Λιβάι Γκαρσία, όσο και ο Αραούχο, με τους κιτρινόμαυρους να απολαμβάνουν με την ψυχή τους τη βραδιά μαζί με τον κόσμο που κατέκλυσε τις κερκίδες της OPAP Arena.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα