Λοντίγκιν: «Δουλεύουμε και στηρίζουμε τους συμπαίκτες μας, δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς»

Λοντίγκιν: «Δουλεύουμε και στηρίζουμε τους συμπαίκτες μας, δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς»

Νίκος Αθανασίου
Λοντίγκιν: «Δουλεύουμε και στηρίζουμε τους συμπαίκτες μας, δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς»

bet365

Ο Γιούρι Λοντίγκιν μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου στην Κύπρο σχετικά με την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο «νησί της Αφροδίτης», αλλά και με τον υψηλό ανταγωνισμό που υπάρχει για την θέση του τερματοφύλακα. Αποστολή στην Κύπρο: Νίκος Αθανασίου

Ο Ελληνορώσος τερματοφύλακας ανέφερε πως το επίπεδο των φιλικών στην Κύπρο ήταν ανταγωνιστικό, όπως χρειαζόταν γι' αυτή την περίοδο. Τόνισε πως είναι σημαντικό που παίκτες που δεν είχαν πάρει πολύ χρόνο μέσα στην σεζόν, μπόρεσαν εκεί να πάρουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους, όπως συνέβη και με τον ίδιο, για να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, όταν χρειαστεί με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Ακόμη, απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στην θέση του τερματοφύλακα επισημαίνοντας πως όλοι οι παίκτες πρέπει να συμπεριφέρονται επαγγελματικά και να έχουν στο μυαλό τους μόνο το καλό της ομάδας. Τόνισε πως είναι λογικό ο προπονητής να μην προβαίνει σε αλλαγές, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά και πως ο ρόλο των αναπληρωματικών είναι να δουλεύουν και να υποστηρίζουν τους συμπαίκτες τους περιμένοντας τη δική τους ευκαιρία.« Δεν υπάρχει περιθώριο για εγωιστικές σκέψεις στις ομάδες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιούρι Λοντίγκιν:

-Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στην Κύπρο και το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες πήραν ρυθμό στα πόδια τους μετά το break του Μουντιάλ:

«Είναι σημαντικό για κάποια παιδιά που δεν παίζουνε πολύ να παίρνουν ρυθμό αγώνων, ειδικά σε τέτοια ματς απέναντι σε καλές ομάδες. Γιατί παίξαμε με καλούς αντιπάλους. Εδώ στην Κύπρο υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και το ποδόσφαιρο που παίζουν είναι πολύ καλό. Υπάρχει πίεση. Ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια δεχθήκαμε αρκετή πίεση όσον αφορά το τακτικό κομμάτι και στο πως θα μπορούσαμε να βγούμε μέσα απ’ αυτό το πρέσινγκ. Ηταν πολύ καλά και τα τρία τεστ για όλα τα παιδιά. Τώρα τελείωσε αυτό το στάδιο, πάμε να συγκεντρωθούμε για το Κύπελλο και μετά το πρωτάθλημα».

-Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερό του ημίχρονο στην Κύπρο, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα:

«Είναι λογικό όλο αυτό. Πέρασαν και μέρες, επέστρεψαν και κάποια παιδιά που ήταν τραυματίες. Προσωπικά αισθανόμουν πολύ καλύτερα σ’ αυτό το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, απ’ ότι αισθανόμουν στα δύο πρώτα. Λογικά το ίδιο θα αισθάνθηκαν κι ορισμένα ακόμη παιδιά που δεν έχουν παίξει ιδιαίτερα. Μας βοήθησε πολύ όλο αυτό στην Κύπρο. Ο καιρός ήταν τρομερός, τα γήπεδα σε άριστη κατάσταση και είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν».

-Για την τελική ευθεία ενόψει των επίσημων αγώνων:

«Ξεκινάει μία ακόμη πιο δύσκολη περίοδος. Ο δεύτερος γύρος θα είναι ακόμη πιο δύσκολος, αν και πρώτα έχουμε τον αγώνα του Κυπέλλου με το Βόλο. Έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αλλά θα προετοιμαστούμε ανάλογα και θα πρέπει να προκριθούμε».

-Για τον υψηλό ανταγωνισμό κάτω από τα γκολπόστ και το αν νιώθει έτοιμος να «αρπάξει» την ευκαιρία:

«Βλέπετε πως η ομάδα πάει πάρα πολύ καλά και είναι λογικό να μην αλλάξει κάτι ο προπονητής. Εμείς είμαστε εδώ, δουλεύουμε φυσικά πρώτα απ’ όλα για την επιτυχία της ομάδας για να φτάσει στους στόχους της. Πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι μας έτσι, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολύ εγωιστικά... Είμαστε εδώ, είμαστε επαγγελματίες. Δουλεύουμε στο φουλ και περιμένουμε και στηρίζουμε τους συμπαίκτες μας. Το οποίο θα γίνει κι απ’ τη δική τους πλευρά όταν έρθει η δική μας στιγμή. Κι εννοείται πως θα είμαστε όλοι έτοιμοι, να ανταπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε. Και να πάρουμε κι εμείς και πάνω απ’ όλα η ομάδα, αυτό που μας αξίζει...».

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα