ΑΕΚ: Με συνέχεια και συνέπεια στο σχέδιο!

ΑΕΚ: Με συνέχεια και συνέπεια στο σχέδιο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Με συνέχεια και συνέπεια στο σχέδιο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης καταγράφει τα δεδομένα που υπάρχουν και προκύπτουν πίσω από επαφές και συζητήσεις των υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ένωσης και έχει υστερόγραφο...

Από την Ολλανδία και μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα στους απεσταλμένους των media, οι οποίοι κάλυψαν το μίνι αυτό στάδιο προετοιμασίας των κιτρινόμαυρων, επιβεβαίωσε όσα είχαμε εμπεδώσει όσοι ασχολούμαστε καθημερινά με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Αφενός για την περίπτωση προπονητή και ανθρώπου που έχουμε τη τύχη και το προνόμιο να έχει στα χέρια του το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, αφετέρου για τις ανάγκες της και το γεγονός ότι για να προκύψει ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα σε αυτό που σωστά δουλεύεται και βλέπουμε, απαιτείται ενίσχυση... Όχι τρελά πράγματα διότι οι βάσεις υπάρχουν και είναι οι καλύτερες δυνατές έπειτα από χρόνια!

Ο κάθε ένας από εμάς έχει δεδομένα μια άποψη σχετικά με το τι χρειάζεται ο Δικέφαλος, για να είναι ακόμη πιο έτοιμος να φτάσει έως το τέλος στη διεκδίκηση του τίτλου και για να αυξήσει τις πιθανότητες να είναι η ομάδα εκείνη, η οποία θα τερματίσει πρώτη και καλύτερη. Η δική μου άποψη είναι ότι απαιτείται βασικό αριστερό μπακ και ένα ακόμη δυνατό στόπερ για να 'χουμε σούπερ τριάδα με τους Βίντα και Μουκουντί να είναι ήδη ανάμεσά μας. Ίσως να τσέκαρα και έναν ακόμη μεσοεπιθετικό (δεξιά) για να απελευθερώσω τον Γκατσίνοβιτς και να τον φέρω προς τον άξονα, να τον δουλεύω για αντί-Πινέδα...

Άλλος θα πει «φορ Τσακ και ας υπάρχει και ο Φαν Βέερτ», άλλος θα προσθέσει «εξτρέμ ίσως και σίγουρα στόπερ και αριστερό μπακ», άλλος «να πάρουμε και κανά χαφ με τα χαρακτηριστικά του Πινέδα γιατί μπορεί να μη βγάζει το ίδιο θέληση στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν με δεδομένο ότι θέλει να γυρίσει στην Θέλτα και θα φοβάται τραυματισμό». Αναφορές που έχουν αρχή, μέση και τέλος, λογική στο κομμάτι της ενίσχυσης και των αναγκών της ΑΕΚ. Ωστόσο το πιο σημαντικό απ' όλα κρύβεται μέσα στην ομάδα, στα γραφεία αυτής και στα Σπάτα, οι άνθρωποί της και το γεγονός ότι γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεται και τι αναζητείται.

Αυτή είναι η πλέον σημαντική και ειδοποιός διαφορά για την Ένωση της σεζόν που διανύουμε και των ανθρώπων που είναι σε καίρια πόστα σε ότι αφορά στο χτίσιμο του αγωνιστικού και την υλοποίηση του σχεδιασμού. Η ομάδα λειτούργησε άριστα στο κομμάτι αναζήτησης προπονητή, βρήκε τον Αλμέιδα και του έδωσε χρόνο να μάθει και να αναλύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και το δυναμικό του, έχτισε από νωρίς μαζί του το αγωνιστικό πλάνο και δημιούργησε τα προφίλ των ποδοσφαιριστών, που θα έπρεπε να αποκτηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό ρόστερ... Με πολύ κόπο και σωστό τρόπο: ο Αλμέιδα είδε όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του 80 και βάλε παίκτες προτού φτάσει στους οκτώ που τελικά αποκτήθηκαν και ήταν όλοι τους ένας κι ένας.

Η αρμονική συνεργασία Κονέ, Κουχάρσκι και Αλμέιδα!

Ο Κονέ δίπλα με τον Κουχάρσκι.

Αυτό συμβαίνει ήδη και τώρα. Χάρη στη μεθοδικότητα, τη δουλειά και το αναπτυγμένο αίσθημα συνεργασίας του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος μάλιστα απέδειξε ότι αναγνωρίζει τη δουλειά του scouting team της ΑΕΚ (αφού έκανε τα... ψώνια του από λίστα με παίκτες που υπήρχαν προτού αναλάβει εκείνος τον κιτρινόμαυρο πάγκο), υπάρχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Φυσικά και ελέω Παναγιώτη Κονέ που τρέχει ΟΛΟ το έργο, τον Κουχάρσκι ο οποίος είναι ταπεινός εργάτης του club και δεν... τρελαίνεται να φαίνεται τάχα μου ότι ο ίδιος κάνει πολλά και η ίδια η διοίκηση που εμπιστεύεται τις επιλογές της και τις στήριξε στις στραβές τους και της ομάδας (πλην Αλμέιδα ο οποίος ευτυχώς δεν έχει στραβές και μεγάλη αποτυχία στην πλάτη του).

Προτεραιότητα της Ένωσης στα μεταγραφικά και στις ανάγκες, που έχει συναποφασιστεί ότι υπάρχουν σε συνεργασία με τον Αργεντινό προπονητή, είναι τα αρχικά τα χαρακτηριστικά του να είναι αυτά ακριβώς που θέλουν στην ΑΕΚ και έχει θέσει ως στόχο ο Πελάδο! Έπεται κατά πολύ η ηλικία και ακολουθεί των αγωνιστικών χαρακτηριστικών η προσωπικότητα και αυτό που λέμε «τι σόι άνθρωπος είναι τούτος»! Η αγορά του Γενάρη είναι δύσκολη το ίδιο δύσκολος είναι στην επιλογή του και στο να εγκρίνει ποδοσφαιριστή που του 'χει προταθεί ο τεχνικός του Δικέφαλου, με ότι αυτό συνεπάγεται... Ήδη έχουν γίνει οι συζητήσεις και θα γίνουν κι άλλες, ακόμη και μεταξύ του ίδιου του Μελισσανίδη και του Αλμέιδα, όμως δεν πορεύεται με κανένα... πιστόλι στον κρόταφο κανείς στην ΑΕΚ!

Αυτό τους συμβαίνει διότι το καλοκαίρι που μας πέρασε τα πήγαν περίφημα και μπορούν να 'χουν πλέον το χρόνο σύμμαχο και όχι αντίπαλο... Ο Δικέφαλος βαδίζει με σχέδιο και προς συγκεκριμένο στόχο στο κομμάτι της ενίσχυσής της και γι' αυτό πρέπει ο φίλος της ομάδας να αισθάνεται άνετα και ήσυχος! Κάθε περίοδο ακούμε και διαβάζουμε αυτό το «δεν θα κάνει προσθήκη για να την κάνει», αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια για την ΑΕΚ. Δεν ψάχνει μπάλωμα γι' αυτό τη στιγμή που πλέον υπάρχει αρχή, μέση και τέλος στο κομμάτι των αναζητήσεων: για παράδειγμα δύσκολο έως απίθανο να επαναληφθεί προσθήκη τύπου Φράνσον επειδή τελικά έπρεπε να βρούμε για να... φέρουμε. Δεν είναι κακός παίκτης, αλλά όταν έφτασε κατάλαβαν όλοι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα χρειαστεί κοντά στο χρόνο για να φτάσει σε κατάσταση που δικαιολογεί αυτό που δηλώνει (ελέω κιλών).

Για παράδειγμα τούτη τη περίοδο, Κονέ και Αλμέιδα (συν τους υπόλοιπους που μετέχουν στον αγωνιστικό σχεδιασμό) έχουν καταστήσει σαφές πως οι παίκτες που έχει ανάγκη η ομάδα πρέπει να μην είναι ανενεργοί, να 'χουν ρυθμό, να είναι έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα και να δουλευτούν στο κομμάτι προσαρμογής σε όλα τα δεδομένα (εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων). Όσο λειτουργεί με σχέδιο η ΑΕΚ και δεν πορεύεται -όπως συνέβαινε πολύ πρόσφατα στο παρελθόν- με μότο το «κι αν σου κάτσει», μη τη φοβάστε Ενωσίτες καθόλου και ας αργήσει, ή ακόμη και αν δεν προχωρήσει καν σε προσθήκη (δεν εννοώ κάτι με αυτό περίεργο, έχει συναποφασιστεί να γίνουν μεταγραφές επαναλαμβάνω)!

Ο Μίλαντ Μοχαμαντί

Υγ: Στην περίπτωση του αριστερού μπακ για παράδειγμα, στο κομμάτι της ενίσχυσης, προφανώς και υπήρχε στα... ραντάρ της ΑΕΚ και στο τμήμα scouting συγκεκριμένη εντολή αναζήτησης (με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ο Αργεντινός τεχνικός) για το αριστερό άκρο της άμυνας με δεδομένο ότι φτάνουμε έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του Χατζισαφί! Ενός παιδιού που να είστε σίγουροι ότι αν δεν ήταν μη κοινοτικός θα συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες να ανανεωθεί η συνεργασία του με την ομάδα για αγωνιστικούς και όχι όμως μόνο λόγους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον άνθρωπο Χατζισαφί που 'χει πολλούς και ένθερμους υποστηρικές στην ΑΕΚ και τον ίδιο τον Αλμέιδα. Ωστόσο επειδή ακριβώς το ψάχνουν και το δουλεύουν καιρό δεν θα κάψουν περιπτώσεις που θεωρούν ότι συνιστούν αναβάθμιση της θέσης για να φέρουν στην ΑΕΚ ποδοσφαιριστή απλά για να φέρουν. Άλλωστε ο Σιντιμπέ θα δύναται να βοηθήσει ως αριστερό μπακ στο διάστημα απουσίας του Μοχαμάντι και αν δεν βρεθεί ο κατάλληλος! Με τη λογική της ολοκλήρωσης συμβολαίου, αυτό του Τζαβέλλα, υπάρχει καιρό τώρα αναζήτηση (και) για κεντρικό αμυντικό που επίσης να συνιστά επιπλέον αναβάθμιση (διότι αυτή επιτεύχθηκε με τους Βίντα και Μουκουντί)!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...