ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου ζήτησε να του πάρουν γκολτζή και οι παρόντες «απάντησαν» με 11 γκολ! (vids)

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου ζήτησε να του πάρουν γκολτζή και οι παρόντες «απάντησαν» με 11 γκολ! (vids)

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου ζήτησε να του πάρουν γκολτζή και οι παρόντες «απάντησαν» με 11 γκολ! (vids)

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης είδε στην Κύπρο έναν ΠΑΟΚ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην Ελλάδα, συνεπή στο σκοράρισμα και με 8 διαφορετικούς σκόρερ, που δείχνει πολλά…

Πριν μπει η ομάδα του ΠΑΟΚ στο αεροπλάνο και πετάξει για την Κύπρο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε βγει στο πάλκο και ζητούσε… γκολ. Απεγνωσμένα θα έλεγε κανείς, βλέποντας για ένα μεγάλο διάστημα έναν μόνον παίκτη, τον Κάλεντ Νάρεϊ, να έχει μπει στην εξίσωση των γκολ και την ομάδα του να πετάει πολύτιμους βαθμούς στα σκουπίδια μη μπορώντας να «σκοτώσει» τους αντιπάλους της.

Για να ακριβολογούμε, πριν από κανέναν μήνα, όχι περισσότερο, ο Ρουμάνος τεχνικός ζητούσε να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστή που να έχει το γκολ στο ρεπερτόριο του. Από τον Ζοσέ Μπότο μάθαμε στην συνέντευξη που παραχώρησε στους Έλληνες απεσταλμένους, ότι αυτός ο παίκτης που αναζητείται ονομάζεται «decisive» (αποφασιστικός), ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή και γύρω από αυτή, με ατομική ενέργεια και να μπορεί να δώσει βοήθεια και στο σκοράρισμα. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν είναι εξτρέμ ή δεκάρι. Τελεία και παύλα.

Τι άλλαξε μέσα σε εννιά ημέρες; Πολλά, πάρα πολλά, αν κρίνουμε απ’ το χαμόγελο στο πρόσωπο του Ρουμάνου προπονητή και τα όσα είπε λίγο προτού μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής. «Νομίζω ότι η ομάδα είναι στο καλύτερο επίπεδο που θα μπορούσε να βρίσκεται τώρα», είπε ορθά-κοφτά, μετά το τέλος του φιλικού με τον Άρη Λεμεσού.

Η αποστολή του «Δικεφάλου» επιστρέφει το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, κουβαλώντας στις αποσκευές της, ως «παράσημα» της δουλειάς που έγινε στο διάστημα της μίνι χειμερινής προετοιμασίας στην Κύπρο, τα 11 γκολ που πέτυχαν οκτώ διαφορετικοί παίκτες του στα τρία νικηφόρα φιλικά παιγνίδια.

«Έχουμε οχτώ διαφορετικούς σκόρερ στην Κύπρο; Δεν το γνώριζα αλλά είμαι χαρούμενος. Το σημαντικό είναι να βρίσκει η ομάδα ποδοσφαιριστές να σκοράρουν…», υποστήριξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου όταν ρωτήθηκε για τον επιθετικό πλουραλισμό που έδειξε η ομάδα του στο διάστημα της παραμονής στην Κύπρο.

Στο πρώτο φιλικό (ΠΑΟΚ-Ασντόντ 4-1) βρήκαν δίχτυα οι Φιλίπε Σοάρες, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Τόμας και Κωνσταντέλιας. Στο δεύτερο φιλικό (ΑΕ Λεμεσού - ΠΑΟΚ 0-3) σκόραραν οι Αουγκούστο, Ολιβέιρα και Μπίσεσβαρ, ενώ στο τελευταίο φιλικό (Άρης Λεμεσού - ΠΑΟΚ 1-4) στη λίστα των σκόρερ μπήκαν τα ονόματα των Αουγκούστο, Τόμας, Σβαμπ και Νάρεϊ.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο «Δικέφαλος» δουλεύοντας πολύ στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης κατάφερε να βάλει στην εξίσωση των γκολ και παίκτες από την πίσω ζώνη. Εκτός από τα τρία γκολ που πέτυχαν οι δύο φορ του (Ολιβέιρα, Τόμας 2) τα υπόλοιπα είναι είτε από ακραίους μεσοεπιθετικούς (Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ), είτε από παίκτες του άξονα (Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Σβαμπ).

«Δουλέψαμε σε πολλά διαφορετικά κομμάτια. Είναι διαφορετική η προετοιμασία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πως δουλέψαμε κι από το πως κύλησαν τα πράγματα εδώ. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη χημεία που είχαν οι ποδοσφαιριστές. Προσπέρασαν τη δυσκολία να έχουν προπόνηση και αγώνα κάθε μέρα. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στα επίσημα τώρα και αυτό είναι κέρδος», παραδέχθηκε ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ κάνοντας τον απολογισμό της χειμερινής προετοιμασίας.

Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν πάρα πολλά πράγματα από το διάστημα της εννιαήμερης παραμονής τους στην Κύπρο, επιστρέφουν σήμερα στη βάση τους και από το απόγευμα της Πέμπτης (8/12) μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το πρώτο επίσημο παιγνίδι κόντρα στην Καλαμάτα (14/12 – 16:00) για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.