Τάσος Συμεωνίδης: Ο μόνος από τους 28 χωρίς συμβόλαιο!

Τάσος Συμεωνίδης: Ο μόνος από τους 28 χωρίς συμβόλαιο!

Γιώργος Μανταίος
Τάσος Συμεωνίδης: Ο μόνος από τους 28 χωρίς συμβόλαιο!

bet365

Τι γίνεται με Συμεωνίδη; Το ξαφνικό «αντίο» Τσέλιου στην Κ17 του ΠΑΟ και η εξαιρετική αντίδραση της ΑΕΚ σε φαινόμενο «τοξικού» γονέα.

Τρεις αποκλειστικές ειδήσεις εντόπισαν τα «ραντάρ» του Gazzetta από το χώρο των ακαδημιών. Κατ΄αρχάς πάμε στην Κύπρο, όπου βρίσκεται από χθες (28/11) η πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού για τη «μίνι» προετοιμασία ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πάρει μαζί του 28 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 27 έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Μόνο ένας, ο 18χρονος Τάσος Συμεωνίδης, δεν έχει γίνει ακόμα επαγγελματίας! Αν μη τι άλλο είναι αξιοπερίεργο αυτό που συμβαίνει με το νεαρό μέσο, τον οποίο παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή που το Gazzetta ξεκίνησε την «περιπλάνησή» του στα γήπεδα των ακαδημιών.
Ο «Σύμε» μετακόμισε στο Κορωπί πριν από τρία χρόνια προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ. Καθιερώθηκε σταδιακά στους βασικούς, έγινε αναντικατάστατο στέλεχος στους πρωταθλητές Κ19 και μάλιστα «σφράγισε» τον τίτλο καθώς ήταν ο σκόρερ στο 1-0 επί του Ολυμπιακού στο πλέον καθοριστικό ματς της περσινής περιόδου. Κλήθηκε και στην εθνική ομάδα Κ18 που συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας το περασμένο καλοκαίρι, όπου και πάλι ήταν ο μοναδικός ερασιτέχνης ανάμεσα στους 18 διεθνείς του Τάσου Θέου! Μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανακοινώσει την υπογραφή συμβολαίου με τον 18χρονο, όμως η επιλογή του στην Α΄ ομάδα, χωρίς να έχει περάσει καν από την Β΄, μάλλον δείχνει ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και οσονούπω να κληθεί να περάσει μια... βόλτα από τα γραφεία της ΠΑΕ.

Το «αντίο» του διεθνή Τσέλιου στον Παναθηναϊκό

Μένουμε στον Παναθηναϊκό, καθώς υπάρχει ακόμα μία σημαντική είδηση από τον κόσμο των υποδομών της Super League. Η πληροφορία έχει κάνει με την αποχώρηση του Παναγιώτη Τσέλιου (2006) από την Κ17 του «Τριφυλλιού». Επιθετικός με τα τέσσερα γκολ σε πέντε συμμετοχές στη φετινή σεζόν, εν ενεργεία στέλεχος της εθνικής Κ17, ήλθε σε ρήξη με τη διοίκηση των ακαδημιών για κάτι που μάλλον αποτελεί μεγάλη παρεξήγηση. Όπως και να έχει πάντως, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Κόρινθο, δύο χρόνια μετά την μετακίνησή του από την ακαδημία «Κόρινθος 06» στο Κορωπί. Είναι βέβαιο ότι οι υπόλοιποι «μεγάλοι» θα ενδιαφερθούν και πιθανότατα από τον Ιανουάριο θα τον δούμε σε άλλη ομάδα της Super League.

Η αντίδραση Κυριακίδη και ΑΕΚ σε «τοξικό» γονέα

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Ηλία Κυριακίδη και στο staff των υποδομών της ΑΕΚ για την αντίδρασή τους σε γονέα 13χρονου ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα, ο μικρός προσεγγίστηκε -άκομψα είναι η αλήθεια- από ανταγωνιστική ΠΑΕ, ο πατέρας θεώρησε ότι διαθέτει τον «νέο Μέσι» (κάτι που δυστυχώς παρατηρείται με πολλούς γονείς) και συμπεριφέρθηκε με αντίστοιχο τρόπο στους επικεφαλής των ακαδημιών, λέγοντας χαρακτηριστικά «ευχαριστώ το Θεό για το ταλέντο του γιου μου». Μετά από αυτό, η φυσιολογική εξέλιξη ήταν να του δείξουν την πόρτα της εξόδου και ο πιτσιρικάς θα συνεχίσει σε άλλη ΠΑΕ

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η τοξικότητα ξεκινάει από scout και υπευθύνους ακαδημιών οι οποίοι πλησιάζουν παιδιά τόσο μικρής ηλικίας, ενώ αυτά ανήκουν ήδη σε μια οργανωμένη ομάδα. Μόνο εάν το ίδιο το παιδί εκδηλώσει την επιθυμία να φύγει επειδή δεν περνάει καλά, αιτιολογείται μία άλλη ΠΑΕ να κινητοποιηθεί. Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν deal, μεταγραφές και υποσχέσεις, ανήκουν τον κόσμο των μεγάλων, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εισβάλλουν βίαια στον μαγικό και ονειρεμένο κόσμο του παιδικού παιχνιδιού.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα