Super League: Η τοποθέτηση της αναπληρώτριας προέδρου της Super League στο διεθνές Συνέδριο για τη διαχείριση αγωνιστικών χώρων

Newsroom
Super League: Η τοποθέτηση της αναπληρώτριας προέδρου της Super League στο διεθνές Συνέδριο για τη διαχείριση αγωνιστικών χώρων

bet365

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League Κάτια Κοξένογλου έκανε τοποθέτηση στο διεθνές Συνέδριο για τη διαχείριση αγωνιστικών χώρων, το οποίο διεξάγεται συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League, στελέχη εταιρειών του κλάδου και πλειάδα ομιλητών με μεγάλη διεθνή εμπειρία.

Ειδικότερα στην τοποθέτησή της για το Συνέδριο η Κάτια Κοξένογλου ανέφερε τα εξής:

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Καλώς ήρθατε στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Super League με τη Grassform, για τη διαχείριση των αγωνιστικών χώρων!

Είναι χαρά και τιμή μας, για όλους μας στη Super League, να φιλοξενούμε επιστήμονες διεθνούς κύρους και εξειδικευμένους τεχνοκράτες στη διαχείριση χλοοταπήτων, σε ένα συνέδριο που διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η Super League, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών των ελληνικών γηπέδων, οι οποίες υλοποιούνται με τη μέριμνα και την ευθύνη των ΠΑΕ.

Στην ευρύτερη στρατηγική, σημαντικό ρόλο έχει η αναβάθμιση των αγωνιστικών επιφανειών χλοοτάπητα.

Επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη αναδρομή, γυρνώντας το ρολόι πίσω στις 23 Απριλίου του 2021, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League επέλεξε την εταιρεία Grassform για την κεντρική εποπτεία των αγωνιστικών χώρων όλων των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Άμεσα το Μάιο του 2021, ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες, οι οποίες οδήγησαν στο σήμερα: Κάθε σύγκριση με την προβληματική κατάσταση του παρελθόντος είναι καταλυτική.

Γήπεδα με χρόνια προβλήματα, είναι πλέον σε ικανοποιητική, αν όχι σε πολύ καλή κατάσταση.

Το λένε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, το λένε οι φίλαθλοι, το διαπιστώνουν οι δημοσιογράφοι, το βλέπουμε και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Σε αυτό το σημείο, οφείλω να επισημάνω ότι για να θεωρηθεί ένα γήπεδο καλό ή ικανό να παιχτεί ποδόσφαιρο, δεν αρκεί η υποκειμενική άποψη ενός περισσότερο ή λιγότερο ειδικού αλλά η εργαστηριακή ανάλυση ενός συνόλου χαρακτηριστικών που μετρούνται με ειδικά όργανα.

Η δυνατότητα μέτρησης καθιστά την εκτίμηση για την ποιότητα ενός χλοοτάπητα αντικειμενικό γεγονός και όχι μια προσωπική εμπειρική ή ακόμη κι επιστημονική άποψη.

Φυσικά, η διαδικασία βελτίωσης και συντήρησης ενός χλοοτάπητα είναι διαρκής και αποτελεί ευθύνη της κάθε ΠΑΕ, η οποία είναι αρμόδια να υλοποιεί όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η Super League και η Grassform προσκάλεσαν στο Συνέδριο κορυφαίους ειδικούς, experts στον τομέα τους, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Τους ευχαριστούμε για αυτό!

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στα πλεονεκτήματα της συστηματικής αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων που υλοποιεί η Super League, με τη Grassform:

Συνολική αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων που σημαίνει βελτίωση του θεάματος και ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.

Δημιουργείται ένα μεγάλο και αξιόπιστο αρχείο παρεμβάσεων, ποτίσματος, επιλογής των κατάλληλων ποικιλιών χλοοτάπητα και πολλών άλλων δεδομένων, χρήσιμο τόσο στις ΠΑΕ-Μέλη όσο και στη Super League.

Ο κάθε σύλλογος και η Super League έχουν σε κάθε αγώνα τρέχοντα και συγκριτικά στατιστικά που αφορούν τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε γηπέδου.

Κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτησή μου, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας στο Συνέδριο και να ευχηθώ ακόμα καλύτερους χλοοτάπητες, ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο, με στόχο να απολαμβάνουμε αυτό που όλοι αγαπάμε, το ποδόσφαιρο!

Καλή επιτυχία σε όλους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο site της Λίγκας / Reporter Images
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα