Ολυμπιακός: Οι πέντε δανεικοί που μπορούν να «φουσκώσουν» τα ταμεία του (vids)

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός: Οι πέντε δανεικοί που μπορούν να «φουσκώσουν» τα ταμεία του (vids)

bet365

Το Gazzetta αρπάζει την... ευκαιρία της διακοπής λόγω Μουντιάλ και σας παρουσιάζει τους πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν παραχωρηθεί ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό και οι ομάδες τους, θέλουν να τους κάνουν δικούς τους.

Το Μουντιάλ έβαλε... φρένο στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, δίνοντας την ευκαιρία στις ομάδες να μπουν σε μία διαδικασία μίνι προετοιμασίας ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Την ίδια στιγμή στον Ολυμπιακό έχουν ξεκινήσει, τόσο το ξεκαθάρισμα του ρόστερ όσο και την ενίσχυσή του μέσα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούν τις εξελίξεις στο θέμα των δανεικών του, οι οποίοι δεσπόζουν στο πρώτο μισό της σεζόν με τις ομάδες τους.

Συνολικά οκτώ ποδοσφαιριστές παραχωρήθηκαν για αυτή τη σεζόν σε διάφορες ομάδες της Ευρώπης, με καθέναν από αυτούς να κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να δείξουν την αξία τους. Πέντε από αυτούς, όμως, εκτός από τις καλές παρουσίες που έχουν μέχρι στιγμής, κάνουν και τους «ερυθρόλευκους» να τρίβουν τα χέρια τους γιατί μπορούν να... μετουσιωθούν σε πηγή εσόδων.

Το Gazzetta σας τούς δίνει στο... πιάτο και σας εξηγεί γιατί οι σύλλογοι στους οποίους βρίσκονται, θέλουν να τους διατηρήσουν στο ρόστερ και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μαντί Καμαρά (Ρόμα)

Μαντί Καμαρά (Ρόμα)

Χένρι Ονιεκούρου (Αντάνα Ντερμισπόρ)

Χένρι Ονιεκούρου (Αντάνα Ντερμισπόρ)

Αχμέντ Χασάν (Αλάνιασπορ)

Αχμέντ Χασάν (Αλάνιασπορ)

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (Σταντάρ Λιέγης)

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (Σταντάρ Λιέγης)

Μαμαντού Κανέ (Πάφος)

Μαμαντού Κανέ (Πάφος)

Σε σχέση με τους υπόλοιπους της λίστας, ο Μαντί Καμαρά έχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς στο συμβόλαιό του, υπό δύο όρους. Όταν η Ρόμα έδωσε τα χέρια με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, χρειάστηκε να πληρώσει 1,2 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ρήτρα αγοράς στα 12 εκατ. ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι.

Εφόσον ο ποδοσφαιριστής παίξει το 70% των παιχνίδιων μέσα στη σεζόν ή η ιταλική ομάδα κερδίσει τη συμμετοχής στο επόμενο Champions League, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η οψιόν. Από εκεί και πέρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο δείχνει αρκετά ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του διεθνή χαφ, με τον ίδιο να μετράει 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με μία ασίστ στο ενεργητικό του.

Αν και ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνω του σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ, ο Χένρι Ονιεκούρου δεν επιβεβαίωσε ποτέ τις περγαμηνές που τον ακολουθούσαν, με αποτέλεσμα το περασμένο καλοκαίρι να αποχωρήσει για την Τουρκία. Εκεί, παρότι είχε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αντάνα Ντερμισπόρ με τη μορφή δανεισμού.

Η οψιόν αγοράς είναι κοντά στο ποσό που δόθηκε από τον Ολυμπιακό για να αποκτηθεί το 2021. Δηλαδή στα 4 με 4,5 εκατ. ευρώ, με τον τουρκικό σύλλογο να είναι έτοιμος να την ενεργοποιήσει. Σε αντίθεση με τους Πειραιώτες, ο διεθνής εξτρέμ τα πάει εξαιρετικά στη γειτονική χώρα και ήδη μετράει τέσσερα γκολ με δύο ασίστ σε 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, εντυπωσιάζοντας τους ανθρώπους της ομάδας.

Η Τουρκία είναι η αδυναμία του και αυτό φαίνεται. Ο Αχμέντ Χασάν έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι με την Κόνιασπορ, προσπάθησε να κερδίσει μία θέση στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά εν τέλει παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός. Αυτή τη φορά, επέλεξε την Αλάνιασπορ και συνέχισε από εκεί που... σταμάτησε.

Αυτή τη στιγμή έχει ήδη τρία γκολ σε εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος, κάνοντας τους ανθρώπους της ομάδας να καθίσουν στο τραπέζι με τον Ολυμπιακό και ψάξουν έναν τρόπο... αγοράς του διεθνή φορ ενόψει του καλοκαιριού. Στη συμφωνία δεν έχει τοποθετηθεί οψιόν αγοράς, κάτι που δεν θεωρείται απαγορευτικό.

Η παρουσία του στον Ολυμπιακό κράτησε για μόλις λίγους μήνες, καθώς λίγο πριν την ολοκλήρωση της περασμένης μεταγραφικής περιόδου, ο Φίλιπ Ζίνκερναγκελ αποχώρησε ως δανεικός για τη Σταντάρ Λιέγης. Από το ντεμπούτο του πέτυχε όσα δεν είχε κάνει στον Πειραιά, κάνοντας τους οπαδούς του βελγικού συλλόγου να ζητούν τη μονιμοποίησή του από την πρώτη του συμμετοχή.

Αυτή τη στιγμή έχει τέσσερα τέρματα σε δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα και παρότι δεν έχει ούτε εκείνος οψιόν αγοράς στη συμφωνία, έχει κάνει τους Βέλγους να ψάχνουν κάθε τρόπο για να καταφέρουν να τον κρατήσουν με κανονική μεταγραφή στον σύλλογο, με τον ίδιο να απολαμβάνει την παρουσία του εκεί.

Ήταν από τα βασικά στελέχη του Ολυμπιακού στην αρχή της σεζόν αλλά εν τέλει, ο Μαμαντού Κανέ μπήκε στη λίστα των αποχωρήσεων και κατέληξε στην Κύπρο. Εκεί, η Πάφος βρήκε στο πρόσωπό του αυτό που έψαχνε για τη μεσαία γραμμή και αυτό το... μαρτυράει η εξαιρετική παρουσία σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν.

Ο 24χρονος διεθνής χαφ έχει έντεκα παιχνίδια στο ενεργητικό του με ένα γκολ και σε όλα έχει αγωνιστεί ως βασικός, βοηθώντας την κυπριακή ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ταυτόχρονα, η Πάφος έχει το δικαίωμα να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή, καθώς στη συμφωνία υπάρχει οψιόν αγοράς στα 2,5 εκατ. ευρώ και οι άνθρωποι του συλλόγου σκέφτονται... σοβαρά να την ενεργοποιήσουν.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi