ΑΕΚ: Το προσπέρασμα του Αλμέιδα στην εκκίνησή του στον πάγκο της Ένωσης

ΑΕΚ: Το προσπέρασμα του Αλμέιδα στην εκκίνησή του στον πάγκο της Ένωσης

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το προσπέρασμα του Αλμέιδα στην εκκίνησή του στον πάγκο της Ένωσης

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα με τις εννιά νίκες στον πρώτο γύρο έχει ήδη προσπεράσει σε ποσοστό νικών τους προπονητές της ΑΕΚ που έχουν διψήφιο αριθμό αγώνων σε επίπεδο πρωταθλήματος από τη χρονιά της επιστροφής μέχρι σήμερα.

Η ΑΕΚ έχει μεταμορφωθεί στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν οι πάντες. Ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός μέσα σε μερικούς μήνες έχει δώσει ταυτότητα στους κιτρινόμαυρους με την πίεση ψηλά, τις ανακτήσεις μπάλας που παράγουν συνεχώς επιθέσεις και πνίγουν τον αντίπαλο. Παίζοντας με τις τέσσερις αρχές της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του «Πελάδο», δηλαδή με αυτοθυσία, αγάπη, ένωση και πάθος, η ΑΕΚ έχει ομορφύνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Ένωση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου με απολογισμό εννιά νικών, δύο ισοπαλιών και δύο ηττών είναι στη 2η θέση, οκτώ βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Μια διαφορά που θα ήταν πιο μικρή αν οι κιτρινόμαυροι ήταν αποτελεσματικοί στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους καθώς τόσο με τον Αστέρα Τρίπολης, όσο και με τον Ολυμπιακό είχαν ξεκάθαρα πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τις νίκες.

Ο απολογισμός των 29 βαθμών από την άλλη βέβαια είναι αρκετά καλός στον πρώτο γύρο, με την ΑΕΚ να βάζει ξανά μέσα της τη νοοτροπία του νικητή. Ειδικά αν συγκρίνουμε ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ήδη με τις εννιά νίκες στα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος του πρώτου γύρου ο Αλμέιδα με το 69,2% έχει προσπεράσει σε ποσοστό νικών όλους τους προπονητές που έχουν καθίσει στον κιτρινόμαυρο πάγκο σε διψήφιο αριθμό αγώνων στο πρωτάθλημα από το 2015 μέχρι σήμερα. Δηλαδή από τη χρονιά της επιστροφής της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία.

Ματίας Αλμέιδα

Ως τώρα, στην πρώτη θέση στη σχετική λίστα βρισκόταν ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ, όταν την οδήγησε στο τέλος στην κατάκτηση του τίτλου, «έγραψε» συνολικά στο πρωτάθλημα 34 νίκες σε 50 ματς, έχοντας 68% ποσοστό νικών. Πίσω από τον Σεβιγιάνο κόουτς ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος είχε μετρήσει 12 «τρίποντα» σε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, δηλαδή 63,2% ποσοστό νικών, και στη συνέχεια ο Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος είχε πανηγυρίσει 21 νίκες σε 35 αγώνες πρωταθλήματος, κάτι που ισοδυναμεί με ποσοστό 60% επιτυχιών.

Στην πέμπτη θέση... ισοβαθμεί ο Γκουστάβο Πογέτ με τον Μανόλο Χιμένεθ στην τρίτη θητεία του στην Ένωση. Ο Ουρουγουανός προπονητής είχε μετρήσει 12 νίκες σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος, με ποσοστό νικών δηλαδή της τάξεως του 54,5%, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό είχε σημειώσει και ο Ανδαλουσιάνος κόουτς, ο οποίος τότε σε 11 αγώνες πρωταθλήματος είχε πανηγυρίσει έξι νίκες.

«Ο καλύτερος είναι αυτός που είναι στην πρώτη θέση», είχε αναφέρει ο Αλμέιδα μεταξύ άλλων μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, κάτι που δείχνει και τη νοοτροπία του νικητή που έχει μέσα του. Γι' αυτό και στόχος στο διάστημα της διακοπής είναι να διατηρήσει την ένταση στη μίνι προετοιμασία σε υψηλά επίπεδα ώστε η ΑΕΚ που θα εμφανιστεί με την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης να παίζει στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς και να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Τα ποσοστά νικών των προπονητών της ΑΕΚ που κάθισαν σε τουλάχιστον δέκα ματς πρωταθλήματος στον πάγκο από το 2015:

1. Αλμέιδα 69,2% (9/13 νίκες)

2. Χιμένεθ 2η θητεία: 68% (34/50 νίκες)

3. Ουζουνίδης 63,2% (12/19 νίκες)

4. Καρέρα: 60% (21/35 νίκες)

5. Πογέτ 54,5% (12/22 νίκες)

-. Χιμένεθ 3η θητεία: 54,5% (6/11 νίκες)

7. Γιαννίκης: 52,6% (10/19 νίκες)

8. Κωστένογλου: 50% (6/12 νίκες)

9. Χιμένεθ 4η θητεία: 41,6% (10/24 νίκες)

10. Μοράις 18,2% (2/11 νίκες)

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα