Ολυμπιακός: Η ισοπαλία δεν του άλλαξε κάτι, οι αποχωρήσεις όμως στη διακοπή θα του κάνουν καλό

Ολυμπιακός: Η ισοπαλία δεν του άλλαξε κάτι, οι αποχωρήσεις όμως στη διακοπή θα του κάνουν καλό

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η ισοπαλία δεν του άλλαξε κάτι, οι αποχωρήσεις όμως στη διακοπή θα του κάνουν καλό

bet365

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο Χ με την ΑΕΚ σε ένα ματς που είχε εν τέλει πιο μεγάλο βαθμό δυσκολίας από τον Παναθηναϊκό και με ένα σκορ που μάλλον δεν του αλλάζει τις επόμενες εξελίξεις. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Παραμονές του αγώνα με την ΑΕΚ είχα καταγράψει από τούτη εδώ τη διαδικτυακή γωνιά και το μέρος όπου επικοινωνούμε με όλους εσάς τόσο ωραία ότι το παιχνίδι με την ομάδα του Αλμέιδα θα είναι διαφορετικό για τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν πως είχα τη δική μου... μαγική σφαίρα.

Είναι πως η ΑΕΚ παίζει διαφορετικά από τους Πρωτοπόρους της Λίγκας (που εκτός από την πρωτιά τους έχουν βέβαια αυτό το αήττητο 13 αγωνιστικών που δεν μπορεί να αγνοηθεί σε καμία των περιπτώσεων) έχει μάλλον πιο σαφές και συμπαγές αγωνιστικό σχέδιο και είναι μία ομάδα που παίζει πιεστικά, γρήγορα και δυνατά (ή και σκληρά εάν χρειαστεί). Υπό αυτή την έννοια ο Ολυμπιακός του Μίτσελ που δουλεύει την ομάδα από τον Οκτώβριο θα είχε δυσκολίες απέναντι στην ΑΕΚ του Αλμέιδα που έχει και δουλεύει την ομάδα του τόσο καιρό. Τελικώς και όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο το ματς με την ΑΕΚ ήταν πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό απ' ότι αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό δεν ήταν καλό. Έως και καθόλου καλό. Η ΑΕΚ έχοντας ένα κέντρο της σε πολύ καλή κατάσταση μπλόκαρε αισθητά τα ατού του Ολυμπιακού και είχε και αυτό το τρικ με έξτρα χαφ τον Αραούχο για τη δημιουργία της.

Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός βρήκε... ζόρια από τις φάσεις της ΑΕΚ αλλά είχε απαντήσεις από την άμυνά του και τον Πασχαλάκη. Επίσης γενικά στη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον τρεις φορές η μπάλα γύρισε με λάθος τρόπο και με ρίσκο στον Πασχαλάκη να προλαβαίνει παρόλα αυτά να διώχνει τη μπάλα. Και η ΑΕΚ ήταν εκείνη που στο πρώτο 45λεπτο είχε σαφώς πιο σημαντικές ευκαιρίες και βρέθηκε πιο κοντά σε ένα γκολ.

ΓΗΠΕΔΟ1

Το διαφορετικό β' μέρος με βελτιωμένο Ολυμπιακό που δεν του άλλαξε κάτι, ο Χάμες και η ώθηση του κόσμου

Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο καλά, πιο δυνατά και είχε ορισμένες πολύ καλές στιγμές για να κάνει το 1-0 με την ΑΕΚ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού γέμισε το γήπεδο και του έδωσε μεγάλη ώθηση (φτιάχνοντας ξανά μία πολύ καλή ατμόσφαιρα), ωστόσο εκ του αποτελέσματος - δηλαδή απ' αυτά που είδαμε στο γήπεδο - το διάστημα της διακοπής του αγώνα στο 2ο μέρος δεν έκανε καλό στους γηπεδούχους. Τους γηπεδούχους που είδαν ξανά στο γήπεδο την ποιότητα του Χάμες Ροντρίγκες και ας μην ήταν τόσο καλός όσο με άλλα ματς (η ενέργειά του στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του ήταν απλά εξαιρετική).

ΧΑΜΕΣ1

Το τέλος του αγώνα στο φαληρικό γήπεδο έφερε αυτό το 0-0 και δεν άλλαξε κάτι στον Ολυμπιακό. Θα του άλλαζε το να νικούσε. Όπως σίγουρα θα του άλλαζε προς το χειρότερο το να είχε χάσει. Ναι υπάρχει αυτό το -12 από την κορυφή, ωστόσο έτσι και αλλιώς η διαφορά ήταν αισθητή (σε σχέση με την κορυφή). Για τον Ολυμπιακό αυτό το 0-0 άλλωστε δεν του αλλάζει κάτι ως προς τις επόμενες εξελίξεις του. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν όπως στη Λεωφόρο. Δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου άξιζε να νικήσει.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τόσα πράγματα και από τις αρκετές αλλαγές του. Επίσης μεσοεπιθετικά είχε σχεδόν εκτός παιχνιδιού τους Μασούρα και Μπιέλ. Και προφανώς δεν είναι επιτυχία του Ολυμπιακού ότι δεν έχει πάρει κανένα μεγάλο ντέρμπι, έχοντας 2 ήττες και 2 ισοπαλίες στον α' γύρο (ήττες από Άρη και ΠΑΟΚ και ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ). Από αυτά τα παιχνίδια δε άξιζε να νικήσει σίγουρα με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Όπως δεδομένα δεν είναι καλό για μία ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού να είναι τόσο πίσω από την κορυφή. Σε αυτό το -12.

Η διακοπή που ωφελεί τον Ολυμπιακό, οι αλλαγές και... όλα ανοιχτά για Μαρσέλο / Βρσάλικο ενόψει Γενάρη

Η διακοπή του Πρωταθλήματος θα βρει τον Ολυμπιακό σε μία κατάσταση όπου θα τη χρειάζεται. Όπου τη χρειάζεται αυτή τη διακοπή. Θα τον ωφελήσει δηλαδή.

Ο Ολυμπιακός θα κάνει μίνι προετοιμασία στην Ισπανία, θα δώσει εκεί φιλικά και θα γίνει και ένα ξεκαθάρισμα του ρόστερ και θα δοθούν ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά από την Ακαδημία του συλλόγου. Τώρα σε σχέση με το ρόστερ παίκτες όπως οι Μαρσέλο και Βρσάλικο προφανώς και έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Και επειδή ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να ενισχυθεί και στη θέση του στόπερ και πιθανώς και στα 2 άκρα της άμυνας όλα είναι ανοιχτά ενόψει του Γενάρη.

Επίσης παίκτες όπως οι Κούντε, Ντε Λα Φουέντε, Αμπουμπακάρ Καμαρά και ακόμα και ο Ουί Τζο είναι σε ένα καθεστώς αποχώρησης. Μένει να δούμε το πόσοι τελικώς θα αποχωρήσουν με τον Μίτσελ να προσπαθεί να φτιάξει έναν συγκεκριμένο κορμό και να έχει δεδομένα πρόσωπα και για την 11άδα και ως προς τις εναλλακτικές του. Όλα αυτά θα τα ξέρουμε καλύτερα από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά. Όπως επίσης ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει οριστικά και την (τελική) αγωνιστική του φιλοσοφία και την προσέγγισή του ως προς τα ματς. Αυτό προσπαθεί να κάνει αυτό το διάστημα απλά πρέπει να κατασταλάξει κάπου οριστικά.

Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει την προοπτική να εμφανιστεί βελτιωμένος στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Πως αυτή η διακοπή του θα του κάνει τόσο καλό και θα τον οδηγήσει σε ένα δυνατό restart. Και θα πρέπει βέβαια να παρουσιαστεί καλύτερος ο Ολυμπιακός και σε επίπεδο έντασης και φυσικής κατάστασης. Ο Ολυμπιακός έχει λοιπόν μία 2η ευκαιρία. Μία ευκαιρία να παρουσιαστεί πιο δυνατός αγωνιστικά, να ξαναμπεί στον δρόμο των νικών στο Πρωτάθλημα και να αλλάξει τα αποτελέσματά του στο Καραϊσκάκη (καθώς φέτος δείχνει πιο καλός εκτός έδρας παρά εντός). Μένει να φανεί στην πράξη, δηλαδή στο γήπεδο το τι θα καταφέρει.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.