Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Σαρωτικός Δικέφαλος με αέρινο Κωσταντέλια (vids)

Φώτης Καρακούσης

bet365

Με τρία υπέροχα γκολ των Φελίπε Σοάρες, Ολιβέιρα και Αουγκούστο ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα από μια έδρα όπου πολλάκις έχει σκοντάψει, επικράτησε εύκολα 3-0 του Ιωνικού και είδε το νεαρό Γιάννη Κωσταντέλια να κάνει... πράγματα και θαύματα.

Μια νίκη που με τον τρόπο που ήρθε είχε ανάγκη πήρε στη Νεάπολη ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσσαλονικείς επικράτησαν με 3-0 του Ιωνικού, σε μια αναμέτρηση που είχαν τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό, δεν απειλήθηκαν καθόλου και πήραν το τρίποντο με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Αυτό ακριβώς είχαν ανάγκη, το να κερδίσουν χωρίς να δυσκολευτούν, φτάνοντας έτσι τους 22 βαθμούς. Από την άλλη οι γηπεδούχοι με εξαίρεση το ξεκίνημα και τις δύο γρήγορες φάσεις δεν κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλό τους και με τους 7 βαθμούς παρέμειναν στην τελευταία θέση μαζί με ΟΦΗ και Λεβαδειακό.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Δημήτρης Σπανός κατέβασε τον γηπεδούχο Ιωνικό σε σχηματισμό 4-2-3-1. O Χουτεσιώτης ήταν στην εστία και η τετράδα μπροστά του απαρτιζόταν από δεξιά προς το αριστερά από τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα και Σάκιτς. Παρτενέρ του Ρομαό στον άξονα ήταν ο Φαντιγκά. Στις πτέρυγες ξεκίνησαν οι Σεμπά - Ελευθεριάδης και ο Λοβέρα κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάντζη.

Από την πλευρά του και ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε το 4-2-3-1 για τον φιλοξενούμενο ΠΑΟΚ. Στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι, στα άκρα της άμυνας οι Σάστρε (δεξιά) - Ράφα Σοάρες (αριστερά) και στην «καρδιά» αυτής οι Ίνγκασον - Νάσμπεργκ. Αουγκούστο και Σβαμπ ήταν στο κέντρο, με τον Φιλίπε Σοάρες μπροστά τους σε έναν ελεύθερο ρόλο. Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας ήταν στα άκρα και στο «9» ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Εξαιρετικό ξεκίνημα με δύο γκολ για τον ΠΑΟΚ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε μεγάλο βαθμό απέναντι του Ιωνικού. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δύο φορές με τον Ίνγκασον αρχικά στο 12' να διώχνει με το κεφάλι το σουτ του Σάκιτς και στο 17' τον Σεμπά αντί να κάνει σουτ να γυρίζει την μπάλα.

Αυτές ουσιαστικά ήταν οι δύο καλές στιγμές για τους «κυανόλευκους», με τους «ασπρόμαυρους» με την σειρά τους να ανεβάζουν ρυθμό και να φτάνουν στο 27' στο 0-1. Ο Κωνσταντέλιας άλλαξε την μπάλα με τον Ράφα Σοάρες, αυτός γύρισε στον Φελίπε Σοάρες που δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν την πίεση και από αυτό έκαναν δύο τα γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 34' μετά την πίεση ο Τσιγκρίνσκι έκανε λάθος, ο Κωνσταντέλιας έκλεψε, πάσαρε στον Ολιβέιρα που με δυνατό σουτ νίκησε τον Χουτεσιώτη κάνοντας το 0-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Ένα ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και με τα δύο γκολ που πέτυχε απέκτησε σημαντικό προβάδισμα.

Δυνατά και στο 2ο και 0-3 με Αουγκούστο

Έχοντας το πλεονέκτημα των δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 51' και 52', με τον Κωνσταντέλια που από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη και τον Ολιβέιρα που με ωραία προσπάθεια και σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως έγινε και το 0-3. Συγκεκριμένα ο Κωνσταντέλιας έκλεψε και πάλι την μπάλα, έδωσε στον Ζίβκοβιτς που έφυγε στην κόντρα, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Αουγκούστο που από κοντά έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ιωνικού.

Το κράτησε με άνεση ως το τέλος

Από εκείνο το σημείο ως το τέλος ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα να κρατήσει το σκορ. Οι Θεσσαλονικείς που έτσι και αλλιώς σε όλο το ματς δεν δέχθηκαν πίεση, έκαναν και συντήρηση δυνάμεων με το 0-3 να παραμένει ως το τέλος. Οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν με νίκη από τη Νίκαια και μάλιστα μια άνετη νίκη που τόσο την είχαν ανάγκη, φτάνοντας έτσι τους 22 βαθμούς και παραμένοντας στην 5η θέση με τον Βόλο να έχει 24, όσους και ο Ολυμπιακός.

MVP: Μπορεί να μην σκόραρε κάποιο από τα τρία γκολ της ομάδας του, ωστόσο ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν ο πολυτιμότερος του συγκεκριμένου αγώνα. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα στα δύο από τα τρία γκολ και συνολικά είχε μια εξαιρετική παρουσία στη Νεάπολη.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε δύο. Τον Φελίπε Σοάρες που άνοιξε και το σκορ, αλλά και τον Ζίβκοβιτς που μπορεί κάποια στιγμή να τα άκουσε από τον Λουτσέσκου επειδή σε μια φάση δεν έκανε πάσα, αλλά συνολικά κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, ενώ έκανε και την ασίστ στο 0-3.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Τσιγκρίνσκι στο 0-2, με τον Ουκρανό να κάνει το λάθος και να δίνει την ευκαιρία στον Κωνσταντέλια να κλέψει, να πασάρει στον Ολιβέιρα που με μακρινό σουτ σκόραρε.

Το «στραγάλι»: Με εξαίρεση την φάση που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη του Ρομαό, ο Τσαγγαράκης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και ουσιαστικά δεν ακούστηκε καθόλου.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Άνετη νίκη για τον ΠΑΟΚ που μπήκε δυνατά, δεν έμεινε πίσω όταν σκόραρε, αλλά συνέχισε την πίεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι και το κατάφερε. Ο Ιωνικός σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλό του και το 0-3 ήρθε απόλυτα δίκαια.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Xoυτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι, Ούγκο Σόουζα, Ρομαό (69’ Κάνιας), Φαντιγκά (84’ λ.τρ. Μασάς), Ελευθεριάδης (69’ Ιωαννίδης), Σεμπά (84’ Τσίμπσαχ), Λοβέρα (69’ Μεντόσα), Μάντζης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Σβαμπ, Ντάγκλας Αουγκούστο (76’ Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς (85’ Κουαλιατά), Κωνσταντέλιας (71’ Μπίσεσβαρ), Φιλίπε Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (71’ Μπράντον Τόμας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα