ΑΕΚ: Οριστικά εκτός ο Μουκουντί, με Μήτογλου και Τζαβέλλα η Ένωση στην Τρίπολη

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οριστικά εκτός ο Μουκουντί, με Μήτογλου και Τζαβέλλα η Ένωση στην Τρίπολη

bet365

Όπως αναμενόταν, ο Μουκουντί έμεινε εκτός αποστολής της ΑΕΚ για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη παραμένοντας κλινήρης για τέταρτη σερί μέρα. Με Μήτογλου και Τζαβέλλα κεντρικό αμυντικό δίδυμο πηγαίνει η Ένωση, μέσα κανονικά και ο Ρότα παρά τις ενοχλήσεις που είχε.

Το κυριακάτικο ματς της ΑΕΚ στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα είναι κομβικό λαμβάνοντας υπόψη και το ντέρμπι που θα διεξάγεται στη Λεωφόρο. Η Ένωση σαφώς και θα πρέπει να κοιτάει τη δική της δουλειά δίνοντας συνέχεια στο νικηφόρο σερί που τρέχει, κάτι που αν συμβεί θα τη φέρει στο τέλος της ημέρας σίγουρα κερδισμένη. Είτε δηλαδή θα έχει καταφέρει να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή σε περίπτωση απώλειας βαθμών του Παναθηναϊκού, είτε θα έχει αυξήσει κι άλλο τη διαφορά της από τον τρίτο Ολυμπιακό σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ματίας Αλμέιδα φυσικά επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στο ματς της Τρίπολης, όπου θα παρατάξει την ΑΕΚ με τη γνωστή αγωνιστική φιλοσοφία και την ξεχωριστή ταυτότητα που της δίνει ο Αργεντινός τεχνικός, όπως τόνισε και ο ίδιος στις δηλώσεις του. Η πίεση και η ένταση θα είναι ξανά δύο βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της ΑΕΚ που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της να φύγει με το διπλό από ακόμα μια επαρχιακή έδρα.

Από τη στιγμή που ο Αραούχο ξεπέρασε το πρόβλημα στον προσαγωγό φωνάζοντας «παρών», τα ζητήματα του Ματίας Αλμέιδα εντοπίζονται στο κέντρο της άμυνας, αν και ο ίδιος τόνισε πως κάθε παίκτης στο μυαλό του είναι το ίδιο πολύτιμος. Ο Βίντα είναι νοκ-άουτ με θλάση ενώ μεσοβδόμαδα έχασε όλες τις προπονήσεις λόγω ίωσης ο Μουκουντί, ο οποίος και το Σάββατο έμεινε στο σπίτι του. Κάτι που σημαίνει ότι η Ένωση δεν θα έχει το βασικό κεντρικό αμυντικό της δίδυμο διαθέσιμο, ενώ εκτός έμεινε ο Φαν Βέερτ αν και επέστρεψε μετά από εβδομάδες σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Αντίθετα ο Τσούμπερ μετά από αρκετές εβδομάδες λόγω της θλάσης επανέρχεται και βρίσκεται τουλάχιστον στην αποστολή, από την οποία απουσιάζει και ο Φράνσον.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι ο Τζαβέλλας με τον Μήτογλου θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κάτι που δοκίμαζε ο Αλμέιδα από την Τετάρτη στα Σπάτα, με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τον Μοχαμαντί στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ρότα ή τον Σιντιμπέ στο δεξί καθώς ο Έλληνας μπακ είχε κάποιες ενοχλήσεις αλλά βρίσκεται κανονικά στην αποστολή. Η μεσαία γραμμή δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί με τον Σιμάνσκι στο «έξι», τον Πινέδα μπροστά του και αριστερά και δεξιά τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον αντίστοιχα, ενώ στην επίθεση ο Αραούχο θα ξεκινήσει μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης, Μαχαίρας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα