Φαντιγκά: Το κάτι άλλο που δεν πρέπει να λείπει από την 11άδα του Ιωνικού

Φαντιγκά: Το κάτι άλλο που δεν πρέπει να λείπει από την 11άδα του Ιωνικού

Φαντιγκά: Το κάτι άλλο που δεν πρέπει να λείπει από την 11άδα του Ιωνικού

bet365

O Μπαντιουγκού Φαντιγκά, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον Ιωνικό, παρόλο που μπροστά του είχε να ανταγωνιστεί παίκτες όπως οι Άοσμαν, Λοβέρα και Μεντόσα. Το Gazzetta με τη βοήθεια του WyScout παρουσιάζει γιατί είναι τόσο πολύτιμος για την ομάδα της Νίκαιας.

Ο Ιωνικός είναι η ομάδα που ακόμη δεν έχει πάρει νίκη στο πρωτάθλημα.

Με τον ΠΑΣ Γιάννα, η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε να... αυτοκτονήσει και χαρίσει έναν βαθμό, ύστερα από δύο πέναλτι τα οποία έκανε ο Βαλεριανός.

Με τον Παναιτωλικό, οι παίκτες του Σπανού είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν στο 30' να δεχτούν την ισοφάριση (1-1) και πάλι από πέναλτι.

Στον άξονά του, ο Ιωνικός φέτος, έχει αρκετούς τεχνίτες παίκτες. Τόσοι που δεν υπάρχουν συνολικά σε ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή.

Άοσμαν, Μεντόσα, Μασάς, Φαντιγκά, Λοβέρα... Παίκτες που δίνουν το κάτι παραπάνω. Η αλήθεια είναι όμως πως αυτός που κάνει τη διαφορά είναι ο Φαντιγκά. Μπορεί να μην έχει σκοράρει όπως οι Μεντόσα και Άοσμαν, αλλά ο Γάλλο με καταγωγή από το Μάλι είναι το... κάτι άλλο. Και αυτό το καταλαβαίνει κάποιος βλέποντας τον από το γήπεδο. Από την τηλεόραση χάνεται η επίδραση που έχει στη δημιουργία του παιχνιδιού.

Με τον Παναιτωλικό, ο 21χρονος μέσος, σε 124 ενέργειες είχε 94 επιτυχημένες (76%), από τις 92 πάσες του οι 80 ήταν επιτυχημένες (87%), ενώ από τις 6 μακρινές μεταβιβάσεις του οι 5 πήγαν εκεί που ήθελε (83%).

Επίσης, κέρδισε τις 12 από τις 24 μονομαχίες που έδωσε (50%), ενώ 5 φορές σταμάτησε πάσα/σέντρα ή σουτ αντιπάλου. Εχασε τη μπάλα στο μισό της ομάδας του έξι φορές και ανέκτησε την κατοχή της μπάλας στο μισό του Παναιτωλικού 3 φορές. Αυτή είναι η εικόνα του Φαντιγκά, με τη βοήθεια του WyScout.

α

Παρόμοια είναι όμως και τα πεπραγμένα του και στα ματς μες ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη και Λαμία. Που σημαίνει ότι αρχίζει να βρίσκει μια σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Συγκεκριμένα:

Με ΠΑΣ Γιάννινα είχε: 70% επιτυχημένες ενέργειες, 86% πάσες ακριβείας, 67% μακρινές μεταβιβάσεις, 67% ντρίμπλες, 53% σε μονομαχίες, 4 ανακτήσεις μπάλας στο μισό του αντιπάλου.

Με Άρη είχε: 71% επιτυχημένες ενέργειες, 1/2 σουτ στο στόχο, 87% πάσες ακριβείας, 33% μακρινές μεταβιβάσεις, 80% ντρίμπλες, 63% κερδισμένες μονομαχίες, 4 ανακτήσεις κατοχής στο μισό του αντιπάλου.

Με Λαμία είχε: 70% επιτυχημένες ενέργειες, 86% πάσες ακριβείας, 50% μακρινές μεταβιβάσεις, 43% σε ντρίμπλες, 48% κερδισμένες μονομαχίες, 7 ανακτήσεις κατοχής μπάλας.

Ακόμα και με την ΑΕΚ, στα εγκαίνια της Opap Arena, όπου η Ενωση... έπνιξε τον Ιωνικό, ο Φανιγκά σε 49' που αγωνίστηκε είχε: 25 στις 41 επιτυχημένες ενέργειες (61%), 83% πάσες ακριβείας, 50% ντρίμπλες (4/8), 47% κερδισμένες μονομαχίες, 1 ανάκτηση κατοχής στο μισό του αντιπάλου.

Το στοιχείο που βλέπουμε ότι υστερεί είναι ότι δεν απειλεί ο ίδιος προς την αντίπαλη εστία και θα πρέπει να βάλει κι αυτό στο... ρεπερτόριό του.

Τι έκαναν οι Άοσμαν, Λοβέρα και Μεντόσα

α

Και για να αντιληφθείτε πλήρως το πόσο σημαντικός είναι ο Φαντιγκά στα χέρια του Δημήτρη Σπανού, αρκεί να δούμε το τι έκαναν οι Λοβέρα και Άοσμαν, για παράδειγμα στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Άοσμαν: Σε 56' που έπαιξε είχε, εκτός από την ασίστ στο γκολ του Μάντζη, 71% επιτυχημένες ενέργειες (35/49), 0/2 σουτ στο στόχο, 25/29 πάσες ακριβείας (86%), 2/2 μακρινές μεταβιβάσεις (100%), 3/3 ντρίμπλες (100%), 64% κερδισμένες μονομαχίες, 50% μονομαχίες στον αέρα, 3 σταματήματα μπάλας, 2 ανακτήσεις κατοχής στο μισό του αντιπάλου.

Λοβέρα: Επαιξε όλο το ματς και είχε 62% επιτυχημένες ενέργειες (54/87), 0/3 σουτ στο στόχο, 79% επιτυχημένες πάσες (37/47), 2/3 μακρινές μεταβιβάσεις (67%), 7/9 ντρίμπλες (78%), 55% κερδισμένες μονομαχίες, 3 ανακτήσεις μπάλας στο μισό του αντιπάλου.

Μεντόσα: Μπήκε στο ματς στο 56' αντί του Άοσμαν και στα 40' που έπαιξε έδωσε 33/45 επιτυχημένες ενέργειες (73%), 1/1 σουτ στο στόχο, 24/26 πάδες ακριβείας (92%), 3/4 μακρινές μεταβιβάσεις (75%), ντρίμπλες 43%, 43% σε κερδισμένες μονομαχίες, 33% σε εναέριες μονομαχίες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα