Την Ακαδημία της ΑΕΚ επισκέφτηκε ο Αλμέιδα: «Τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν ταπεινά»

Την Ακαδημία της ΑΕΚ επισκέφτηκε ο Αλμέιδα: «Τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν ταπεινά»

Newsroom
Την Ακαδημία της ΑΕΚ επισκέφτηκε ο Αλμέιδα: «Τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν ταπεινά»

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα επισκέφθηκε την Ακαδημία της Ένωσης, μίλησε με το τεχνικό επιτελείο των τμημάτων και μεταξύ άλλων επισήμανε πως θα πρέπει τα παιδιά να παραμείνουν ταπεινά.

Μπορεί η βιτρίνα κάθε συλλόγου να είναι η πρώτη ομάδα, αλλά πρέπει να πέφτει βάρος και στις ακαδημίες, καθώς από εκεί μπορούν να βγουν παίκτες που θα προσφέρουν στο μέλλον είτε αγωνιστικά, είτε και οικονομικά. Στην ΑΕΚ δίνουν βάρος στις ακαδημίες και σήμερα Πέμπτη ο Ματίας Αλμέιδα επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις μετά την προπόνηση της ανδρικής ομάδας.

Ο Αργεντινός τεχνικός που προέρχεται από μια χώρα που φημίζεται για την δουλειά της στις μικρές ηλικίες, μίλησε στους προπονητές των τμημάτων και επισήμανε πως θα πρέπει οι παίκτες να παραμείνουν ταπεινοί.

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει τα εξής στον λογαριασμό της στο Facebook: «Μία πολύ σημαντική μέρα ήταν η σημερινή για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της λίγο μετά την προπόνηση της πρώτης ομάδας και είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με τα στελέχη του τεχνικού επιτελείου των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ.

Ο Αθλητικός Διευθυντής Ηλίας Κυριακίδης καλωσόρισε τον Αργεντινό προπονητή και τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο και τους συνεργάτες του να συναντούν έναν άνθρωπο της δικής του παγκόσμιας φήμης και του ευχήθηκαν να έχει και μία προπονητική καριέρα αντάξια της ποδοσφαιρικής του.

Ο ίδιος ο Αλμέιδα δήλωσε ότι περίμενε τη στιγμή να συναντήσει τους ανθρώπους της Ακαδημίας, αφού είναι και στη δική του κουλτούρα και φιλοσοφία η αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής κάθε συλλόγου, στον οποίο εργάστηκε. Δήλωσε μάλιστα ότι αυτό είναι κάτι που έχει βιώσει από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής στη Ρίβερ Πλέιτ, η οποία φημίζεται για την ανάδειξη ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου.

Αυτό στο οποίο στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, ήταν στο θέμα της ταπεινότητας της συμπεριφοράς. «Το πρώτο που πρέπει να μάθουν τα παιδιά, είναι να παραμένουν ταπεινοί στην επιτυχία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στο γεγονός ότι από εφέτος η διεπιστημονική ομάδα της Ακαδημίας έχει ενισχυθεί και με την αθλητική ψυχολόγο κα Φρόσω Πατσού και ο προπονητής της ΑΕΚ υπερθεμάτισε λέγοντας ότι θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη αθλητικού ψυχολόγου σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα.

Μιλώντας με τα στελέχη της Ακαδημίας είπε ότι όσο οι προπονητές καταφέρνουν να κρατούν χαρούμενα τα παιδιά, τόσο καλύτερη δουλειά θα κάνουν μαζί τους. Εξέφρασε την άποψη ότι η Ακαδημία της ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο και δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μόνο η αρχή σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της. Επιφυλάχθηκε να έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα μία νέα συνάντηση με το επιτελείο της Ακαδημίας, με πιο συγκεκριμένα τεχνικά και εκπαιδευτικά θέματα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα