Παναθηναϊκός - Αρης 1-0: Ο Σπόραρ στο 92' «γκρέμισε» τη Λεωφόρο, δεν σταματά πουθενά το Τριφύλλι! (vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

O ασταμάτητος Παναθηναϊκός... έφτυσε αίμα απέναντι στον θαυμάσιο μεσοαμυντικά Αρη, αλλά ο Αντρατζ Σπόραρ με κεφαλιά στο 92' χάρισε στο Τριφύλλι την ένατη διαδοχική νίκη του - Αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο ο Αϊτόρ, ακυρώθηκε γκολ του Μπερνάρντ.

Παναθηναϊκός - Άρης: Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Βέρμπιτς και Παλάσιος στα άκρα της επίθεσης και στη κορυφή ο Ιωαννίδης. Στον πάγκο έμεινε ο Αϊτόρ λόγω του τραυματισμού του στη Λαμία.

Ο Άλαν Πάρντιου για τον Άρη, ξεκίνησε με τον Κουέστα στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Οντουμπάγιο, αριστερός ο Μαζικού και ο Φαμπιάνο με τον Νκουλού οι δύο στόπερ. Ετέμπο και Νταμπό οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Ματέο Γκαρσία μπροστά τους. Ιτούρμπε και Εμπακατά στα άκρα της επίθεσης και στη κορυφή ο Ζερβίνιο. Σε φάση άμυνας ο Οντουμπάγιο ακολουθούσε την κίνηση του Βέρμπιτς προς τα μέσα σαν στόπερ και ο Εμπακατά γινόταν μπακ.

Το ''πράσινο'' τέταρτο και η απάντηση του Άρη

Ο Παναθηναϊκός με την Λεωφόρο να... φλέγεται, μπήκε πολύ δυνατά και έψαξε ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες. Το ''τριφύλλι'' στο πρώτο τέταρτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 2' το σουτ του Τσέριν που κόντραρε πέρασε ελάχιστα μακριά από την εστία του Άρη, στο 9' ο Ιωαννίδης από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ ενώ στο 12' ο Μπερνάρντ μόνος του από φοβερή θέση νικήθηκε από την εξαιρετική επέμβαση του Κουέστα.

Το momentum του ματς άλλαξε από το λάθος του Σάντσες στο 16', με τον Ιτούρμπε να πατά στη περιοχή αλλά τον Σένκεφελντ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Από εκείνη την στιγμή οι γηπεδούχοι έχασαν την συγκέντρωσή τους και ο Άρης απείλησε εκ νέου με τον Μπρινιόλι να διώχνει το σουτ του Ιτούρμπε και τον Σένκεφελντ να βγάζει και πάλι με το πρόσωπο ένα σουτ του Γκαρσία.

Στο 22' το ψαλίδι του Βέρμπιτς πέρασε λίγο άουτ και έπειτα το παιχνίδι... έσβησε επιθετικά, με τον Παναθηναϊκό να έχει μια ανούσια κατοχή αλλά να μην μπορεί να φτιάξει άλλες ευκαιρίες και παράλληλα από εύκολα λάθη στην ανάπτυξη, οι φιλοξενούμενοι γίνονταν απειλητικοί στο ανοιχτό γήπεδο.

Η παρουσία του Ετέμπο στη μεσαία γραμμή ήταν καθοριστική για τους ''κιτρίνους'', με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει το βάρος από αριστερά αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Πάρντιου από το 22' και μετά.

Ο Σπόραρ έβαλε... φωτιά στη Λεωφόρο και έγραψε ιστορία!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έψαξε περισσότερο την νίκη, εκείνος που έκλεισε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, εκείνος που δεν αρκούνταν με την ισοπαλία, με τον Άρη να είναι πιο παθητικός σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή οργάνωση πίσω από την μπάλα, το ''τριφύλλι'' δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις και ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Αϊτόρ(τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή), Τσοκάι και Σπόραρ.

Το γκολ του Μπερνάρντ στο 67' ακυρώθηκε, το ματς έγινε ροντέο αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ορθολογικά και δικαιώθηκε για αυτή την συμπεριφορά του στο 92'. O Βέρμπιτς εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έβαλε... φωτιά στη Λεωφόρο, με τις σκηνές που ακολούθησαν να είναι μοναδικές και να παραπέμουν σε ''σχιζοφρένεια''.

Το ''τριφύλλι'' νίκησε 1-0, έκανε το 9/9 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

MAN OF THE MATCH: Άντρατζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός μπήκε στο παιχνίδι από τον πάγκο και στο 94' χάρισε στον Παναθηναϊκό την νίκη με κεφαλιά, συνεχίζοντας να είναι απόλυτα επιδραστικός για τον Παναθηναϊκό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος εξτρέμ ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Άρη, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις αλλά το πιο σημαντικό ήταν η εκτέλεση φάουλ για το κεφάλι του Σπόραρ σε ένα γκολ... made in Slovenia!

Για τον Άρη έκανε σπουδαίο ματς ο Ετέμπο στη μεσαία γραμμή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Αργεντινός εξτρέμ δεν ήταν καλός, δεν κατάφερε να φανεί και στις αρχές του δευτέρου μέρους θα έπρεπε να εκτελέσει πιο άμεσα σε ένα τετ α τετ που κατέληξε άδοξα με την πτώση του στο έδαφος. Δικαιούται κι αυτός ένα άσχημο βράδυ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Άρη ήταν εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο αλλά στις καθυστερήσεις έχασε τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή και ο Σλοβένος... τιμώρησε με κεφαλιά για το 1-0 που έκρινε και το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Νταμπάνοβιτς ακύρωσε γκολ του Μπερνάρντ στο 67' κάνοντας χρήση του on field review δείχνοντας φάουλ του Βέρμπιτς πάνω στον Ετέμπο ενώ αρχικά το γκολ είχε μετρήσει. Δύσκολη φάση. Από κει και πέρα, ορθή η απευθείας κόκκινη του Πάλμα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Τσοκάι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται εφτάψυχος, δεν σταματά πουθενά και με ένα γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις νίκησε τον Άρη 1-0 και έκανε το 9/9, επίδοση που συνιστά ρεκόρ, όμοιο του οποίου συναντάμε στη σεζόν 1994/1995. Οι ''πράσινοι'' ήταν ανώτεροι, κυνήγησαν την νίκη και στο φινάλε δικαιώθηκαν.

Παναθηναϊκός - Άρης: Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (79' Τσόκαϊ), Παλάσιος (79' Αϊτόρ, λ.τ. 83' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63' Σπόραρ), Βέρμπιτς.

Αρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάγιο, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό, Εμπακατά (80' Ντιόπ), Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63' Γκρέι), Ζερβινιό (63' Πάλμα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα