Μπακογιάννης: «Θα δούμε μπουλντόζες στον Βοτανικό μέχρι το τέλος του έτους»

Μπακογιάννης: «Θα δούμε μπουλντόζες στον Βοτανικό μέχρι το τέλος του έτους»

Newsroom
Μπακογιάννης: «Θα δούμε μπουλντόζες στον Βοτανικό μέχρι το τέλος του έτους»

bet365

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο OPEN TV και τον Γρηγόρη Ποζιό για το πρότζεκτ του Βοτανικού λέγοντας πως οι μπουλντόζες θα μπουν πριν έρθει ο καινούργιος χρόνος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε αρχικά την φετινή εικόνα της ομάδας, αναφέρθηκε στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν και τόνισε πως δεν φοβάται για τυχόν καθυστερήσεις σ' αυτό το κομμάτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη:

Για τη φετινή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού:

«Έχουμε κάνει μια πάρα, μα πάρα πολύ καλή αρχή, είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος, γιατί βλέπω μια σφιχτή καλοδουλεμένη ομάδα. Και νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει ταλεντάρες, ταλέντα και ταλεντάκια».

Για την καλή περίοδο που διανύει ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά και έξωαγωνιστικά με το project του γηπέδου:

«Γιατί όχι, μετά από όλα αυτά τα χρόνια δεν το αξίζουμε και εμείς; Να πούμε τί κάναμε τη Δευτέρα γιατί πολύς κόσμος ακούει δημοπράτηση και σου λέει τι είναι αυτό. Ζητάμε από υποψήφιους αναδόχους να έρθουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους και να κάνουν οικονομικές προτάσεις και θέλουμε περίπου 9 με 11 μήνες για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης.

Για τις μάχες που δόθηκαν για αυτό το project:

«Εμείς στην πραγματικότητα, τί κάναμε; Αναστήσαμε το project, δεν θα το είχαμε πετύχει αυτό αν δεν είχαμε πετύχει τη συνεργασία. Για αυτό και δεν κουράζομαι και ας με έχετε ακούσει, θέλω να το ξανακάνω, να λέω το ευχαριστώ. Στον Παναγιώτη τον Μαλακατέ, τον πρόεδρο του ερασιτέχνη αλλά και τα μέλη που με την ψήφο τους στήριξαν αυτό το έργο».

Για τα χρονοδιαγράμματα:

«Έχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και αυτή τη στιγμή έχουμε δύο πολύ μεγάλες εκκρεμότητες. Η πρώτη εκκρεμότητα είναι να προχωρήσουμε με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη είμαστε πάρα πολύ κοντά, η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η δεύτερη εκκρεμότητα η οποία είναι πολύ σημαντική είναι οι υποδομές. Είναι κρίσιμες, είναι καταλυτικές και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τις δημοπρατήσουμε και αυτές».

Για το χρονοδιάγραμμα των έργων και πότε θα δούμε μπουλντόζες:

«Μπουλντόζες θα δούμε πολύ νωρίτερα. Στις πρόδρομες εργασίες θα φτάσουμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Άρα μπουλντόζες θα δείτε όπως έχω δεσμευτεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Από εκεί και πέρα ένα άλλο έργο είναι οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη που υπολογίζονται για το 2023».

Για την επιφυλακτικότητα των φίλων του Παναθηναϊκού για τη φυγή από τη Λεωφόρο και την μετακίνηση στον Βοτανικό:

«Την καταλαβαίνω γιατί υπάρχει συναισθηματική σχέση με τη Λεωφόρο. Βέβαια ανατρίχιασα όταν άκουσα τον Δομάζο να λέει ότι η Λεωφόρος ήδη από παλιά του έπεφτε μικρή. Ο Βοτανικός είναι τρία χιλιόμετρα από την Ομόνοια, πόσο δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο; Είναι το ευρύτερο κέντρο».

Για τα οικονομικά και αν υπάρχει κίνδυνος για το έργο ή για καθυστερήσεις:

«Ολοκληρώσαμε τη μελέτη, τώρα, λαμβάνοντας υπόψιν και τα χειρότερα σενάρια, άρα όχι δεν ανησυχώ. Το πιο μεγάλο κομμάτι της δουλειάς έχει γίνει, τα δύσκολα είναι πίσω μας. Εμείς θα δημοπρατήσουμε τα έργα των υποδομών στην ώρα τους. Το λέω και το ξαναλέω και το ξαναλέω. Το 2026 θα μπούμε στο νέο γήπεδο, τελεία».

Για την τάφρο εσωτερικά του γηπέδου:

«Υπάρχει μια διαδικασία, η μελέτη κατασκευής, την οποία εμείς έχουμε υιοθετήσει γιατί θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο, που σημαίνει ότι κάποια ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στην εξειδίκευση της μελέτης, ένα από αυτά είναι και η τάφρος. Λίγη υπομονή».

Για το αν η διπλή ανάπλαση είναι το έργο «παρακαταθήκη» για τον δήμαρχο Μπακογιάννη:

«Είναι πολύ μεγαλύτερο από έναν άνθρωπο και από ένα δήμαρχο. 40 χιλιάδες άνθρωποι θα γεμίσουν αυτό το γήπεδο το 2026, αυτό είναι που μετράει. Όπως και οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα πηγαίνουν και θα απολαμβάνουν έναν χώρο πρασίνου στην Αλεξάνδρας».

Για το πως σκέφτεται ότι είναι πιθανόν να εγκαινιάσει ο ίδιος το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού:

«Δεν έχω σκεφτεί μέχρι εκεί, υποθέτω όμως ότι θα γυρίσω στα παιδιά μου και θα τους πω ότι να… άξιζε τον κόπο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα