Παναθηναϊκός: Η απώλεια της επιδραστικότητας του Σπόραρ και η ευκαιρία του Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός: Η απώλεια της επιδραστικότητας του Σπόραρ και η ευκαιρία του Ιωαννίδη

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η απώλεια της επιδραστικότητας του Σπόραρ και η ευκαιρία του Ιωαννίδη

bet365

Ο τραυματισμός του Σλοβένου επιθετικού αφαιρεί από τον Παναθηναϊκό τον δεύτερο πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή στο επιθετικό τρίτο και ο Φώτης Ιωαννίδης καλείται να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά ενόψει Αστέρα Τρίπολης και Λαμίας.

Ο Άντρατζ Σπόραρ θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες λόγω του διαστρέμματος στη Τούμπα και ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί στα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης και την Λαμία τον ποδοσφαιριστή εκείνον που προσφέρει τα περισσότερα στο επιθετικό τρίτο, μετά τον ένα και μοναδικό, Αϊτόρ που... πετάει πάνω στο χορτάρι!

Ο Σλοβένος στράικερ μπορεί να έχει σκοράρει μόνο δύο γκολ σε έξι αγωνιστικές αλλά η επιδραστικότητά του είναι πολύ μεγαλύτερη, έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά τα δύο τέρματα, ξέχωρα από όλες τις υπόλοιπες δουλειές που κάνει στη κορυφή της επίθεσης, με το κράτημα της μπάλας και την δημιουργία χώρων για τους συμπαίκτες του.

Συγκεκριμένα:

  • Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, κερδίζει το πέναλτι για το 1-0 του Αϊτόρ, το οποίο και κρίνει την αναμέτρηση.
  • Την 2η αγωνιστική στο Ηράκλειο, με υπέροχη προβολή γράφει το 2-0 και... κλειδώνει την νίκη.
  • Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ κερδίζει το πρώτο πέναλτι που φέρνει το 1-1 και λίγα λεπτά αργότερα ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 2-1.
  • Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είναι και πάλι εκεί που πρέπει και κερδίζει το πέναλτι από τον Κοτάρσκι για να δώσει την ευκαιρία στον Αϊτόρ να βάλει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε την κερδισμένη κόκκινη κάρτα στη Πράγα και το γκολ στο 1-1 της Λεωφόρου με τους Τσέχους, θα έχουμε την ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο σημαντικός είναι στο φετινό σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ιωαννίδη

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να απέκτησε τον Σπόραρ αλλά οι πωλήσεις του Μακέντα και του Καρλίτος άνοιξαν ακόμη περισσότερο τον δρόμο για τον Φώτη Ιωαννίδη. Με απόφαση του Γιοβάνοβιτς, το Τριφύλλι δεν πήρε άλλον σέντερ φορ και κάπως έτσι ο Έλληνας στράικερ προβιβάστηκε σε δεύτερος επιθετικός.

Ο τραυματισμός του Σλοβένου, προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στον διεθνή άσο, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κληθεί να καλύψει το κενό αυτό. Μέχρι στιγμής στη σεζόν, όσες φορές πέρασε από τον πάγκο ήταν μόνο για ολιγόλεπτες συμμετοχές, με εξαίρεση εκείνη στο παιχνίδι με τα Γιάννενα. Οπότε θα ήταν άδικο να κριθεί.

Από κει και πέρα, όμως, οι απαιτήσεις που υπάρχουν, πλέον, είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς βρίσκεται στη τρίτη του σεζόν στο Τριφύλλι και σε μία ομάδα που δεν παλεύει απλά να μπει στη τετράδα αλλά βρίσκεται στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 6/6 και κάνει πρωταθλητισμό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα