Μελισσανίδης: «Ζούμε όλοι μαζί την πιο σημαντική στιγμή της νεότερης ιστορίας της ΑΕΚ»

Newsroom
Μελισσανίδης: «Ζούμε όλοι μαζί την πιο σημαντική στιγμή της νεότερης ιστορίας της ΑΕΚ»

bet365

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε στο συλλεκτικό match programme για το πρώτο παιχνίδι στην «OPAP Arena» και αναφέρθηκε στην επιστροφή της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Ο Ιωνικός είναι ο πρώτος αντίπαλος της ΑΕΚ μετά την επιστροφή στη Ν. Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Superleague.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε στο συλλεκτικό match programme της Ένωσης για το συγκεκριμένο ματς και αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο της ομάδας.

Αναλυτικά είπε: «Αυτή τη στιγμή ζούμε όλοι μαζί την πιο σημαντική ίσως στιγμή της νεότερης ιστορίας της ομάδας μας. Μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες προσφυγιάς και ξεριζωμού. Ξανά όλοι μαζί στον χώρο που αποτελεί το ιστορικό σημείο αναφοράς της αγαπημένης μας ΑΕΚ. Το να χωρέσεις όλα όσα σημαίνει αυτό που ζούμε όλοι μαζί σε έναν μικρό χαιρετισμό σε ένα συλλεκτικό έντυπο είναι φυσικά αδύνατο. Όλα όσα βιώσαμε σε αυτές τις δύο δεκαετίες, καλά και άσχημα, πώς να αποτυπωθούν σε λίγες λέξεις; Συμπληρωμένα μάλιστα από τον ορμητικό χείμαρρο των συναισθημάτων που προκαλεί η επιστροφή μας όχι πια ως σκέψη, αλλά ως πραγματικότητα…

Κάποιοι από εσάς επιστρέφετε. Κάποιοι άλλοι το ζείτε για πρώτη φορά. Όλοι όμως από τη στιγμή που πήρατε τη θέση σας στο νέο μας γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena», νιώθετε σίγουρα ως το μεδούλι τι σημαίνει ΑΕΚ με αυτό το γήπεδο και τι σήμαινε η ΑΕΚ του ΟΑΚΑ, της Νέας Σμύρνης, των Άνω Λιοσίων, της Ριζούπολης ή της Καλλιθέας…

Η επίγνωση πως η ΑΕΚ, χωρίς το ιστορικό σημείο αναφοράς της, δε θα μπορούσε ποτέ να είναι κανονική ΑΕΚ, ήταν που μας έδωσε τη δύναμη… Για να ξεκινήσουμε πριν από εννιά χρόνια με στόχο αυτό που φάνταζε αδύνατο: να δημιουργηθεί μια ΑΕΚ από την αρχή, μια ΑΕΚ οχυρωμένη στα νέα δικά της τείχη, που δεν θα πέσουν ποτέ.

Τα εμπόδια που έμοιαζαν αξεπέραστα, οι αγωνίες, οι καταστάσεις που έφτασαν να φαντάζουν απελπιστικές, πραγματικά δεν μετριούνται. Τίποτε όμως από αυτά δε στάθηκε ποτέ ικανό να μας κάνει ακόμα και να σκεφτούμε καν πως αυτή η μάχη θα μπορούσε να χαθεί.

Όχι, δεν είχαμε το δικαίωμα να τη χάσουμε αυτή τη μάχη. Απέναντι στους παππούδες μας, τους πατεράδες μας, απέναντι σε όλο τον Προσφυγικό Ελληνισμό που μεγαλούργησε μέσα από επίσης αξεπέραστα εμπόδια και απελπιστικές καταστάσεις. Απέναντι στα παιδιά και στα εγγόνια μας… Ο δρόμος που ξεκίνησε το 2013 θα μπορούσε να έχει μόνο έναν προορισμό. Αυτόν που ζούμε τώρα. Και για να φτάσουμε εδώ άξιζε κάθε κόπος, κάθε θυσία, ηθικά και υλικά.

Η ΑΕΚ εξέφρασε τον Προσφυγικό Ελληνισμό, όσο κανείς άλλος αθλητικός σύλλογος απ’ όσους έχουν τις ρίζες τους στις Αλησμόνητες Πατρίδες. Της έμελλε να χρειαστεί να πετύχει το δικό της θαύμα για δεύτερη φορά μέσα στην ιστορική της πορεία που μετρά ήδη 98 χρόνια. Κι έμελλε σε εμάς να αναλάβουμε την τεράστια ιστορική ευθύνη, να βάλουμε τα θεμέλια για να γνωρίσουν οι επόμενες γενεές Ενωσιτών μια ΑΕΚ βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα των προγόνων τους.

Απόψε ζούμε όλοι μαζί μια στιγμή-ορόσημο στην ιστορική πορεία της ΑΕΚ, στην πορεία του Προσφυγικού Ελληνισμού συνολικά. Φτάσαμε στον στόχο, το ζούμε, το χαιρόμαστε. Αλλά είναι μόνο η αρχή. Το Κέντρο Αθλητισμού και Μνήμης – «Αγιά Σοφιά» είναι η βάση, η μεγάλη προϋπόθεση. Το νέο έπος της ΑΕΚ των προσφύγων μόλις ξεκινά.

Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να το ζήσετε και να το χαρείτε με όλη σας την ψυχή.

Ζήτω η ΑΕΚ!»

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα