Καζναφέρης: «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, συζητάμε τα ίδια πράγματα τόσα χρόνια»

Newsroom
Καζναφέρης: «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, συζητάμε τα ίδια πράγματα τόσα χρόνια»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής της Λαμίας, Γιώργος Καζναφέρης αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Πυρ και... μανία ήταν ο Γιώργος Καζναφέρης για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλώντας στην «ΕΡΑ Sport» εντοπίζοντας τα προβλήματα που έχει το άθλημα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη Superleague 2 που δεν έχει ξεκινήσει, τις διαμάχες μέσα στην ΕΠΟ, για την διαιτησία αλλά και το πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Αναλυτικά είπε:

«Η ελληνική κοινωνία έχει καταστραφεί οικονομικά. Είχαμε τον κορωνοϊό, έχουμε τα προβλήματα με τον πόλεμο και εμείς αντί να αφήσουμε τον κόσμο να παίξει, πάμε και του βάζουμε άλλα δέκα προβλήματα. Τι να συζητήσουμε τώρα; Δεν υπάρχει Super League 2! Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα! Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν Α’, Β’ και Γ’ Εθνική και ήρθε μια λαίλαπα πέρυσι και διαλύσαμε την Γ’ για να βάλουμε στην Β’ 36 ομάδες. Γ’ Εθνική ακόμα δεν υπάρχει, τσακώνονται οι ομάδες αν είναι στο μητρώο. Κέρδισε ο Αγροτικός Αστέρας την άνοδο στο γήπεδο και ήρθε ο άλλος και του είπε δεν είχες τα χαρτιά. Και πως έπαιζε ρε παιδιά; Πως πλήρωνε; Μιλάμε για μια τρέλα τώρα».

Για το θέμα του ποιος φταίει ανέφερε: «Αυτοί είμαστε, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο! Δεν υπάρχει βούληση από τους μεγάλους και την Πολιτεία με την ΕΠΟ. Και αντί να κάτσουν να βρουν λύση, τσακώνονται όλη μέρα. Ο Αυγενάκης με τον Μπαλτάκο, ο Μπαλτάκος με τον Μαρινάκη, ο Μαρινάκης με τον Αυγενάκη και πάει και γίνεται συνέχεια αυτός ο κύκλος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Και δεν φοβάμαι να τα πω. Δεν κάνουμε τίποτα, καθόμαστε όλοι και γελάμε με αυτά τα χάλια…»

Για την επαγγελματική διαιτησία: «Να κάνουμε επαγγελματία διαιτητή ποιον; Αυτόν που δεν θες να παίξει; Αποφάσισε Ολυμπιακέ και Παναθηναϊκέ και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ότι ο Έλληνας διαιτητής θα πρέπει να παίξει και εσένα στα δικά σου παιχνίδια. Δεν θέλουν τον Σιδηρόπουλο να παίξει το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, αλλά θέλουμε να τον κάνουν επαγγελματία για να παίζει τι; Για να παίζει Λαμία – Ιωνικό και Λαμία – Λεβαδειακό; Και δηλαδή η επαγγελματική διαιτησία τι είναι; Έχουμε τόσα χρόνια επιτροπή από την FIFA και την UEFA. Τι καλυτέρευσε η παρουσία τους; Έχουμε ξένο αρχιδιαιτητή που οι μισοί δεν τον θέλουν. Και πέρυσι είχαμε άλλον που οι άλλοι μισοί δεν τον ήθελαν. Εμείς δεν θέλουμε ούτε τους ξένους, ούτε τους Έλληνες. Ε ποιον διάολο θέλουμε; Οι μεγάλοι θέλουν να έχουν μια επιρροή, είναι απλά τα πράγματα».

Για το πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση: «Να γίνει ένας πραγματικός διάλογος. Να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να πούμε τι θέλουμε να κάνουμε, αφού κοιταχτούν οι τέσσερις μεγάλοι στον καθρέπτη πρώτα, με την ΕΠΟ και την Πολιτεία. Λεφτά για το στοίχημα θα πάρουμε; Πότε θα τα πάρουμε; Θα ζητιανεύουμε κάθε χρόνο; Πέρυσι φτιάξαμε ομάδα με προϋπολογισμό από τα λεφτά από το στοίχημα που μας υποσχόταν το Κράτος. Δεν τα πήραμε και φέτος τα ίδια και δεν ξέρουμε και πόσα θα πάρουμε. Μετά δεν γίνεται επαίτης ο μικρός που αναγκάζεται να πάει στον μεγάλο για να του ζητήσει βοήθεια; Δεν γίνονται επαίτες οι ομάδες της Β’ Εθνική; Το ίδιο το Κράτος τους ωθεί να πάνε να παίξουν στοίχημα για να βρουν λεφτά. Εκτός αν είμαι τρελός εγώ και τα βλέπω παράλογα. Συζητάμε τα ίδια πράγματα τόσα χρόνια».

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα