ΠΑΟΚ: Κίνηση ανθρωπιάς με τον 14χρονο προσφυγόπουλο από την Ουκρανία

ΠΑΟΚ: Κίνηση ανθρωπιάς με τον 14χρονο προσφυγόπουλο από την Ουκρανία

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Κίνηση ανθρωπιάς με τον 14χρονο προσφυγόπουλο από την Ουκρανία

bet365

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση ενός 14χρονου Ουκρανού πρόσφυγα, που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του και βρήκε «καταφύγιο» στην αγκαλιά των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών.

Ο ΠΑΟΚ πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του, έκανε πράξη αυτό που πρεσβεύουν τα τέσσερα γράμματά του και άνοιξε την αγκαλιά του σ’ ένα 14χρονο προσφυγόπουλο από την Ουκρανία, που έφυγε μακριά από τις σφαίρες του πολέμου και αναζητά απεγνωσμένα ένα καλύτερο μέλλον

Η μεγάλη οικογένεια του «Δικεφάλου του Βορρά» άνοιξε την αγκαλιά της στον Αρσένι Κοβάλ, ο οποίος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πόλη της Ζαπορίγια, όπου ζούσε με τον πατέρα του, προκειμένου να γλιτώσει από του βομβαρδισμούς και τις σφαίρες.

Χιλιάδες πρόσφυγες από την περιοχή, ανάμεσα τους και ο μικρός Αρσένι, εγκατέλειψαν την πόλη τους, άφησαν πίσω τα υπάρχοντά τους και μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές μακριά από την κόλαση και τη φρίκη του πολέμου.

Ο 14χρονος Ουκρανός αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, αρχικά στη Χαλκιδική, ενώ τώρα μένει με την μητέρα του στη Θεσσαλονίκη. Στην πατρίδα του έπαιζε ποδόσφαιρο με την ΦΚ Μέταλλουργκ Ζαπορίζια ως δεξί μπακ, έχει ύψος 1,71 και διακρίνεται για τα προσόντα του.

Το ποδόσφαιρο είχε μπει στην άκρη για τον μικρό Αρσένι πριν εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ και προχωρήσει εδώ και μερικές μέρες στην ένταξη του στις Ακαδημίες του συλλόγου.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να σταθεί δίπλα του, να φροντίσει για τη διαμονή του μαζί με την μητέρα του στη Θεσσαλονίκη και να του ανοίξει την πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον.

Από την στιγμή που πρόκειται για μια διεθνή μεταγραφή θα χρειαστεί ένα διάστημα 40-45 ημερών για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του από την ΦΚ Μέταλλουργκ και λογικά από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα μπορεί να παίρνει μέρος και στα παιχνίδια του «Δικεφάλου».

@Photo credits: PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα