Άρης: Η απόφαση του Πάρντιου για το τέλος των μεταγραφών έχει λογική και κριτήρια

Άρης: Η απόφαση του Πάρντιου για το τέλος των μεταγραφών έχει λογική και κριτήρια

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Η απόφαση του Πάρντιου για το τέλος των μεταγραφών έχει λογική και κριτήρια

bet365

Η απόφαση ολοκλήρωσης των μεταγραφικών κινήσεων ανήκει σε συντριπτικό βαθμό στον Άλαν Πάρντιου καθώς ο Άγγλος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει όφελος μιας επιπλέον προσθήκης αξιολογώντας προφανώς τις περιπτώσεις που περιλαμβάνει η αγορά.

Λίγο πολύ, αυτή η εξέλιξη χαρακτηρίζεται αναμενόμενη καθώς προαναγγέλθηκε από τον ίδιο την περασμένη Παρασκευή, σ’ εκείνη τη συνέντευξή του στα κανάλια Novasports. Είχε χαρακτηρίσει εξαιρετικά αμφίβολη πιθανή προσθήκη ποδοσφαιριστή λέγοντας παράλληλα ότι… «αυτή τη στιγμή έχουμε 24-25 παίκτες και νομίζω ότι πολλές φορές είναι επικίνδυνο να διαθέτεις περισσότερους παίκτες. Δε νομίζω ότι θα γίνει άλλη κίνηση. Ο αριθμός των παικτών που διαθέτουμε είναι ήδη μεγάλος. Βέβαια μ’ αυτόν τον πρόεδρο ποτέ δεν λες ποτέ».

Ο αριθμός των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών ήταν ίσως ο βασικός λόγος αυτής της απόφασης, δεν αποκλείεται όμως μέσα σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται και η ποιότητα των επιλογών που προσφέρει η αγορά. Δηλαδή, να διέκρινε ο Άλαν Πάρντιου ότι κανένας από τους ελεύθερους παίκτες δεν μπορεί να προσφέρει τα στοιχεία που δεν έχει το τωρινό ρόστερ.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η επιλογή από τη δεξαμενή των ελεύθερων παικτών δεν είναι τόσο απλή διότι (ως επί των πλείστων) πρόκειται για ποδοσφαιριστές οι οποίοι α) έρχονται από ένα άδειο καλοκαίρι δίχως να έχουν ακολουθήσει κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας και β) ο τελευταίος επίσημος αγώνας τους χρονολογείται την περασμένη άνοιξη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ο Άρης προσέθετε έναν ποδοσφαιριστή ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, θα ήταν αναπόφευκτη η παροχή χρόνου για να αποκτήσει φυσική και αγωνιστική κατάσταση και με ερωτηματικό την προσαρμογή του στην ομάδα. Άρα δεν θα εξυπηρετούσε την ανάγκη της άμεσης προσφοράς.

Και η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη λόγω της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Πρωτάθλημα θα διακοπεί στα μέσα του Νοέμβρη και θα αρχίσει ξανά στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, δηλαδή, περίπου δέκα ημέρες πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Από τη στιγμή που θα ήταν αμφίβολο το αν ο νέος παίκτης θα μπορούσε να προσφέρει άμεσα, ενδεχομένως να εκτιμήθηκε ότι μια επιπλέον κίνηση δεν θα είχε την παραμικρή χρησιμότητα και ίσως μάλιστα να δέσμευε την ομάδα ενόψει του Γενάρη.

Ο Πάρντιου

Προφανώς υπάρχουν ερωτηματικά στο ρόστερ

Στις τελευταίες εβδομάδες η προσοχή εστιάστηκε στην προσθήκη φορ περιοχής ή μάλλον επιθετικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση μ’ αυτά που διαθέτει ο Άντρε Γκρέι. Ο βασικός προβληματισμός των ανθρώπων του Άρη σχετίζεται με τη διαχείριση κλειστών αμυνών καθώς αυτή ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας στην τελευταία διετία. Πλέον είναι σαφές ότι οι λύσεις θα αναζητηθούν μέσα από τους υπάρχοντες παίκτες, δεν αποκλείεται επίσης να οδηγηθεί ο Άλαν Πάρντιου και σε αλλαγή συστήματος. Πρόσφατα ο 61χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στον Ζερβίνιο και εκτίμησε ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει αυτό που περιμένει η ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι τα βασικά ερωτηματικά δεν έχουν να κάνουν τόσο με την επιθετική γραμμή αλλά με τον άξονα. Αυτά θα απαντηθούν με την άφιξη του Πίτερ Ετέμπο στη Θεσσαλονίκη και της αγωνιστικής κατάστασής του, όπως και από την εξέλιξη της κατάστασης υγείας του Σέικ Ντουκουρέ. Το πλάνο χρησιμοποίησης του Ιβοριανού μέσου δεν περιλάμβανε αυτό που εφαρμόστηκε και είναι ξεκάθαρο ότι έχει επιβαρυνθεί. Καθόλου τυχαία αποφεύγεται η συμμετοχή του στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης και ακολουθεί πλάνο αποθεραπείας στο γόνατο. Το δεύτερο ερωτηματικό σχετίζεται με το κέντρο της άμυνας όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ξεκούρασης ενός εκ των Μπράμπετς-Φαμπιάνο. Στην εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης ο Νικολά Ν’Κουλού πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής (χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως αμυντικός χαφ) και είναι ο μοναδικός που μπορεί να καλλιεργήσει κλίμα ασφάλειας σ’ αυτή τη θέση, εφόσον ανεβάσει επίπεδο ετοιμότητας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα