Νίκλας Ελίασον: Ένας Σουηδός winger που έχει μέσα του και τη «σάμπα» για την ΑΕΚ

Νίκλας Ελίασον: Ένας Σουηδός winger που έχει μέσα του και τη «σάμπα» για την ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Νίκλας Ελίασον: Ένας Σουηδός winger που έχει μέσα του και τη «σάμπα» για την ΑΕΚ

bet365

Ο Νίκλας Ελίασον είναι ο εκλεκτός εξτρέμ της ΑΕΚ και το Gazzetta γράφει για τον 26χρονο Σουηδό ακραίο με τις βραζιλιάνικες -επίσης- ρίζες που είχε μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ένωσης από το περσινό καλοκαίρι.

Το όνομα του Νίκλας Ελίασον όπως αποκάλυψε το Gazzetta από τις 8 Αυγούστου παρέμενε ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ. Είχε πρωτομπεί για την ακρίβεια από πέρυσι στα ραντάρ της Ένωσης, όταν και τότε οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού των κιτρινόμαυρων έψαχναν για εξτρέμ. Ο ίδιος μάλιστα από το περσινό καλοκαίρι έψαχνε να φύγει καθώς μετά τον υποβιβασμό της Νιμ στη δεύτερη κατηγορία δεν φαινόταν διατεθειμένος να συνεχίσει στη γαλλική ομάδα.

Ο πρόεδρος της Νιμ, Ρανί Ασάφ, ωστόσο ήταν από πέρυσι σκληρός διαπραγματευτής. Άλλωστε δεν είχε δώσει και λίγα για να τον αποκτήσει το 2020 από την Μπρίστολ Σίτι, πληρώνοντας το ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Έτσι η μεταγραφή δεν προχώρησε, όμως στην ΑΕΚ δεν είχαν ξεχάσει το όνομά του καθώς ο Ελίασον αποτελούσε τον παίκτη που ταίριαζε στο προφίλ που αναζητούσε ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο ισχυρός άνδρας του γαλλικού συλλόγου νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι δεν άναβε το πράσινο φως, αξιώνοντας και πάλι αρκετά χρήματα, αλλά η εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη για δυναμικό μπάσιμο και πρόταση άνω των 2 εκατ. ευρώ ξεκλείδωσε την υπόθεση με την ΑΕΚ να είναι κοντά στην ολοκλήρωση του deal, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρεπορτάζ του Gazzetta.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Gazzetta, ο Ελίασον αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες στην Αθήνα έχοντας συμφωνήσει για τρία χρόνια με την ΑΕΚ, ενώ έρχεται έτοιμος καθώς είχε πραγματοποιήσει κανονικά την καλοκαιρινή προετοιμασία της Νιμ, έχοντας παίξει στις δύο πρώτες αγωνιστικές της σεζόν.

Ο Ελίασον καλύπτει και τις δύο πτέρυγες

Ο 26χρονος εξτρέμ είναι ένας Σουηδός που έχει μέσα του τη «σάμπα». Κι αυτό γιατί έχει και ρίζες από τη Βραζιλία. Ο πατέρας του Σουηδός, η μητέρα του Βραζιλιάνα, με τον ίδιο μεγαλωμένο στη Σουηδία. Ξεπήδησε από τις ακαδημίες της Φάλκενμπεργκ, έπειτα έκανε το άλμα στην ΑΪΚ, στη συνέχεια στη Νόρκεπινγκ και μετά άνοιξε τα φτερά του εκτός Σουηδίας. Αρχικά το 2017 στην Μπρίστολ Σίτι έναντι 2 εκατ. ευρώ και πριν από δύο χρόνια στη Νιμ αντί 3 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα ο Ελίασον είναι ο τύπος του παίκτη που ήθελε ο Αλμέιδα καθώς όπως φαίνεται και στο heatmap του Wyscout στην καριέρα του έχει αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πτέρυγα οργώνοντας τις πλευρές. Είναι γρήγορος με πλούσια τεχνική κατάρτιση και πάντα με καλή διάθεση, σύμφωνα με αυτούς που τον γνωρίζουν καλά.

Ελίασον heatmap

«Αντέγραφε» Ζουνίνιο και Κάλστρομ στα φάουλ

Ο Ελίασον διαθέτει ένα πολύ καλό αριστερό πόδι (σουτάρει και με το δεξί), το οποίο εκμεταλλεύεται τόσο σε ροή αγώνα όσο και σε στατικές φάσεις. «Πάντα προσπαθώ να εξασκούμαι παραπάνω στην προπόνηση στα χτυπήματα φάουλ ή στα κόρνερ και γενικά στις στατικές φάσεις. Σήμερα στο ποδόσφαιρο πολλά γκολ έρχονται από εκτελέσεις στατικών φάσεων ή στη δεύτερη μπάλα μετά το χτύπημα, συνεπώς θεωρώ ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αν είσαι καλός και το δουλέψεις, νομίζω ότι είναι κάτι σημαντικό», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο beINSports, όπου είχε προσθέσει ότι πάντα... αντέγραφε τον Ζουνίνιο και τον Κιμ Κάλστρομ στις εκτελέσεις των φάουλ:

«Αν μπορείς να γίνεις καλός και να δουλέψεις πάνω σε αυτό, νομίζω πως είναι κάτι σημαντικό. Δεν κοιτάω απαραίτητα το αριστερό ή το δεξί πόδι. Απλά παρατηρώ παίκτες που είναι καλοί στις εκτελέσεις φάουλ. Όπως τον Ζουνίνιο, που σκόραρε πολλά γκολ, ή τον Κάλστρομ που επίσης ήταν καλός στα χτυπήματα των στατικών φάσεων. Είχε πραγματικά ένα καλό σουτ. Πρέπει να προσπαθείς να παίρνεις κάτι από τους καλύτερους και να διαμορφώσεις το δικό σου στυλ».

Ο Ελίασον έχει τις ασίστ στο... τσεπάκι του

Αυτό που αποτελούσε πάντα σήμα κατατεθέν του ήταν η ικανότητά του να μοιράζει ασίστ. Στην τελευταία του χρονιά στην ΑΪΚ είχε 16 ασίστ, ενώ στην αμέσως επόμενη στη Νόρκεπινγκ μοίρασε 14! Στη συνέχεια στην πρώτη του χρονιά στην Μπρίστολ Σίτι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον ίδιο στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ αλλά έπειτα πήρε μπρος! Τη δεύτερή του σεζόν στην αγγλική ομάδα ο Ελίασον μέτρησε επτά ασίστ, ενώ την αμέσως επόμενη έκανε την Τσάμπιονσιπ να παραμιλάει με 13 ασίστ σε όλη τη σεζόν! Αυτό έφερε τη μεταγραφή του στη Νιμ, όπου την πρώτη σεζόν στη Ligue 1 είχε τέσσερις ασίστ και τέσσερα γκολ, ενώ πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία ολοκλήρωσε τη χρονιά με επτά γκολ και επτά ασίστ.

«Συνήθως όταν ήμουν στην Αγγλία και στη Σουηδία στο παρελθόν, πάντα είχα περισσότερες ασίστ από γκολ, αλλά είναι ωραίο συναίσθημα και όταν σκοράρω. Ελπίζω να μπορώ να το κάνω. Αλλά είμαι χαρούμενος όταν δίνω ασίστ στους συμπαίκτες μου», είχε αναφέρει ο Ελίασον στη συνέντευξή του στο beIΝSports. Πλέον ο Ελίασον ετοιμάζεται για να... οργώσει τα άκρα της ΑΕΚ. Να συμμετέχει και στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και να αποτελεί μια μηχανή παραγωγής φάσεων για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Άλλωστε το μυστικό των ασίστ το έχει στο... αίμα του. Μέσα στο οποίο κυλάει η σουηδική ακρίβεια μαζί με το λάτιν πάθος της Βραζιλίας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα