Το πρώτο που θέλει ο Κάρλος από τις επόμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού!

Το πρώτο που θέλει ο Κάρλος από τις επόμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού!

Το πρώτο που θέλει ο Κάρλος από τις επόμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα δεδομένα για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού σύμφωνα με τις επιταγές του νέου προπονητή του.

Τις προάλλες είχα καταγράψει ότι το ένα βασικό στοιχείο που ζητάει ο Κάρλος Κορμπεράν για τις επόμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού είναι η ταχύτητα-πολύ απλά γιατί θέλει να κάνει πιο γρήγορη μία ομάδα που μοιάζει να παίζει σε πιο κάτω στροφές από αντιπάλους όπως η Μακάμπι Χάιφα και η Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ποιο είναι το δεύτερο βασικό στοιχείο που θέλει ο Ισπανός από τους παίκτες που είναι να έρθουν στον Ολυμπιακό; Το γκολ. Δεν θέλει να είναι απλά πολύ καλοί οι τρεις επιθετικογενείς παίκτες που ζητάει-θέλει να έχουν το γκολ. Θέλει νούμερα. Να βλέπει το βιογραφικό τους και να έχουν γκολ. Ειδάλλως, εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός για κάθε περίπτωση.

Προς τι αυτή η…εμμονή του Κάρλος; Μα αν ρίξουμε μία ματιά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού θα δούμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν με μεγάλη δυσκολία: δύο γκολ στα φιλικά ο Τικίνιο, ένα ο Χασάν, δύο ο στόπερ Σισέ κι ένα ο αριστερός μπακ Ρέαμπτσιουκ. Κι από εκεί και πέρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ένα ο Ελ Αραμπί (που είχε σκοράρει και σε ένα φιλικό) κι ένα ο Ζίνκερναγκελ.

Κοινώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει γκολ από τον Μασούρα, από κανένα εκ των άλλων κυνηγών (Αμπού Καμαρά, Ροντρίγκες, Ραντζέλοβιτς) και κανένα από χαφ (Αγκιμπού, Μαντί, Βαλμπουενά, Εμβιλά, Κανέ, Μπουχαλάκη, Κουντέ)…Οι μόνοι που σκοράρουν είναι οι φορ, κι αυτοί όχι με μεγάλη συχνότητα και ο Σισέ σε κάποιες στατικές φάσεις. Κι έχει βάλει κι ένα γκολ ο Ζίνκερναγκελ σε κενή εστία.

Να το πάμε και λίγο πιο μακριά;

  • Ο Μασούρας το τελευταίο εξάμηνο έχει βάλει γκολ μόνο στο 5-1 με τον Αστέρα Τρίπολης…
  • Ο Ραντζέλοβιτς στην προηγούμενη σεζόν του (πρόπερσι) στον Ολυμπιακό είχε μηδέν γκολ…
  • Ο Αγκιμπού μέσα στο 2022 έχει πετύχει ένα γκολ…
  • Ο Μαντί έχει να σκοράρει ένα χρόνο (!), από τον περασμένο Αύγουστο…
  • Ο Μπουχαλάκης στους 11 τελευταίους μήνες έχει βάλει ένα γκολ, κι αυτός στο 5-1 με τον Αστέρα Τρίπολης…

Olympiacos

  • Ο Εμβιλά εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο έχει επίσης σκοράρει όλη κι όλη μία φορά…
  • Ο Κούντε ακόμη δεν έχει ανοίξει λογαριασμό στον Ολυμπιακό…
  • Ο δε Αμπού Καμαρά δεν φημίζεται για μεγάλος γκολτζής…

Υπό αυτές τις συνθήκες, καταλαβαίνει ο καθένας γιατί ο Ολυμπιακός μέσα στο 2022 είναι τόσο μπλοκαρισμένος ως ομάδα. Όταν δεν μπορείς να σκοράρεις, πώς να προχωρήσεις…

Παρεμπιπτόντως, καλά νούμερα στην καριέρα του έχει ο Ζίνκερναγκελ. Μόνο που μέχρι στιγμής ο Δανός εμφανίζεται πολύ υποτονικός σε αυτό το ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

Άσχετο: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι μία, δεύτερη στη σειρά, αποτυχία αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί κι από το Γιουρόπα Λιγκ μετά το τσάμπιονς Λιγκ-τόσο για το γόητρο του συλλόγου, όσο και για το…ταμείο του. Από πλευράς, όμως, δυνατοτήτων για μία καλή παρουσία φέτος στην Ευρώπη (όπερ σημαίνει πολλούς βαθμούς για την άνοδο στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, που θα έχει σημασία και για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ…), θεωρητικά το Κόνφερενς Λιγκ είναι μία ευκαιρία.

Για παράδειγμα, η Σλάβια Πράγας που τώρα παίζει με τον Παναθηναϊκό, το περασμένο καλοκαίρι είχε διαδοχικούς αποκλεισμούς από το Τσάμπονς Λιγκ (Φέρεντσβαρος) κι από το Γιουρόπα Λιγκ (Λέγκια), αλλά συνέχισε στο Κόνφερενς Λιγκ, φτάνοντας ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας 10.000 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός μάζεψε 8.000 βαθμούς παίζοντας στο Γιουρόπα Λιγκ και προκρινόμενος στα νοκ άουτ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.