Ολυμπιακός: Το μπλακ άουτ των Ερυθρόλευκων και οι ευκαιρίες του Καρβάλιο με την απόδοση που «δεν αρκεί»

Ολυμπιακός: Το μπλακ άουτ των Ερυθρόλευκων και οι ευκαιρίες του Καρβάλιο με την απόδοση που «δεν αρκεί»

Ολυμπιακός: Το μπλακ άουτ των Ερυθρόλευκων και οι ευκαιρίες του Καρβάλιο με την απόδοση που «δεν αρκεί»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα στον Ολυμπιακό επί αγωνιστικού, με αναφορές ομαδικές κι ατομικές.

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο φιλικό του είχε τρία καλά και δύο άσχημα διαστήματα στο παιχνίδι του.

Στα πρώτα 30 λεπτά ήταν καλός, ξεκάθαρα καλύτερος του Άρη, που έπαιζε και με τους πιο βασικούς του παίκτες…Στο τέταρτο 30-45 ο Άρης ισορρόπησε και άρχισε να τον «ενοχλεί»…Στα πρώτα 15 λεπτά του β΄ ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πάλι ήταν ανώτερος…Και στα 15 τελευταία λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος…

Σωστά προσέξατε ότι λείπει ένα 15λεπτο! Το διάστημα από το 60’ έως το 75’. Ατυχώς μιλάμε για ένα τέταρτο στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο! Με τον Ανδρούτσο να σώζει γκολ…με τον Τζολάκη να έχει καλή επέμβαση…με τους Άβιλα και Μπα να σώζουν γκολ…Κι εν τέλει με τον Άρη να βάζει δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό!...Μπλακ άουτ κανονικό.

Συμβαίνει; Συμβαίνει. Αλλά αν το παρουσιάσεις στη Χάιφα σε μία εβδομάδα, «αντίο ζωή»…Δεν μπορεί μία ομάδα που θέλει να επιστρέψει τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να εμφανίζει τέτοιο μπλακ άουτ. Με αντίπαλο τον Άρη, να δέχεται πέντε φάσεις σε 15 λεπτά!!! Κι ενώ παίζει στον άξονα της με Μανωλά, Μπα, Εμβιλά, Μπουχαλάκη (ως το 67’), Τικίνιο. Αυτά ήταν τα…δεύτερα με τα οποία έπαιξε ο Ολυμπιακός.

Μακάρι αυτό το μπλακ άουτ, όπως και διάφορα άλλα που βλέπουμε από τον Ολυμπιακό στην προετοιμασία και δεν μας αρέσουν, να οφείλονται σε ένα μεγάλο βαθμό στα «πιασμένα κορμιά» από τα τρεξίματα των προπονήσεων. Να υπάρχει τέτοια έλλειψη καθαρού μυαλού από την κόπωση; Διότι, βλέπεις πράγματα και δεν τα εξηγείς εύκολα, ποδοσφαιρικά.

Έχει την μπάλα στα πρώτα λεπτά ο Μπουχαλάκης σε ιδανική θέση έξω από την περιοχή του Άρη για να βγάλει ασίστ στο Ραντζέλοβιτς-μιλάμε για μία απλή πάσα τριών μέτρων. Πώς τα κατάφεραν, πώς ο Μπούχα καθυστέρησε τόσο πολύ κι ο Ραντζέλοβιτς βγήκε καθαρά σε θέση οφσάιντ…Ο ίδιος ο Μπουχαλάκης αργότερα πέρασε δύο υπέροχες 30άρες πάσες μπροστά, τη μία στον Ραντζέλοβιτς…

Ο Μπουχαλάκης, παρεμπιπτόντως, σε ένα κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού και διώξιμο της άμυνας του Άρη είχε τη χειρότερη αντίδραση και οι «ερυθρόλευκοι» έτρεχαν και δεν έφταναν. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει νωρίτερα κι ο Ανδρούτσος. Ο ίδιος Ανδρούτσος, που στο 46’ κινούμενος από θέση αριστερού μπακ είχε μία έξοχη προσωπική ενέργεια και ένα μακρινό επικίνδυνο σουτ, που με δυσκολία έβγαλε σε κόρνερ ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Androutsos

Για να μην πάμε άλλο σε τέτοιες λεπτομέρειες-αν και πλέον στο ποδόσφαιρο το 80% των αγώνων κρίνεται σε τέτοιες μικρές λεπτομέρειες: ο ίδιος ο Μαρτίνς είχε επισημάνει μία αδυναμία που έβγαλε η ομάδα στην προετοιμασία στις αντεπιθέσεις, κι ως συνέχεια της περασμένης σεζόν θα έλεγα. Τα μυστικά εδώ είναι δύο. Ένα, οι χαφ κι οι μπροστινοί να μειώνουν κατά πολύ τα λάθη τους. Δύο, οι επιστροφές των αμυνόμενων να είναι καλές. Στο Χαριλάου ο Άρης βρήκε μία τελική στο 37’ σε κόντρα επίθεση, με τον Καρβάλιο να κάνει μία κακή πάσα στο κέντρο.

Ο Καρβάλιο είναι ένας παίκτης που μέσα στο παιχνίδι δεν κάνει πολλές δουλειές και δεν έχει και μεγάλη συμμετοχή, είμαι παίκτης στιγμών. Το δε μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η καλή επαφή της μπάλας. Αν λοιπόν πουλάει με τέτοια ευκολία την μπάλα στη μεσαία γραμμή, συγνώμη αλλά είναι μεγάλο πρόβλημα. Ο Πορτογάλος είναι από το Γενάρη στον Ολυμπιακό, παίρνει συνεχώς ευκαιρίες, και κάποια στιγμή πρέπει να αποδείξει ότι είναι παίκτης για να στηριχθείς πάνω του έστω σε επίπεδο 18άδας.

Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι δεν προσπαθεί. Αλλά δεν φτάνει. Ούτε ανασταλτικά, παρότι τον βλέπεις ότι γυρίζει πίσω, ούτε δημιουργικά, ούτε επιθετικά. Είναι επιθετικογενής παίκτης, 10άρι και πλάγιος. Πρέπει να κάνει γκολ και ασίστ. Σε ολόκληρη την προετοιμασία, με συμμετοχή σε εφτά από τα οκτώ φιλικά, ούτε γκολ έβαλε, ούτε ασίστ είχε. Με τον Άρη είχε μία ωραία ατομική ενέργεια, που κατέληξε σε ένα όχι κακό, αλλά άστοχο σουτ-μα σουτάροντας από τόσο μακριά, τι τύχη μπορεί να έχεις για γκολ;

Είχε ο Καρβάλιο και άλλη μία καλή προσπάθεια και κέρδισε φάουλ, είχε δύο-τρεις καλές πάσες, όμως στο τέλος της ημέρας αυτό που βλέπεις είναι το ίδιο: δεν αρκούν αυτά για να παίξεις στον Ολυμπιακό, πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν περισσότερα στην ομάδα.

Παρεμπιπτόντως, ο πρώτος επόπτης στο Χαριλάου, ο Καραγκιζόπουλος, ακύρωσε στο α΄ ημίχρονο δύο πολύ καλές προϋποθέσεις για ευκαιρίες του Ολυμπιακού, υποδεικνύοντας με ανύπαρκτα οφσάιντ τόσο τον Αμπού Καμαρά, όσο και τον Τικίνιο, σε πάσες του Κίτσου και του Καρβάλιο.

Άσχετο: στους αρχηγούς του Ολυμπιακού είναι πλέον και ο Μανωλάς. Μαζί με Αβραάμ, Μπουχαλάκη, Σωκράτη και τους Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.