Οι τέσσερις που έφεραν αναβάθμιση και το... γκάζι που πρέπει να πατήσει ο Παναθηναϊκός!

Οι τέσσερις που έφεραν αναβάθμιση και το... γκάζι που πρέπει να πατήσει ο Παναθηναϊκός!

Οι τέσσερις που έφεραν αναβάθμιση και το... γκάζι που πρέπει να πατήσει ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις μέχρι τώρα μεταγραφικές επιλογές του Παναθηναϊκού και την μεγάλη ανάγκη να ενισχυθεί περισσότερο το Τριφύλλι ενόψει των προκριματικών του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τρεις εβδομάδες πριν την επιστροφή του στην Ευρώπη μέσα από τα προκριματικά του Conference League. Στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους απέναντι στην Γουότφορντ το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε πως το μεγάλο του ''όπλο'' ενόψει αυτών των παιχνιδιών, θα είναι η δουλειά του Σέρβου προπονητή, η συνέχεια που υπάρχει στο πρότζεκτ, το ξεκάθαρο και καλά αφομοιωμένο αγωνιστικό πλάνο. Ξεκάθαρο, όμως, έγινε και το γεγονός πως οι ''πράσινοι'' χρειάζονται ακόμη τρεις παίκτες ενδεκάδας για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί, πιο δυνατοί και έτοιμοι. Ήταν γνωστό και δεδομένο αλλά επιβεβαιώθηκε-όπως ήταν αναμενόμενο- και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Πριν μιλήσουμε για αυτά που λείπουν, καλό θα ήταν να δούμε τι έχει πετύχει το κλαμπ με τις τέσσερις πρώτες μεταγραφικές του επιλογές. Τον Γιούρι Λοντίγκιν, τον Κρίστιαν Γκάνεα, τον Άνταμ Τσέριν και τον Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Ξεκάθαρο upgrade με τους πρώτους τέσσερις

Tα πάντα και οι πάντες κρίνονται στο χορτάρι αλλά σε έναν μεταγραφικό σχεδιασμό καλό είναι να εξετάζουμε την λογική, τα χαρακτηριστικά, το status όσων έρχονται σε σχέση με αυτούς που έφυγαν ή σε σχέση με εκείνους που καλούνται να αντικαταστήσουν, τον χρόνο που αποκτήθηκαν σε σχέση με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

1) Ο Γιούρι Λοντίγκιν αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον Σωκράτη Διούδη και να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να έχει δύο ισάξιους τερματοφύλακες. Τον Μπρινιόλι και τον Ρώσο πορτιέρε, του οποίου η αξία είναι γνωστή και δεδομένο. Οπότε κάτω από τα δοκάρια, οι ''πράσινοι'' συνεχίζουν στο ίδιο καλό επίπεδο.

2) Στη θέση του αριστερού μπακ. Το ''τριφύλλι'' πίσω από τον Χουάνκαρ δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης δεν μπορούσε να λειτουργήσει ή έστω να πλησιάσει στο επίπεδο του Ισπανού μπακ. Ο ερχομός του Κρίστι Γκάνεα, ενός έμπειρου και με τα παρόμοια χαρακτηριστικά μπακ, αποτελεί ξεκάθαρη αναβάθμιση για την πτέρυγα της ομάδας.

3) Στη μεσαία γραμμή αντί του Πασκάλ Λούντκβιστ, ενός παιδιού που ήρθε ως... στοίχημα και δανεικός από τον Χρόνινγκεν, αποκτήθηκε ο βασικός μέσος της Εθνικής Σλοβενίας, ο Άνταμ Τσέριν. Ο Λούντκβιστ ήταν μια εναλλακτική λύση στο μυαλό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Τσέριν που δεν ήρθε για βασικός, δείχνει με το... καλημέρα ότι θα διεκδικήσει την θέση και φυσικά πως είναι σε θέση να προσφέρει πράγματα σε σχέση με τον... προκάτοχό του, ο οποίος ήταν μόνιμα τραυματίας.

4) Το κενό του Βέλεθ καλύφθηκε από επίσης έναν διεθνή ποδοσφαιριστή με σπουδαίες παραστάσεις. Τον Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ σε θεωρητικό επίπεδο έχει ένα πιο ολοκληρωμένο ''πακέτο'' σε σχέση με τον Ισπανό στόπερ, ο οποίος έφυγε για την Αλ Φατέχ έχοντας πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Σε πρώτη φάση αυτό που είναι εμφανώς είναι πως ο Παναθηναϊκός σε θεωρητικό επίπεδο έχει πραγματοποιήσει μία αναβάθμιση στο έμψυχο δυναμικό του, καθώς έβαλε στη μηχανή του καλύτερους ή ισάξιους ποδοσφαιριστές από αυτούς που είχε. Φτάνει, όμως, μόνο αυτό;

Πρέπει να πατήσει... γκάζι

Φυσικά και όχι. Ο Παναθηναϊκός κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του χωρίς να έχει ούτε έναν δημιουργικό μέσο. Ούτε βασικό, ούτε δεύτερη επιλογή. Κανέναν. Έφαγε δοκάρια; Ναι πολλά και σημαντικά. Θα έπρεπε να έχει δεύτερες επιλογές και λύσεις; Προφανώς.

Από κει και πέρα, το ''τριφύλλι'' συνεχίζει να πορεύεται χωρίς να υπάρχουν λύσεις στα άκρα της επίθεσης, πίσω από τον Αϊτόρ και τον Παλάσιος και φυσικά χωρίς να έχει αποκτηθεί ο βασικός σέντερ φορ που τόσο λείπει κι αυτό είναι εμφανές μέχρι και στις προπονήσεις. Όχι μόνο στους αγώνες.

Το κλαμπ πρέπει να πατήσει... γκάζι. Τώρα είναι η στιγμή, τα περιθώρια έχουν στενέψει και όσο πιο γρήγορα έρθουν τα νέα πρόσωπα, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας και προσαρμογής τους ενόψει των προκριματικών. Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτές τις τρεις θέσεις έχει υπάρξει μία σχετική αργοπορία, ωστόσο, αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο Παναθηναϊκός μπορέσει να κλείσει τα κενά, θα έχει κάνει ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα.

gz

Και κάτι ακόμα. Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού το ''τριφύλλι'' ήθελε έναν κεντρικό αμυντικό για να φτιάξει μια δυνατή τριάδα, μαζί με Βέλεθ και Σένκεφελντ. Ο Βέλεθ έφυγε, ο Μάγκνουσον ήρθε αλλά δυνατή τριάδα δεν υπάρχει. Υπάρχει ο Ολλανδός, ο Ισλανδός και ο Σάρλια με τον Πούγγουρα. Είναι ακριβώς η ίδια συνθήκη με πέρσι, δεν έχει αλλάξει η ένταση του ανταγωνισμού, μιας και υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί για την ενδεκάδα. Δεξιός στόπερ ο Μπαρτ, αριστερός ο Viking. Oπότε για να υπάρξει συνολική αναβάθμιση στο κέντρο της άμυνας, θα πρέπει να έρθει ακόμη ένας κεντρικός αμυντικός. Εκτός και αν μπορέσει είτε ο Σάρλια είτε ο Πούγγουρας να πείσουν με την εικόνα τους για το αντίθετο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.