Μπότο: «Παίκτες με προοπτική στον ΠΑΟΚ, δεν έχω καμία επαφή με ιταλικούς συλλόγους»

Μπότο: «Παίκτες με προοπτική στον ΠΑΟΚ, δεν έχω καμία επαφή με ιταλικούς συλλόγους»

Newsroom
Μπότο: «Παίκτες με προοπτική στον ΠΑΟΚ, δεν έχω καμία επαφή με ιταλικούς συλλόγους»

bet365

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ σε συνέντευξη του στην Ιταλία αναφέρθηκε στους ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει το ασπρόμαυρο ρόστερ, ενώ διέψευσε ότι έχει κάποια επαφή με ιταλικό σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζοσέ Μπότο:

Ζοσέ, καταρχάς, θα ήθελες να εκφράσεις μια σκέψη για το τι έχει περάσει ο πρώην σύλλογος σου τους τελευταίους μήνες και ολόκληρη η Ουκρανία;

Προφανώς έχω πολλούς φίλους εκεί στην Ουκρανία, η κατάσταση είναι πραγματικά θλιβερή, δύσκολη από ανθρώπινη πλευρά. Στο βάθος σκέφτομαι επίσης την αθλητική πλευρά, ενός συλλόγου που είχε πάντα ένα πολύ καλά καθορισμένο έργο: το στυλ του παιχνιδιού, τα προφίλ των παικτών, τα πάντα. Και τώρα δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτό το έργο. Είναι πολύ λυπηρό για μένα που πέρασα περισσότερα από δυόμισι υπέροχα χρόνια στο Κίεβο. Όχι μόνο για τον τρόπο που δούλευαν οι άνθρωποι εκεί, αλλά επίσης για τους ανθρώπους και την ποιότητα ζωής.

Μπορείτε να μας πείτε για τον τρόπο που ανακαλύπτετε τόσα πολλά ταλέντα;

Στη Σαχτάρ είχαμε μια στρατηγική για να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες. Ξέραμε τα προφίλ που μας ενδιέφεραν περισσότερο: ήμασταν επικεντρωμένοι στον τρόπο παιχνιδιού μας και αυτό επηρέασε επίσης στην επιλογή του σωστού προπονητή. Ακόμα και όταν ήμουν στην Μπενφίκα βρήκαμε πολλά ταλέντα, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες στον ΠΑΟΚ που είμαι σίγουρος ότι θα είναι σημαντικοί παίκτες στο εγγύς μέλλον. Αλλά στο Κίεβο ήταν πιο εύκολο ακριβώς επειδή το στυλ του παιχνιδιού που εφαρμόστηκε, απαιτούσε συγκεκριμένα προφίλ παικτών. Μετά πήραμε ρίσκα πολλά, παίρνοντας ταλέντα ηλικίας 17-18 ετών, δίνοντάς τους αμέσως αυτοπεποίθηση και χώρο».

Στην επόμενη Serie A θα προστεθούν σημαντικά ονόματα, όπως ο Λουκάκου, ο Ντι Μαρία και ο Πογκμπά...

Με την άφιξη παικτών όπως ο Λουκάκου, ο Ντι Μαρία και ο Πογκμπά, το ενδιαφέρον και η απήχηση θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά πέρυσι ήταν ήδη ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Όπως είπα, η Serie A, ήταν ήδη ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποια θα κερδίσει ανάμεσα σε τόσο καλές ομάδες.

Ένα σχόλιο για τον Μάρκος Αλόνσο;

Ο Μάρκος είναι ένα από τα παιδιά μου. Όταν ήμουν στη Σαχτάρ, ο πρώτος κανόνας ήταν να ανανεώσω την ομάδα με νέους. Αγοράσαμε εφτά παίκτες και ήταν ένας από αυτούς. Τον ήξερα από τις ομάδες Νέων της Βραζιλίας. Έχει ένα πολύ έξυπνο προφίλ χαφ, γρήγορος, δυναμικός, με απίστευτη οπτική του παιχνιδιού και φανταστικά τεχνικά προσόντα.

Στο παρελθόν ειπώθηκε ότι η Ρόμα σας ήθελε ως αθλητικό διευθυντή της ομάδας...

Έγινε πολύς λόγος γι' αυτό το πράγμα. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι σήμερα η Ρόμα έχει έναν εξαιρετικό διευθυντή, έναν σπουδαίο επαγγελματία, οι Τζιαλορόσι είναι σε καλά χέρια. Τώρα έχουν προωθήσει τον Λέο ως αθλητικό, ο οποίος θα κάνει εξαιρετική δουλειά.

Θα ήθελες να δουλέψεις εδώ μια μέρα; Το έχουν ψάξει κάποιοι σύλλογοι περισσότερο τους τελευταίους μήνες;

Η Ιταλία είναι μια ονειρεμένη χώρα για να δουλέψεις, γιατί μπορείς να αναπνεύσεις το ποδόσφαιρο. Από μικρός παρακολουθούσα πάντα το πρωτάθλημά με ενδιαφέρον. Ακόμα και σήμερα είναι ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη για δουλειά στον κόσμο, κάθε επαγγελματίας θα ήθελε να δουλέψει στην Ιταλία. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν έχω καμία επαφή με ιταλικούς συλλόγους.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα