Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης έκανε το πρώτο βήμα, ας ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι…

Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης έκανε το πρώτο βήμα, ας ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι…

Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης έκανε το πρώτο βήμα, ας ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την εκλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία της Λίγκας.

Το ξεκάθαρα πιο σημαντικό γεγονός για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο διοικητικό, ήταν ασφαλώς η εκλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Λίγκας.

Κατ΄ αρχάς, είναι πολύ σημαντικό γιατί ο Μαρινάκης είναι ο μοναδικός πρόεδρος από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας που βγαίνει ο ίδιος μπροστά. Έχετε δει άλλον να γίνεται πρόεδρος στη Λίγκα; Ο ηγέτης του Ολυμπιακού το κάνει για δεύτερη φορά-η πρώτη ήταν πριν 12 χρόνια, όταν ουσιαστικά είχε αναλάβει το σύλλογο. Για την ακρίβεια, ούτε καν έχουν παρουσιαστεί σε μία συνεδρίαση της Λίγκας οι άλλοι μεγαλομέτοχοι, π.χ. της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ…Ο Μαρινάκης βγαίνει μπροστά, για την ομάδα του, αλλά και για το ποδόσφαιρο. Χωρίς μπροστινούς, χωρίς τίποτα.

Θεωρητικά, μία τέτοια συγκυρία, θα αποτελούσε σπουδαία ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο-όμως ακριβώς επειδή μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο, ποτέ κανείς δεν ξέρει. Κανονικά, πρέπει να πούμε για το πόσο καλές είναι οι προοπτικές και για τα ενωτικά λόγια του προέδρου του Ολυμπιακού για να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο που, όπως είπε εύστοχα κι ο ίδιος ο Μαρινάκης, στην λιτή αλλά ουσιαστική τοποθέτηση του μετά την εκλογή του, «θα πρέπει να το θέλουν και οι ιδιοκτήτες των ομάδων».

Κι ακριβώς εκεί είναι το κλειδί. Τι ακριβώς θέλουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων…Ο δε πρόεδρος του Ολυμπιακού αυτό ζήτησε, να δεσμευτούν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει και για τα νέα γήπεδα που φτιάχνουν όλοι (!!!) οι αντίπαλοι της δικής του ομάδας (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ), για περισσότερα έσοδα για όλους, για «κανονικές» μετοχικά ΠΑΕ κι όχι φαινόμενα τύπου Ξάνθης του πρόσφατου παρελθόντος. Είπε αυτά που έπρεπε να πει και από εδώ και πέρα, αν θέλουμε να μιλάμε για ένα νορμάλ ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρξει μία συστράτευση όλων των δυνάμεων, ώστε να δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, ένα…κανονικό Κύπελλο κλπ, κλπ.

Υπάρχουν πολλά σοβαρά θέματα προς επίλυση, από την επαγγελματική διαιτησία, έως την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μέσα σε πνεύμα συναίνεσης θα πρέπει όλοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν τις λύσεις. Οκ, το κάθε κλαμπ κοιτάζει πρώτα τα δικά του συμφέροντα-αυτό είναι κατανοητό. Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν μπορεί να βρεθούν κοινές συνισταμένες και κοινές πλατφόρμες. Μία…ελάχιστη καλή διάθεση χρειάζεται.

Ο Μαρινάκης, έχοντας πίσω του και σύλλογο σε ολόκληρη Πρέμιερ Λιγκ, έκανε το πρώτο βήμα για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι

Άσχετο: Μπορεί το transfermarkt να έχει τη λήξη του συμβολαίου του Χασάν σε ένα χρόνο, το καλοκαίρι του 2023, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Αιγύπτιος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2024. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για πολλά και διάφορα θέματα σε σχέση με το μέλλον του στους «ερυθρόλευκους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.