Ολυμπιακός: Τα πρώτα χαμόγελα για τον Άβιλα, η θετική εικόνα του Μαντί Καμαρά και το χάρισμα του Χασάν

Ολυμπιακός: Τα πρώτα χαμόγελα για τον Άβιλα, η θετική εικόνα του Μαντί Καμαρά και το χάρισμα του Χασάν

Ολυμπιακός: Τα πρώτα χαμόγελα για τον Άβιλα, η θετική εικόνα του Μαντί Καμαρά και το χάρισμα του Χασάν

bet365

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φορτούνα Ντίσελντορφ με σκορ 2-1 στο 2ο φιλικό του και ο Δημήτρης Τομαράς καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα συν και όχι μόνο.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τη Ριντ και το πρώτο φιλικό που είχε ηττηθεί με σκορ 2-0. Αυτό το 2-1 με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ είχε θετικά στοιχεία σίγουρα, όπως είχε και πεδία προβληματισμού, ωστόσο επειδή είναι ακόμα νωρίς για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας και με το 2ο μόλις τεστ προετοιμασίας δεν βγάζει κανείς ξεκάθαρα συμπεράσματα, ας κοιτάξουμε πρώτα τα συν.

Από τα νέα πρόσωπα ο Ισπανός μπακ Άβιλα έδειξε σε πρώτη φάση πως το... έχει. Προφανώς και δεν μπορούμε με το καλημέρα να κάνουμε συγκρίσεις με τον Λαλά (που απέτυχε αγωνιστικά στον Ολυμπιακό), ωστόσο παρουσίασε καλές κινήσεις, ζήτησε τη μπάλα, πήρε πρωτοβουλίες και γενικά επιδίωξε να φτιάξει παιχνίδι. Είχε και ορισμένες καλές μπαλιές ενώ αμυντικά δεν εκτέθηκε ιδιαίτερα ή γενικά δεν είχε σοβαρά ζητήματα. Για πρώτο αγώνα ο Άβιλα Γκορντόν αναμφίβολα έφερε τα πρώτα χαμόγελα σε μία θέση που... υπέφερε αγωνιστικά την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός.

ΧΑΣΑΝ

Οι στατικές φάσεις, ο Μαντί και ο Χασάν

Ένα κομμάτι που σίγουρα έχει απασχολήσει το αγωνιστικό σκέλος του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τις στατικές φάσεις. Τόσο με αυτές που έχει όταν επιτίθεται όσο και με τις αντιδράσεις των παικτών του στις στατικές φάσεις των αντιπάλων.

Απέναντι στη Φορτούνα ο Ολυμπιακός είχε καλές στατικές φάσεις και έβγαλε 2 γκολ, ένα από φάουλ του Βαλμπουενά και ένα από το φάουλ του Ραντζέλοβιτς. Not bad δηλαδή... Καθόλου άσχημα. Βάλτε σε αυτό και την επέμβαση του Βατσλίκ στο πέναλτι της Φορτούνα. Ο δε Ραντζέλοβιτς είναι 2ος σερί αγώνας που επιλέγεται να χτυπά στατικές φάσεις, όπως στατικές φάσεις χτυπάει από πέρυσι και ο Κούντε.

Από εκεί και πέρα για μένα είναι θετικό πως για 2ο διαδοχικό παιχνίδι ο Μαντί Καμαρά δείχνει φρεσκάδα, βγάζει ενέργεια και έχει καλές κινήσεις. Με έναν πολύ καλό Μαντί Καμαρά στο... οπλοστάσιό του ο Μαρτίνς μπορεί να έχει έναν παίκτη για τρεις θέσεις: Νο6, Νο8 και δεκάρι. Όλα αυτά βέβαια εάν δεν πουληθεί φέτος ο Μαντί. Πάντως αυτό το πολύ καλό αγωνιστικό mood του σημαίνει πολλά. Στην καλή του μέρα ο Μαντί είναι καλύτερος από κάθε άλλο χαφ του τωρινού ρόστερ.

Υπήρξε και ο Χασάν στο ματς. Ναι ήταν μέσα στη φάση του κερδισμένου πέναλτι των Γερμανών. Ωστόσο ξέχωρα από αυτό σκόραρε απέναντι στη Φορτούνα και το αγωνιστικό του πρόσωπο είναι πολύ καλύτερο του Τικίνιο. Σε τέτοιο σημείο που να κάνει και πιο εύκολη την απόφαση του Ολυμπιακού, που ιδανικά θα ήθελε να έρθει μία καλή πρόταση για τον Βραζιλιάνο φορ για να φύγει.

Τώρα στα «μείον»... Σίγουρα είναι αρκετές φορές ο τρόπος που αντιδρά ο Ολυμπιακός όταν δεν έχει τη μπάλα στα πόδια του. Η φάση του γκολ της Φορτούνα είναι σίγουρα δείγμα κακού positioning των παικτών με τον σκόρερ των Γερμανών να μην έχει αντίπαλο μπροστά του και να πηγαίνει τελευταία στιγμή ο Σωκράτης για να τον εμποδίσει. Βέβαια όταν βλέπεις τον Κανέ ως «πειραματικό» δεξιό μπακ και τον Ντιμπί Κεϊτά ως αριστερό αλλά και παίκτες που δεν έχουν παίξει πάρα λίγο μεταξύ τους είναι και αυτό ένα ζητούμενο.

Υπάρχει βέβαια και συνέχεια. Συνέχεια και σε επίπεδο φιλικών για τον Ολυμπιακό αλλά και συνέχεια στις μεταγραφές αλλά και σε επίπεδο αποχωρήσεων. Το καλοκαίρι θα είναι... μεγάλο και μην ξεχνάμε πως φέτος έχουμε μεταγραφές έως και 15 Σεπτεμβρίου. Άρα υπομονή και επιμονή και όλα θα γίνουν με τον Ολυμπιακό βέβαια να έχει ως πρώτο βασικό στόχο της σεζόν τα δύο ευρωπαϊκά ματς με τη Μακάμπι Χάϊφα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.