Γιατί του Άβιλα μοιάζει μία ενδιαφέρουσα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό

Γιατί του Άβιλα μοιάζει μία ενδιαφέρουσα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό

Γιατί του Άβιλα μοιάζει μία ενδιαφέρουσα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα δεδομένα για τη μεταγραφή του Ισπανού δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός υπογράφει λοιπόν σήμερα τον Πίπα Άβιλα, με τον δεξιό μπακ της αγγλικής Χάντερσφιλντ να γίνεται η πρώτη κλεισμένη μεταγραφή του-με τον Βρσάλικο υπάρχει προφορική συμφωνία, που αναμένεται να υλοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Τον Ισπανό τον είχαν ξεχωρίσει οι «ερυθρόλευκοι» ως μία ενδιαφέρουσα περίπτωση, την οποία μπορούσαν να υλοποιήσουν-κι αυτό έκαναν, έγκαιρα, ώστε ο 24χρονος ακραίος αμυντικός να πάει για προετοιμασία με την ομάδα στην Αυστρία. Γιατί ενδιαφέρουσα;

Πρώτον, γιατί πρόκειται για παίκτη που πιο μικρός έδειξε να έχει προδιαγραφές για καλό μέλλον. Τη σεζόν 2016-17, στα 18 του, έπαιξε 5 φορές (τις τρεις σε επίσημα παιχνίδια) με την Εθνική Ισπανίας Κ19 και δη δύο φορές κόντρα σε Γαλλία και Ιταλία. Τη σεζόν 2019-20, στα 21 του, έπαιξε 13 παιχνίδια με την Εσπανιόλ, τα εφτά στην Α΄κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος (πέντε βασικός), τα τέσσερα στο Γιουρόπα Λιγκ (τα τρία βασικός) και τα δύο στο Κύπελλο Ισπανίας (βασικός).

Δεύτερον, γιατί ήδη στα 24,5 χρόνια του έχει σημαντικές παραστάσεις. Πέραν της εμπειρίας του με την Εσπανιόλ, έχει μία διετία στην Αγγλία με την Τσάμπιονσιπ. Στο περσινό μάλιστα πρωτάθλημα σε ένα σύνολο 46 αγωνιστικών έπαιξε με τη Χάντερσφιλντ στις 37 (βασικός στις 35), έχοντας δύο γκολ και πέντε ασίστ. Κάπως έτσι έγινε βασικός στην Κ21 της Ισπανίας, με έξι συμμετοχές (τις πέντε βασικός), κόντρα σε Ιταλία, Τσεχία κ.α.

Τρίτον, είναι καθαρά επιθετικογενής μπακ, άρα στο κομμάτι αυτό ταιριάζει με το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Βγαίνει μπροστά και για να σεντράρει και για να σουτάρει και για να συνεργαστεί-και δεν βγαίνει μόνο από τα πλάγια, αλλά κι από τον άξονα. Θα μπορούσε να είναι και πιο αποτελεσματικός, όμως με τις κούρσες και γενικά τις προωθήσεις του γίνεται επικίνδυνος και βοηθάει το επιθετικό παιχνίδι.

Ρέαμπτσιουκ

Τέταρτον, έχει την δυνατότητα να παίξει κι από αριστερά. Δεν το έχει κάνει και πάρα πολλές φορές στην καριέρα του, καθότι ξεκάθαρα δεξιοπόδαρος, αλλά έχει παίξει κάποιες φορές και δείχνει να τα καταφέρνει, έχοντας πάντα στο μυαλό του να βγαίνει μπροστά. Με αυτή την ευχέρεια, ο Ολυμπιακός μέχρι τουλάχιστον να πάρει κι άλλο αριστερό μπακ, θα έχει εκτός του Ρέαμπτσιουκ και την εναλλακτική του Άβιλα για αριστερά, όπως είχε κάποτε τον Σαλίνο να του παίζει κατά βάση δεξιά, αλλά όταν χρειάζονταν κι αριστερά. Παρεμπιπτόντως, έχει παίξει δεξί μπακ και σε άμυνα τεσσάρων (συνήθως), αλλά ενίοτε και σε άμυνα τριών, με όλη την πλευρά μπροστά του.

Ποια είναι τα «θέματα» του, τώρα.

Ένα, χρειάζεται βελτίωση στο καθαρά αμυντικό κομμάτι. Είναι πιεστικός στο μαρκάρισμα, αρκετά aggressive, όμως πρέπει να δουλέψει πιο πολύ πίσω και να είναι πιο προσεκτικός. Το δε ψηλό παιχνίδι δεν είναι το καλύτερο του, παρότι δεν τον λες και κοντό (1μ75)

Δύο, είχε ένα σοβαρό πρόβλημα φέτος στην αρχή της σεζόν, με τους κοιλιακούς του, που δεν είναι κάτι απλό. Άρχισε έτσι να παίζει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, χάνοντας ολόκληρο το πρώτο τετράμηνο της σεζόν. Και στη συνέχεια ακόμη έδειξε κάποιες στιγμές επηρεασμένος από τη μεγάλη αποχή του (κι έμεινε κι έξι ματς στον πάγκο). Έτσι, έκανε φέτος 17 παιχνίδια (11 βασικός), 15 στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, με δύο ασίστ στο ενεργητικό του.

Βάζοντας στο πακέτο και τα χρήματα που θα δαπανηθούν, και που δεν είναι λίγα, αλλά ούτε πολλά, καθώς λήγει το συμβόλαιο του σε ένα χρόνο, μοιάζει μία μεταγραφή που μπορεί να έχει ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό.

Άσχετο: Δεν είναι τυχαίο που στον Ολυμπιακό κοιτάνε πολύ τα νούμερα των παικτών που θέλουν να πάρουν δημιουργικά. Αν προσέξατε, τόσο ο Σκάρπα, όσο κι ο Ζίνκερναγκελ έχουν πολύ καλά νούμερα, σε ασίστ και γκολ. Αυτό ακριβώς που έλειψε από τον φετινό Ολυμπιακό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.