Μόνο ο ΠΑΟΚ αξίζει συγχαρητήρια για το επίτευγμα της Νέας Τούμπας!

Μόνο ο ΠΑΟΚ αξίζει συγχαρητήρια για το επίτευγμα της Νέας Τούμπας!

Μόνο ο ΠΑΟΚ αξίζει συγχαρητήρια για το επίτευγμα της Νέας Τούμπας!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου έχει ρεπορτάζ και σχολιάζει όλες τις εξελίξεις για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, καταγράφοντας όλη την προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα, αλλά και τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Η Νέα Τούμπα προχωράει! Αυτές τις ημέρες γράφεται ιστορία για τον ΠΑΟΚ, αφού μπαίνουν οι πιο γερές βάσεις για την υλοποίηση ενός ακόμη ονείρου και άλλης μία μεγάλης υπόσχεσης που έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και γενικότερα οι Έλληνες φίλαθλοι, αλλά και όλοι οι πολίτες γενικά, δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της προσπάθειας που έχει ήδη καταβληθεί από τους ανθρώπους του Δικεφάλου για να φθάσουμε εδώ και βέβαια για να συνεχίσουμε, αφού έχουμε ακόμη τουλάχιστον τέσσερα χρόνια δουλειάς μέχρι η Νέα Τούμπα να πάρει θέση εκεί που οι παππούδες ΠΑΟΚτσήδες έχτισαν το γήπεδο τη δεκαετία του ’50.

Προσέξτε τις λεπτομέρειες: Η όλη προσπάθεια και η οργάνωση μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ όλων των εκατοντάδων ενεργειών και διαδικασιών που χρειάζονταν για τη Νέα Τούμπα, ξεκίνησε το 2016! Εδώ και έξι χρόνια συγκεκριμένοι άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύθηκε ο Ιβάν Σαββίδης, προχωρούν βήμα-βήμα και με πρώτη ενέργεια την ενοποίηση των 21 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο με την ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ, φθάσαμε στη σημερινή ημέρα όπου… τι ακριβώς έγινε;

Ο ΠΑΟΚ εκπόνησε ένα σχέδιο με στόχο να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο, στη λογική όμως ότι μαζί με αυτό θα προχωρήσει η ανάπλαση μίας ολόκληρης περιοχής. Πάρθηκε μία απόφαση το 2018 ώστε όλη αυτή η διαδικασία να προχωρήσει μέσα από τη δημιουργία του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, το οποίο θα ρύθμιζε εξ αρχής όλα τα χωροταξικά θέματα, όλα τα πολεοδομικά στοιχεία, ακόμη και τις κυκλοφοριακές ή περιβαλλοντολογικές, μελέτες που θα ήταν απαραίτητες για ένα τόσο μεγάλο έργο.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα και μέσα από ένα δρόμο με πέντε Δημοτικά Συμβούλια, με άλλα τόσα Συμβούλια και εγκρίσεις από την Περιφέρεια, από δύο και τρία εμπλεκόμενα Υπουργεία, από δεκάδες γραμματείς, συμβούλους, μελετητές, θα έφθαναν οι… άπειροι φάκελοι στο Συμβούλιο Της Επικρατείας ώστε να πάρουν την απαραίτητη νομική έγκριση. Κι εκεί που αρχικά κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εγκριθεί ένα τέτοιο έργο που εκ των πραγμάτων (κατά την υλοποίησή του) θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα μέσα στην πόλη, φθάσαμε σε ένα σημείο όπου ακόμη και ένα το ανώτατο όργανο όπως το ΣτΕ να δίνει (κατά κάποιο τρόπο) συγχαρητήρια για την ιδέα υπογειοποίησης της οδού Κλεάνθους που θα αποτελέσει τεράστια λύση για το κυκλοφοριακό όλης της περιοχής.

Δουλειά τόσων χρόνων, δεκάδες προσπάθειες και εγκρίσεις και στον ΠΑΟΚ δεν γύρισε πίσω φάκελος από ΚΑΝΕΝΑΝ! Καμία παρατήρηση, κανένα λάθος! Προτάσεις, παρεμβάσεις, μελέτες κάθε είδους και ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τρεις μόνο ενστάσεις από πολίτες που… κάτι έψαχναν να βρουν.

Η δουλειά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτική! Ξεκίνησαν να πετύχουν ένα θαύμα και με αμέτρητη υπομονή και υπομονή διάβασαν σήμερα στο ΦΕΚ να επικυρώνονται και να επιβραβεύονται ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι δικές τους προτάσεις για το νέο γήπεδο, αλλά και για την ανάπλαση μίας δύσκολης και πυκνοκατοικημένης περιοχής όπως η Τούμπα. Τέτοια εξέλιξη, τέτοια επιβράβευση για όλες τις συντονισμένες ενέργειές τους, δεν την περίμεναν ούτε οι ίδιοι.

Μόνο ο ΠΑΟΚ αξίζει συγχαρητήρια γι αυτό το επίτευγμα και γι αυτό σωστό θα ήταν όλοι οι πολιτικοί που μπαίνουν από προχθές στη σειρά για να αποσπάσουν λίγη δημοσιότητα μέσα από αυτή την προσπάθεια, να σκεφτούν ότι… όσο ο κόσμος πιέζεται (με το ζόρι) να ασπαστεί κάποια επικοινωνιακά μηνύματα, τόσο αντίθετα έρχονται τα αποτελέσματα. Ήδη το αντιλήφθηκαν από όσα έγιναν και χθες.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν γίνεται η Θεσσαλονίκη των ανύπαρκτων έργων ή των έργων-ανεκδότων όπως του Μετρό, να πανηγυρίζει για τα αυτονόητα. Μία πόλη που θα πρέπει(;) να πανηγυρίζει για το Μετρό των 9,5 χιλιομέτρων το οποίο κατασκευάζεται έπειτα από… τιτάνιες προσπάθειες που ξεκίνησαν το 1987(!!). Η Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοί της που τώρα πρέπει να ακούσουν στα ραδιόφωνα ότι είναι υποχρεωμένοι σε κάποιους πολιτικούς επειδή… κάτι έκαναν και βοήθησαν για την έκδοση-υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος. Γιατί;

Ας τα αφήσουμε όμως όλα αυτά στην άκρη. Από εδώ και πέρα τι γίνεται…

Ο ΠΑΟΚ και τα στελέχη του δουλεύουν εδώ και έξι χρόνια για να φέρουν το μεγάλο έργο σε ένα τόσο καλό σημείο, τώρα όμως έχουν άλλο έναν χρόνο γραφειοκρατικής δουλειάς. Τώρα θα πρέπει να ασχοληθούν με όλες τις μελέτες που θα γίνουν για τα εντός και εκτός γηπέδου έργα, έτσι ώστε οι απαιτούμενες άδειες να εκδοθούν τους προσεχείς μήνες και από την Άνοιξη του 2023 να ξεκινήσουν όλα τα έργα μαζί. Και αυτά που θα πληρώσει ο Σαββίδης για το γήπεδο και όλα τα άλλα γύρα από αυτά που όπως πρέπει, ανέλαβε η Περιφέρεια.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα και σε μία ειδική εκδήλωση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ενημερώσει για το σχήμα (πολλών) εταιριών που θα αναλάβει τις μελέτες, με μεγάλο στόχο οι εργασίες να ξεκινήσουν σε 10-12 μήνες από τώρα. Και αν ξεκινήσουν όλες μαζί, αν δεν γίνουν άλλα… θαύματα στον κόσμο, ο ΠΑΟΚ μπορεί μέχρι το 2026 να είναι στο νέο του σπίτι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.