Μπούργος: «Δεν συνέβη τίποτε με τον Σιμεόνε, απλά ήθελα τον χώρο μου για να γίνω πρώτος προπονητής»

Μπούργος: «Δεν συνέβη τίποτε με τον Σιμεόνε, απλά ήθελα τον χώρο μου για να γίνω πρώτος προπονητής»

Newsroom
Μπούργος: «Δεν συνέβη τίποτε με τον Σιμεόνε, απλά ήθελα τον χώρο μου για να γίνω πρώτος προπονητής»

bet365

Σε συνέντευξή του στην «El Μundo» ο Χερμάν Μπούργος μίλησε για τη σχέση του με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, τον Άρη που του έδωσε τον χώρο που απεγνωσμένα έψαχνε αλλά και για τα παιδικά του χρόνια.

Ο Αργεντίνος τεχνικός προπονητής του Άρη ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής του ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια και εξιστορώντας πώς αποφάσισε να γίνει τερματοφύλακας τονίζοντας ότι έγινε κατά σύμπτωση, όταν δηλαδή μια ομάδα έψαχνε για γκολκίπερ κι αυτός ήταν διαθέσιμος. Υποστήριξε ότι σε νεαρή ηλικία δεν είχε συγκεκριμένα ινδάλματα αν και θαύμαζε τον τερματοφύλακα της Μπόκα Τζούνιορς, Ούγκο Γκάτι, από εκείνη την ημέρα που τον είδε να προθερμαίνεται. Ο Γκάτι χαρακτηριζόταν από το πλούσιο μακρύ μαλλί του, προφανώς επηρεάστηκε από αυτόν και ο Χερμάν Μπούργος στη δική του επιλογή.

Βέβαια ο πατέρας του ο οποίος δούλευε ως κομμωτής αλλά και πορτιέρης είχε αντίθετη άποψη. «Είχα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Έπαιζα με τους φίλους μου ποδόσφαιρο στους δρόμους. Στη δεκαετία του ’80 είχα δει την κώμη των μελών των συγκροτημάτων Duran Duran και Cure. Είπα στον πατέρα μου να μου κάνει τα μαλλιά μου όπως αυτοί και μου απάντησε ότι το σχήμα του κεφαλιού μου δεν βόλευε για τέτοιου είδους κούρεμα. Έχω δύο παρατσούκλια. Στο ποδόσφαιρο με φωνάζουν El Mono και στη γειτονιά «Head (σ. σ. κεφάλι)», είπε μεταξύ άλλων.

Ρωτήθηκε για την τακτική του ως προπονητής. «Προσπαθώ πάντα να λειτουργώ με ειλικρίνεια, να δουλεύω και να εξηγώ στους παίκτες πώς να κερδίσουμε. Αυτό εισέπραξα από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα», απάντησε και αναφέρθηκε σ’ αυτό που έφταιξε στη Νιούελς και βρήκε στον Άρη. «Όλες οι ομάδες απαιτούν άμεσα αποτελέσματα. Δεν έχουν την υπομονή για να δουν τη βελτίωση μιας ομάδας. Αυτό έλειπε από τη Νιούελς. Στον Άρη είδα ποιότητα. Είπα στους παίκτες ‘για σας ήρθα εδώ γιατί πιστεύω ότι έχει ατομική ποιότητα και διορθώνοντας μερικά πράγματα μπορούμε να γίνουμε καλή ομάδα. Έτσι κι έγινε», είπε και συμπλήρωσε.

«Όταν προπονούμαι ή δουλεύω αφοσιώνομαι τόσο πολύ σε σημείο που δεν πάω πουθενά καθώς ξοδεύω τις ώρες της ημέρας κάνοντας αναλύσεις και σκέψεις γι’ αυτά που πρέπει να μεταδώσω στους παίκτες. Καθώς μιλάω αρκετές γλώσσες δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στην επικοινωνία. Ήδη έμαθα αρκετές ελληνικές λέξεις. Έχω παίκτες οι οποίοι μιλούν πέντε γλώσσες κι αυτό τους βοηθάει στην προσαρμογή τους».

Ο Μπούργος δήλωσε ότι δεν του αρέσει να κοιμάται πολλές ώρες, στην πραγματικότητα αυτές δεν ξεπερνούν τις πέντε σε καθημερινή βάση. Ρωτήθηκε για το αν νοσταλγεί στις στιγμές του παρελθόντος. «Ποτέ. Δεν σημαίνει ότι δεν θυμάμαι τα πάντα. Μου αρέσει όμως να ζω το παρόν. Θέλω να ζήσω περισσότερο πράγματα. Θυμάμαι τι έχω ζήσει, όπως για παράδειγμα το πρώτο μου Πρωτάθλημα όταν ήμουν 10 χρονών στην Αργεντινή. Το παρόν με σπρώχνει να ζήσω ακόμη περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Εκεί ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία μοιάζει να μην είναι στο ίδιο επίπεδο όπως παλιά. «Καμία σχέση δεν έσπασε. Ήταν μια συνηθισμένη απόφαση αλλά και μια απλή απόφαση. Ένας άνθρωπος που ήταν σ’ ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωσε την ανάγκη να βρει ένα άλλο μέρος για να δουλέψει ως πρώτος προπονητής. Τίποτε περισσότερο από αυτό», είπε και ρωτήθηκε για την απουσία του από την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Σιμεόνε. «Με κάλεσαν αλλά δεν μπορούσα να παρευρεθώ γιατί είχα προπόνηση με τη Νιούελς», είπε αλλά παραδέχθηκε ότι πλέον δεν έχει επαφή με τον προπονητή της Ατλέτικο. «Τώρα ο καθένας έχει την ομάδα του κι όταν συμβαίνουν σημαντικά πράγματα πάντα βρίσκω τον τρόπο να πλησιάσω. Στους τελευταίους μήνες είμαι αφοσιωμένος στον Άρη και δεν βλέπω τίποτε άλλο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα