Ολυμπιακός: Ο Ντε Σάνκτις συμπαίκτης με Τόρο, Μανωλά, Χολέμπας!

Ολυμπιακός: Ο Ντε Σάνκτις συμπαίκτης με Τόρο, Μανωλά, Χολέμπας!

Ολυμπιακός: Ο Ντε Σάνκτις συμπαίκτης με Τόρο, Μανωλά, Χολέμπας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta κάποια πρώτα πράγματα για τον Ντε Σάνκτις και τον Ολυμπιακό.

Μία στροφή στην ιταλική αγορά φαίνεται λοιπόν να σκέφτεται ο Ολυμπιακός, από την στιγμή που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις για να αναλάβει πολύ σημαντικό ρόλο στο οργανόγραμμα του συλλόγου-τεχνικός διευθυντής η, ακόμη ακόμη και γενικός διευθυντής!

Η προηγούμενη εμπειρία του Ολυμπιακού με το ιταλικό ποδόσφαιρο πάει πολύ πίσω, τέλη του 1999, με την παρουσία του Αλμπέρτο Μπιγκόν για κάποιους λίγους μήνες στον πάγκο της ομάδας, αλλά με τον Ντε Σάνκτις έχει ενδιαφέρον ότι συνυπήρξε με τρεις (!) «ερυθρόλευκους» στη Ρόμα την οποία υπηρέτησε επί μία τριετία ως ποδοσφαιριστής και επί μία πενταετία ως τιμ μάνατζερ και αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής.

Ο Ντε Σάνκτις στην τριετία που έπαιξε μπάλα στη Ρόμα, από το καλοκαίρι του 2013 έως το καλοκαίρι του 2016, ήταν συμπαίκτης με τον Βασίλη Τοροσίδη, που τώρα είναι ως γνωστόν υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού. Όταν μάλιστα έφυγε ο Τόρο από τη Ρόμα έφυγε κι ο Ντε Σάνκτις.

torosidis

Τη σεζόν 2014-15 ο Ντε Σάνκτις ήταν συμπαίκτης και του Χολέμπας και από το καλοκαίρι του 2014 έως το καλοκαίρι του 2016 ήταν συμπαίκτης και του Μανωλά, που βέβαια από τον περασμένο Γενάρη έχει επιστρέψει πίσω στον Ολυμπιακό. Δηλαδή τη σεζόν 2014-15 ήταν μαζί στη Ρόμα οι Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Χολέμπας και Μανωλάς! Μάλιστα, ο Ντε Σάνκτις κι ο Μανωλάς είχαν και δεύτερη περίοδο συνεργασίας στη Ρόμα! Από το καλοκαίρι του 2017 έως το καλοκαίρι του 2019, όταν ο Ιταλός ήταν τιμ μάνατζερ κι ο Μανωλάς ποδοσφαιριστής.

Από το καλοκαίρι του 2019 έως τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ντε Σάνκτις ήταν αναπληρωτής τεχνικός σύμβουλος στη Ρόμα, πρώτα του Τζιανλούκα Πετράτσι και στη συνέχεια του Πορτογάλου Τιάγκο Πίντο. Μεταξύ άλλων, ήταν ο σύνδεσμος της πρώτης ομάδας με την Ακαδημία.

Έχει να καυχιέται ότι έβγαλε από την Ακαδημία της Ρόμα τον Πολωνό επιθετικό μέσο Νίκολα Ζαλέφσκι, που στα 20 χρόνια του έχει φέτος 24 παιχνίδια (τα 14 βασικός) με την πρώτη ομάδα της Ρόμα.

Παρεμπιπτόντως, ο Τοροσίδης δεν έχει καμία σχέση με την συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Ντε Σάνκτις. Για να το πω ευθέως, δεν τον έφερε ο Τόρο τον Ιταλό.

Άσχετο: Ο Μοντέστο, για όσους τον ξέρουν, πάντοτε είχε κατά νου να δουλέψει στο Καμπιονάτο. Και τώρα βρήκε την ευκαιρία με την ισχυρή οικονομικά Μόντσα. Μην αγοράσει κιόλας η Μόντσα κανένα Αφρικάνο από τον Ολυμπιακό!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.