ΑΕΚ: Τώρα απαιτείται προσωπικότητα ΚΑΙ στο χορτάρι!

ΑΕΚ: Τώρα απαιτείται προσωπικότητα ΚΑΙ στο χορτάρι!

ΑΕΚ: Τώρα απαιτείται προσωπικότητα ΚΑΙ στο χορτάρι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης αναγνωρίζει τη σωστή κατεύθυνση στις επιλογές Μελισσανίδη για τους υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδίου και υπογραμμίζει την δική τους υποχρέωση, ενώ έχει υστερόγραφο για την Εθνική...

Ξεκίνησε μια εβδομάδα που ίσως προκαλέσει την ολοκλήρωση των αλλαγών σε ότι αφορά στα πρόσωπα που θα δημιουργήσουν την ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας. Με την προσθήκη του Μπρούνο Άλβες στα καίρια πόστα γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο οποίος ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας (εφόσον δεν προχωρήσει η περίπτωση Γκούντγιονσεν), ολοκληρώνεται η στελέχωση για το αγωνιστικό και περνάμε στη φάση της υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Από τούτη την εβδομάδα κιόλας ενδέχεται να έχουμε την πρώτη προσθήκη της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν και μάλιστα με ποδοσφαιριστή που προορίζεται για να λύσει ουσιαστικό πρόβλημα: αυτό του κέντρου της άμυνας! Όπως έχουμε σημειώσει στο ρεπορτάζ οι κιτρινόμαυροι θα κινηθούν για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών που θα λογίζονται για βασικοί... Αναμενόμενα έπειτα προτεραιότητα συνιστά η προσθήκη των χαφ. Όλες οι προσθήκες βάση των αξιώσεων (αγωνιστικού χαρακτηριστικών) του Ματίας Αλμέιδα...

Όπως διαβάσατε στο Gazzetta για τον Αργεντινό τεχνικό πρώτα έρχεται η άμυνα και η δουλειά στο να δημιουργηθεί και να επιτευχθεί μια νέα, αποδοτική κατάσταση, συνολικά στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. Αναμενόμενο και απόλυτα σωστό αφού τις δυο τελευταίες σεζόν η ομάδα έγραψε ιστορία με την αρνητική έννοια του όρου... Είδε την εστία της να παραβιάζεται 87 φορές σε δύο σεζόν κάτι που συνιστά τις δυο χειρότερες αποδόσεις αμυντικά για -και από- πάντα στην Ένωση.

Δουλειά πλην του Αλμέιδα έχει πιάσει με... σηκωμένα μανίκια και ο Κουχάρσκι με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι αυτός έχει ήδη προχωρήσει την μια περίπτωση κεντρικού αμυντικού που είναι κοντά να κλείσει στην ΑΕΚ. Γενικά φημολογείται (διότι αυτά θα αποδειχθούν στην πράξη και την πορεία της συνεργασίας) ότι προπονητής και τεχνικός διευθυντής έχουν βρει άριστο κώδικα επικοινωνίας και επαφής και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την έως τώρα συνεργασία τους. Μακάρι θα σημειώσω εγώ και θα θυμίσω: είναι πολύ νωρίς και γενικά οι σχέσεις αυτές δοκιμάζονται στις στραβές και δύσκολες...

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Αλλαγές Μελισσανίδη με στόχο την προσωπικότητα και την νοοτροπία

Σίγουρα το γεγονός ότι έχουν αναπτύξει σωστό κώδικα συνεργασίας και επικοινωνίας είναι σημαντικό αλλά θαρρώ έχει να κάνει και με το ότι οι ρόλοι τους είναι ξεκάθαροι: Ο προπονητής εκτός από εκείνους που έχει ο ίδιος στη λίστα για το σχέδιο του στο κομμάτι προσθηκών (για παράδειγμα ο Πινέδα), στο υπόλοιπο γνωστοποιεί χαρακτηριστικά ποδοσφαιρικά και ξεχωρίζει-συνεπιλέγει με τον τεχνικό Κουχάρσκι τον εκλεκτό για τη θέση ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές.

Σε αυτό το team θα προστεθεί άμεσα όπως έχει αποκαλύψει το Gazzetta και ο Μπρούνο Άλβες. Η ΑΕΚ άλλαξε φέτος σε απόλυτο βαθμό στο κομμάτι των υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού και είναι προς την απόλυτα σωστή κατεύθυνση. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης προχώρησε σε αποφάσεις που δεν είχε πάρει στο παρελθόν, επέλεξε να αλλάξει απόλυτα τον τρόπο λειτουργίας και προσώπων που αποφασίζουν για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και πρόσθεσε πολλή προσωπικότητα στο κομμάτι αυτό...

Διότι πήγε σε προπονητή όπως ο Ματίας Αλμέιδα ο οποίος σε επίπεδο προσωπικότητας και κουλτούρας ποδοσφαιρικής έχει πνεύμα νικητή, πήγε σε τεχνικό διευθυντή από την Πολωνία και μια ομάδα με πρωταθλητισμό, ισχυρή επίσης προσωπικότητα, με πολλή δουλειά και διαφορετικές απόψεις για το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Όμως με αναγνώριση πως πρόκειται για άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται κάτι απόλυτα διαφορετικό με ότι ίσχυε για τον Κονέ στην ίδια θέση έως πρότινος.

Ακολουθεί ο Μπρούνο Άλβες ο οποίος επίσης συνιστά μια σημαντική και ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα με σούπερ διασυνδέσεις και επαφές στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ένας γεννημένος νικητής που γνωρίζει να μεταφέρει σε μια ομάδα και το εσωτερικό της το πνεύμα νικητή και το οικογενειακό κλίμα... Όλα αυτά αποδεικνύουν (δεν αναφέρω καν τις άλλες αλλαγές αν και όλες δείχνουν προθέσεις) την επιθυμία να διορθωθεί η κατάσταση και να αλλάξει εντελώς σε επίπεδο νοοτροπίας (απόλυτα αναγκαίο).

BRUNO ALVES

Το ίδιο απαιτείται να πράξει σε επίπεδο αλλαγών και στο ρόστερ!

Επαναλαμβάνω πρόκειται για επιλογές και κινήσεις έως τώρα που γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάτι που φαίνεται να αναγνωρίζει με επιφυλακτικότητα ο κόσμος της ΑΕΚ σύμφωνα με τις αντιδράσεις του. Όλα βέβαια όπως έχουμε σημειώσει κατ' επανάληψη θα αποδειχθούν στο χορτάρι, όπως πάντα όλοι και όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά δεν γίνεται να μη σημειώνεται το γεγονός των αλλαγών και ο λόγος που οδηγήθηκε σε αυτές το club.

Τι επιπλέον χρειάζεται να γίνει; Μα φυσικά να εξακολουθεί να δουλεύει στην κατεύθυνση αλλαγών και να περάσει τώρα σε ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι: αυτό που αφορά τις αλλαγές στο ρόστερ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όχι απλά να έρθουν κάποιοι άλλοι από αυτούς που υπήρχαν και δεν ανταποκρίθηκαν. Αυτό δεν αρκεί για την Ένωση τούτη τη φορά σε καμία των περιπτώσεων διότι το έκανε και πέρυσι σε τεράστιο επίπεδο όσων αφορά στο έμψυχο δυναμικό.

Πρέπει και στο ρόστερ να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα συνιστούν ισχυρές προσωπικότητες, νικητές και οι οποίοι θα συμπαρασύρουν τους υπόλοιπους και δεν θα παρασυρθούν αντίθετα στο κακό κομμάτι. Να μη τους... καταπιεί η εσωστρέφεια και η ηττοπάθεια όπως έγινε με άλλους πέρυσι στις πρώτες στραβές. Αυτό το αλλάζεις μόνο με ένα τρόπο: προσθέτοντας ισχυρές προσωπικότητες στα αποδυτήρια σου και γεννημένους νικητές...

Αυτή εκτιμώ ότι είναι και η απόφαση που φαίνεται να έχουν πάρει Ματίας Αλμέιδα και Ράντεκ Κουχάρσκι αλλά κυρία ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τη δημιουργία της ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας. Εννοείται ότι υπάρχει απόσταση από το τι θέλουμε έως το τι πετυχαίνουμε. Όλοι και όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα όπως πάντα!

HELLAS

Υγ: Κάποιοι περιμένουν να κερδίσει η εθνική για να την πουν σε εκείνους που... πανηγυρίζουν να χάνει η ομάδα. Όλα αυτά ανάλογα ποιος έχει τα κουμάντα τάχα μου στην ΕΠΟ για να κράζουν. Αφήστε μωρέ την Εθνικη έξω από αυτό... Μη τη λερώνεται. Δεν γουστάρετε τρελά, φαίνεται διαχρονικά, επειδή όμως όσοι είναι κοντά της και ειδικά οι παίκτες, το αγαπάνε πολύ, βρείτε αλλά κομμάτια να κράζετε και να τρώτε τα... μουστάκια σας κάθε είδους τυπάκια. Χάρηκα για τον Πογέτ και για την Ελλάδα και ας μην ήμουν ποτέ (ούτε το 2004) τρελαμένος για την Εθνική (μόνο με ΑΕΚ μούρλα). Της αξίζει στήριξη από τον κόσμο...Στα δικά μας ξεκολλάτε όποτε βλέπετε Εθνική να εστιάζετε σε Μπακασέτα και Μάνταλο για να βρίσκετε λόγο να κράζεστε μεταξύ σας, ήμαρτον δηλαδή...!!!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...