Άρης: Οι νεοσύλλεκτοι που έγιναν… καραβανάδες

Άρης: Οι νεοσύλλεκτοι που έγιναν… καραβανάδες

Άρης: Οι νεοσύλλεκτοι που έγιναν… καραβανάδες

bet365

Ο Χουλιάν Κουέστα μπήκε στη συνομοταξία αυτών που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη ως άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και από νεοσύλλεκτος έγινε καραβανάς καθώς στην τετραετία που ήδη μετρά στον Άρη θα προστεθούν δύο ακόμη χρόνια.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στον δρόμο που χάραξε ο Χουλιάν Κουέστα θα βαδίσει και ο Χαβιέρ Ματίγια καθώς είναι δεδομένη η πρόθεση επέκτασης της συνεργασίας του με τον Άρη συν ασφαλώς της ξεκάθαρης εισήγησης του Χερμάν Μπούργος για την παραμονή του στην ομάδα. Και η επίδραση του Αργεντίνου τεχνικού αναδείχθηκε μέσα από την εξέλιξη της υπόθεσης του Χουλιάν Κουέστα καθώς εκεί που είχε ανά χείρας το μολύβι για την υπογραφή συμβολαίου στο ΑΠΟΕΛ, το ακούμπησε στο τραπέζι και πήρε το πρώτο αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ούτως ώστε να επεκτείνει τη σχέση του με τον Άρη. Ένα τηλεφώνημα έπαιξε σημαντικό ρόλο και φυσικά δεν χρειάζεται κανείς να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να υποπτευθεί από ποιον έγινε.

Κι έτσι η σχέση επεκτάθηκε. Αυτή άρχισε το καλοκαίρι του 2018 ή μάλλον, το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών και της κατάστρωσης ενός σχεδίου. Το καλοκαίρι των οραμάτων και της απόδρασης από τα πέτρινα χρόνια του συλλόγου. Τότε ο Κουέστα έφτασε με στρατιωτική περιβολή σαν νεοσύλλεκτος και με την προσδοκία να διαδραματίσει ρόλο στυλοβάτη της νέας προσπάθειας. Είχε μαζί του μια ενδιαφέρουσα συστατική επιστολή, αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή για να φανταστεί κανείς την εξέλιξή του. Ο Άρης μεγάλωσε στην τετραετία που ακολούθησε, ομοίως όμως και ο ίδιος καθώς ήρθε στα 27α του και τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε τα 31. Σε καμία άλλη ομάδα δεν υπήρξε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε συνδυασμό με την υπογραφή διετούς συμβολαίου, ο Άρης σίγουρα εξελίχθηκε σε ομάδα καριέρας για τον ίδιο.

Ο Ματίγια

Λογικά, το ίδιο θα συμβεί και με τον Χαβιέρ Ματίγια. Πριν την οριστική συμφωνία συνηθίζεται να αναφέρεται ότι… «οι δύο πλευρές είναι μια ανάσα από τη συμφωνία». Αυτό το στάδιο εντάσσεται στα προβλεπόμενα πριν την επικύρωση μιας σχέσης, σ’ αυτό βρίσκεται ο Άρης με τον Ισπανό μέσο. Εξάλλου, από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, ο Χερμάν Μπούργος δεν ζήτησε πολλά αλλά τουλάχιστον την παραμονή δύο παικτών.

Κουέστα και Ματίγια ήδη είναι σε μια στενή συνομοταξία

Η αλήθεια είναι ότι οι συμμετοχές του Χουλιάν Κουέστα θα έπρεπε να ήταν περισσότερες από 115 (που είναι σήμερα) αλλά η σχέση του με τον Άρη πέρασε πολλά σ’ αυτό το διάστημα της τετραετίας. Στιγμές αναγνώρισης αλλά και αμφισβήτησης. Λόγω σοβαρών λαθών (σαν αυτό που είχε κάνει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό) ή αυτών που λόγω θέσης είναι αυτός που φαίνεται, όπως συνέβη (κυρίως) τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Σε κάθε περίπτωση, ο Ισπανός είναι στη συνομοταξία των «νεοσύλλεκτων που έγιναν καραβανάδες», δηλαδή αυτών που επιστρατεύτηκαν στην αρχή μιας προσπάθειας και μέτρησαν πολλά γαλόνια. Εκεί ήδη βρίσκεται και ο Χαβιέρ Ματίγια ο οποίος επίσης… προσγειώθηκε στον πλανήτη Άρη εκείνο το ευεργετικό καλοκαίρι του 2018 και μετρά 137 συμμετοχές. Και σε περίπτωση που ανανεώσει το συμβόλαιό του γι’ ακόμη δύο χρόνια, τότε θα νιώσουν την ανάσα του οι συμπατριώτες του που είχαν έρθει στον Άρη σε μια άλλη εποχή, αλλά αντίστοιχων συναισθημάτων με τη δική του.

Ο Νετο

Βέβαια ο κύριος με τις περισσότερες συμμετοχές δεν είναι συμπατριώτης του καθώς ο Νέτο μεγάλωσε στα «χωμάτινα» γήπεδα της Βραζιλίας αλλά είναι ο ρέκορντμαν με τους 186 αγώνες. Ξεπέρασε τον Ισπανό Σέρχιο Κόκε λόγω της τελευταίας θητείας του στην ομάδα (πριν από μια πενταετία) καθώς ο Κόκε μετρά 176 αγώνες, ελαφρώς περισσότερους από τους 168 του Φρανθίσκο Χαβίτο.

Κι αν ανανεώσει ο Μπρούνο Γκάμα;

Η αλήθεια είναι ότι σχετική ένδειξη δεν υφίσταται αλλά η περίπτωση του Μπρούνο Γκάμα είναι ιδιαίτερη. Στο τρίμηνο της παρουσίας του Χερμάν Μπούργος στην τεχνική ηγεσία του Άρη δεν δόθηκαν οι αφορμές για να πιστέψει κάποιος ότι ο Αργεντίνος προπονητής επενδύει στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό. Ωστόσο, αυτό το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει, θα εξαρτηθεί από τα «θέλω» και των δύο πλευρών και την αποδοχή ενός ρόλου εφόσον ασφαλώς αποφασιστεί να ανατεθεί. Με τις 125 συμμετοχές του, ο Μπρούνο Γκάμα είναι στην 5η θέση της σχετικής λίστας. Ακολουθούν οι Νάτσο Γκαρσία (121), Λούκας Σάσα (120), Τόνι Κάλβο (117), Ρονάλντο Γκιάρο (114). Και στον δρόμο βρίσκονται ακόμη δύο οι οποίοι απέχουν μία ή δύο συμμετοχές για να φτάσουν το τριψήφιο νούμερο. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι βρίσκεται στις 99, μία περισσότερη από τον Ματέο Γκαρσία (98).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα