Άρης: Η γνωμοδότηση της UEFA δικαιώνει τους «κίτρινους»

Άρης: Η γνωμοδότηση της UEFA δικαιώνει τους «κίτρινους»

Newsroom
Άρης: Η γνωμοδότηση της UEFA δικαιώνει τους «κίτρινους»

bet365

Το περιεχόμενο της γνωμάτευσης της UEFA προς την ΕΠΟ δικαιώνει στο απόλυτο τις θέσεις της ΠΑΕ Άρης ως προς την ορθότητα της αδειοδότησής της και παράλληλα αναδεικνύει το λάθος του προϊσταμένου του τμήματος αδειοδότησης για την έφεση που είχε ασκήσει.

Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποδείχθηκε καταλυτική ως προς την τελική έκβαση της υπόθεσης αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης αλλά και διδακτική προς την ΕΠΟ αλλά και τον προϊστάμενο του τμήματος Αδειοδοτήσεως, Βασίλη Σαράκη, ο οποίος είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που είχε λάβει η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ καθώς είχε χορηγήσει την ΠΑΕ Άρης με άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ ουσιαστικά επιβεβαίωσε τους ισχυρούς της ΠΑΕ Άρης καθώς σημείωσε ότι… «Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. (Δ.Ο.Α.) συγκλήθηκε σήμερα 27-5-2022, προσκληθέν από την Πρόεδρο αυτού για να αποφανθεί σχετικά με τον προσδιορισμό ή μη της έφεσης του Προϊσταμένου του Τμήματος Αδειοδοτήσεως κατά της υπ΄αριθμ. 13/16.5.2022 αποφάσεως του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης (αριθ. πρωτ. 13452/18.05.2022) και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, και εξετάζοντας τα νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του, έκρινε ομόφωνα, ότι δεν υπάρχει λόγος να προβεί στον προσδιορισμό της έφεσης, αφού το αμφισβητούμενο ζήτημα έχει λυθεί με την από 23-5-2022 ερμηνευτική επιστολή της UEFA, επιπλέον δε η οφειλή της ΠΑΕ -για την μη εξόφληση της οποίας ασκήθηκε η έφεση- έχει εξοφληθεί, όπως αποδεικνύεται από την από 24-5-2022 επιστολή της FIFA, συνεπώς δεν υπάρχει αντικείμενο δίκης, και έθεσε με διάταξή του την έφεση στο αρχείο.

Τούτων δοθέντων καθίσταται απόλυτα προφανές ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι Ανεξάρτητοι Θεσμοί της ΔΕΝ παραβιάζουν κανονισμούς, ΔΕΝ πολιτεύονται και κυρίως ΔΕΝ υποχωρούν στον κανιβαλισμό που συστημικά επιχειρούν να επιβάλλουν κάποιοι στο σύνολο των λειτουργιών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου».

Τι λέει η γνωμάτευση της UEFA

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι οι πράξεις του προϊσταμένου του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, κ. Βασίλη Σαράκη, (με την άσκηση έφεσης) ήρθαν σε απόλυτη αντίθεση με τη γνωμάτευση της UEFA επί του ζητήματος αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης. Αυτό αναδεικνύεται τουλάχιστον μέσα από την επιστολή της UEFA (την οποία επικαλείται η ΕΠΟ στην επίσημη ανακοίνωσή της).

Για την ακρίβεια αναφέρει τα εξής:

- Σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού αδειοδότησης της UEFA, ο διαχειριστής της διαδικασίας (ΕΠΟ) της χορήγησης αδείας είναι μέλος της UEFA και οφείλει να ακολουθεί τον σχετικό αγγλικό κανονισμό αδειοδότησης της UEFA (UEFA Club Licensing & Financial Fair Play Regulations (CL&FFP)

-Η ΕΠΟ οφείλει να εφαρμόζει τις κατάλληλες διοικητικές διαδικασίες λήψης απόφασης επί των κριτηρίων αδειοδότησης UEFA και να εξετάζει όλα τα έγγραφα της ΠΑΕ που αιτείται χορήγηση αδείας σύμφωνα και μόνο με τον κανονισμό UEFA Club Licensing & Financial Fair Play Regulations (CL&FFP).

- Η ΕΠΟ οφείλει όχι μόνο να λειτουργεί σύμφωνα με τα άρθρο 11 του κανονισμού αδειοδότησης UEFA CL&FFP το οποίο αναφέρεται στην «ίση μεταχείριση και την εμπιστευτικότητα των φακέλων των ΠΑΕ» (Equal treatment and confidentiality) αλλά και να διαφαλίζει την εφαρμογή του.

- Ξεκαθαρίζεται ότι οι ΠΑΕ που αιτούνται αδειοδότησης μπορούν να προσφύγουν στο CAS και δεν δεσμεύονται σε καμία περίπτωση από τις αποφάσεις της ΕΠΟ ούτε καν του δευτεροβάθμιου οργάνου αδειοδότησης (ΔΟΑ)».

Στην επιστολή της η UEFA σημειώνει ότι σχημάτισε καλή και ξεκάθαρη γνώμη επί του φακέλου της ΠΑΕ Άρης αναγνωρίζοντας την οφειλή στον Παλαθουέλος (σ. σ. η οποία εξοφλήθηκε) τονίζοντας όμως ότι «παρόλο που η οφειλή σε εργαζόμενο της παλαιάς ΠΑΕ Αρης αφορά στην διάδοχο νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ (και αυτό αποκλειστικά και μόνο βάσει της απόφασης του CAS), η οφειλή αυτή δεν εμπίπτει στο άρθρο 50 του κανονισμού αδειοδότησης γιατί η απόφαση του CAS απεφάνθει ότι η νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι διάδοχος της παλαιάς ΠΑΕ Αρης στις 27 Ιαν.2022 (ευρισκόμενη η υπόθεση σε εκρεμμοδικεία στις 31.12.21) ΚΑΙ γιατί ο εργαζόμενος δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενος της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα