AEK: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται!

AEK: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται!

AEK: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης επιχειρεί να αναλύσει όλα όσα έχουν ξεκινήσει να συμβαίνουν στην Ένωση και το κιτρινόμαυρο ρόστερ για την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και τούτη τη φορά θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κατά κάποιο τρόπο μελλοντολόγοι. Θα δουλέψουμε προκειμένου να μπούμε στο μυαλό των υπευθύνων (;;;) της ΑΕΚ για τον αγωνιστικό σχεδιασμό προκειμένου να διαπιστώσουμε τι ακριβώς επιθυμούν να πράξουν με τα πρόσωπα στα Σπάτα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο, λογικό άλλωστε, από τη στιγμή μάλιστα που δεν είχαν προκύψει αλλαγές στα πρόσωπα που τρέχουν τα αγωνιστικά θέματα αν και αυτό είχε φανεί να προκύπτει σαν ρεπορτάζ.

Τελικά μοιάζει να μην είναι κάτι το αναγκαίο να συμβεί αυτό όπως αποδεικνύεται, ή έστω δεν αγχώνει και δεν βιάζει τους διοικούντες του club, προφανώς διότι έχουν δώσει μεγάλη ελευθερία κινήσεων και επιλογών στον νέο προπονητή. Το deal με τον Ματίας Αλμέιδα έκλεισε γρήγορα για την Ένωση, σε μικρότερο διάστημα αναζήτησης προπονητών από τους δυο μήνες (μέσα σε αυτό και των συναντήσεων με όσους ξεχώρισαν στη σχετική λίστα που δημιουργήθηκε), με απώτερο σκοπό τον ενεργό ρόλο του εκλεκτού στο μεταγραφικό κομμάτι...

Η ΑΕΚ είναι προφανές ότι κινείται στα... λημέρια του Αλμέιδα. Αυτό είναι αυταπόδεικτο από τα ονόματα που κυκλοφορούν: πρόκειται για παίκτες από χώρες που έχει δουλέψει και γνωρίζει ο Αργεντινός τεχνικός. Προφανώς εδώ προκύπτει και ένα ουσιαστικό συμπέρασμα (απουσίας) εμπιστοσύνης του μεγάλου αφεντικού, Δημήτρη Μελισσανίδη, στους μέχρι και τούτη την ώρα υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδιασμού. Λογικό να θεωρεί ότι πρέπει να ΜΗΝ τους εμπιστευθεί για την ΑΕΚ της Φιλαδέλφειας έπειτα από τα καταστροφικά συμπεράσματα – αποτελέσματα τις τελευταίες δυο συγκλονιστικά αποτυχημένες σεζόν!

Όπως και να 'χει η Ένωση τρέχει ένα καλοκαίρι ήδη με πολλές αλλαγές και πάλι στο ρόστερ της. Ειδικότερα στην ενδεκάδα της αφού θέλει τουλάχιστον έξι με επτά ενδεκαδάτες προσθήκες! Ανάλογα πάντα και με τις αποχωρήσεις – απομακρύνσεις... Διότι καλά γράφουμε και σωστά επιθυμούν στην ΑΕΚ να αποκτήσουν σημαντικούς παίκτες ενδεκάδας μπας και φτιάξουν την κατάσταση αλλά αυτό δεν αρκεί, η επιθυμία κοινώς, απαιτείται και αποτέλεσμα στα δύσκολα κομμάτια της δουλειάς, αυτά πάντα είναι οι αποδεσμεύσεις...

Τι ψάχνει, ο Χουάνγκ, ο Πινέδα και οι υπόλοιποι...

123

Εύκολο πράγμα η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις ανάγκες της ΑΕΚ. Η ομάδα ψάχνει από τα πίσω προς τα μπρος να βρει τις λύσεις... Πρόκειται για την υποχρέωση απόκτησης δυο κεντρικών αμυντικών ανάλογα φυσικά και με το αν θα τα καταφέρει να γλιτώσει δυο – τρεις που ήδη υπάρχουν. Θα τα αναλύσουμε παρακάτω όπου θα εστιάσουμε σε αυτούς που το club θα επιθυμούσε να... γλιτώσει! Ωστόσο είναι δεδομένη η επιθυμία για ενίσχυση στην άμυνα αφού και φέτος τα πήγε άθλια με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της (η πρώτη ήταν η περσινή).

Στα μπακ η ΑΕΚ θα περιμένει και θα προχωρήσει σε προσθήκη αν προκύψει αποχώρηση – παραχώρηση – πώληση! Διαφορετικά δεν πρόκειται... Δεν θα έλεγαν όχι για παράδειγμα αν έφτανε προσφορά για τον Κλεμάν Μισελέν. Ωστόσο δεν έχουν ενημερώσει σχετικά τον Γάλλο άσο. Δεν του έχουν μεταφέρει για παράδειγμα ότι είναι στην transfer list. Αν δεν προκύψει κάποιο αντίο δεν θα συνιστά είδηση να πορευτεί και τη νέα σεζόν με τα μπακ που έχει η ΑΕΚ (Μισελέν, Ρότα, Μοχαμάντι, Χατζισαφί). Δεν υπάρχει εδώ να σημειώσουμε κάποια ξεκάθαρα αρνητική εισήγηση από τον Αλμέιδα ο οποίος βέβαια υπολογίζει και με βάση τη χρονική διάρκεια συμβολαίων που 'χει στα χέρια του...

Πιο μπροστά όμως φτάνουμε σε θέσεις με μεγάλες ανάγκες. Κοινώς στα χαφ: ήδη έχετε ενημερωθεί από το Gazzetta για τις περιπτώσεις Χουάνγκ και Πινέδα αλλά και για πιο ειδικά ακόμη για τον Νοτιοκορεάτη μέσο για τον οποίο υπάρχουν ήδη επαφές με την Ρουμπίν για την απόκτησή του αφού έχει συμβόλαιο έως το 2023. Εδώ μένει να δούμε τι θα ισχύσει με τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ρωσικά club και τι θα γίνει με τα οικονομικά τους και το ρόλο που θα παίξουν οι κυρώσεις στις ομάδες της Ρωσίας σε συνδυασμό με την επιθυμία κάθε ποδοσφαιριστή να μην έχει σχέση με τέτοια χώρα! Όπως ο Κριχόβιακ του οποίου παραμένει ανοιχτό, αν και δύσκολο, σκόπιμα από τον ίδιο τον Πολωνό.

Στα χαφ η ΑΕΚ θέλει δυο συν μια προσθήκες με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα. Σιμόες, Σάκχοφ έφυγαν, ο Κριχόβιακ δεν μπορεί να υπολογίζει κανείς ότι θα υπάρχει, αντίθετα θα πρέπει να δουλεύουν σα να μην, ενώ υπάρχει και το κεφάλαιο Μάνταλος που θα το εξετάσουμε παρακάτω. Οπότε σίγουρα εδώ η Ένωση πάει για δυο λύσεις (μαζί με Σιμάνσκι Γαλανόπουλο) βασικές προσθήκες και μια ακόμη αν δεν συνεχίσει ο Μάνταλος. Έπειτα θα χρειαστεί ένα εξτρέμ μίνιμουμ (αντί του Τάνκοβιτς, αλλά επιστρέφει ο Αλμπάνης να θυμίσουμε και αν μείνει δεν θα αποκτηθεί ίσως) και για ένα φορ (όπως βλέπει κανείς με την υπόθεση Πόνσε και ας μη μοιάζει εφικτή, κοιτάζει για φορ περιοχής η ομάδα). Κοινώς έξι με επτά προσθήκες ενδεκάδας...

Ο Μάνταλος, τα στόπερ, φευγάτοι και... παραμένοντες!

67

Από κει και πέρα έχουμε και τα πλέον δύσκολα της επόμενης μέρας του ρόστερ που έχουν να κάνουν με όσους θέλει το club να ξεφορτωθεί όπως συνηθίζουμε να γράφουμε... Υπάρχουν τέτοιες και μάλιστα αρκετές περιπτώσεις στην ΑΕΚ αν κρίνουμε απ' όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ. Ήδη τερμάτισαν συνεργασίες με όσους έληγαν συμβόλαια: Σιμόες Σάκχοφ. Το ίδιο επιχειρούν και με άλλους που δεν έχει τελειώσει η συνεργασία. Ανάμεσά τους οι Τσιντώτας, Βράνιες, Τάνκοβιτς με τις δυο τελευταίες περιπτώσεις να είναι και οι πλέον δύσκολες.

Πρόσφατα ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς σε συνέντευξή του στην πατρίδα του υπενθύμισε ότι έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και θα αποχωρούσε για κάτι καλύτερο και με αντίστοιχο κέρδος. Αντίστοιχα δύσκολο συμβόλαιο για να λυθεί αυτό του Λε Ταλέκ βεβαίως – βεβαίως. Ο Γάλλος χαφ δεν υπολογίζεται παρά τα 650.000 ευρώ που κερδίζει σε ετήσια βάση από το club και δεδομένα θα τα βρει δύσκολα οπουδήποτε τα ψάξει με αποτέλεσμα να συνιστά βαρίδι για την ομάδα. Συνιστά ένα χαφ που δεν υπολογίζεται και γι' αυτό δεν αναφέρεται παραπάνω μαζί με Σιμάνσκι – Γαλανόπουλο. Αν της μείνει της ΑΕΚ και αλλάξουν τα δεδομένα εδώ είμαστε να το σημειώσουμε.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές για την Ένωση όπως έχει αποδειχθεί από την υπόθεση του Μπακάκη. Ένα ακόμη συμβόλαιο που ψάχνει καιρό το club να γλιτώσει, ένας ακόμη παίκτης που δεν βρίσκει ομάδα κοντά έστω στα λεφτά που κερδίζει στην ΑΕΚ που δείχνει και το λάθος της κρίσης (όχι των τωρινών) υπευθύνων. Ένας ακόμη είναι ο Στράτος Σβάρνας από τον οποίο επίσης η ομάδα δεν δείχνει να μπορεί... γλιτώσει όπως επιθυμεί τουλάχιστον και να βρει λύση. Μάλιστα και εκείνος ψάχνει ομάδα, το θέλει αρκετά και το αναζητεί μέσω του Καβαλιέρε.

Ξεχωριστό κεφάλαιο παραμένει ο Πέτρος Μάνταλος που επιθυμεί την αποχώρησή του και δείχνει να μην αλλάζει αυτή του η πρόθεση. Ωστόσο έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ και όχι πολλές προτάσεις στην διάθεσή του έως τώρα. Βέβαια δύσκολα κρατάς ποδοσφαιριστή που θέλει να φύγει από μία ομάδα. Ανοιχτό είναι και το ζήτημα Τζαβέλλα ο οποίος δεν έχει εκφράσει κάποια επιθυμία αλλά μετά τις αντιδράσεις του κόσμου στο πρόσωπό του δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να το ψάχνει για αλλού τη στιγμή που μπορεί να το θέλει και το club. Μένει να δούμε και με τον Άμραμπατ τι θα γίνει, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να αποχωρήσει, τη στιγμή που έχει συμβόλαιο γι' ακόμη μία χρονιά με τον Αλμέιδα να έχει θετική άποψη για τον Μαροκινό.

Όπως και να 'χει θαρρώ πως από τα παραπάνω που συνιστούν προϊόν ρεπορτάζ και όχι κρίσης και επιθυμιών συντάκτη έχετε ήδη έναν... χάρτη για τα ζητήματα του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Προφανώς μπορεί να προκύψει και ενδεχόμενο πωλήσεων, αν και μετά τέτοια σεζόν, θα... σκοτώσεις, δεν θα μοσχοπουλήσεις...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα