Ο κανονικός ΠΑΟΚ προσπαθεί να επιστρέψει για δύο τελικούς και όχι για έναν

Ο κανονικός ΠΑΟΚ προσπαθεί να επιστρέψει για δύο τελικούς και όχι για έναν

Ο κανονικός ΠΑΟΚ προσπαθεί να επιστρέψει για δύο τελικούς και όχι για έναν

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα διαφορετικά προσπάθησε να δείξει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ επισημαίνει και τη σημασία του αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό.  

Όταν θα γίνει απολογισμός για τον ΠΑΟΚ και τη σεζόν αυτή που τελειώνει, η ομάδα του Λουτσέσκου οφείλει (μεταξύ άλλων) να έχει τερματίσει δεύτερη. Αλίμονο… Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα δεδομένα που -ήδη- κρίνουν τη χρονιά, μεταξύ των οποίων το πιο σοβαρό: Τι βάσεις μπήκαν ενόψει των επόμενων ετών για έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη, μια ομάδα που θα μπει στην μικρή λίστα εκείνων των ευρωπαίων οι οποίοι κάνουν πρωταθλητισμό, φθάνοντας ταυτόχρονα και στα προημιτελικά ή τα τελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αφού η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το επιδιώκει, στόχος φυσικά είναι και η αυτάρκεια της ομάδας. Μέσα σε όλα υπάρχει και το κύπελλο που απλά γράφει ιστορία, αν και το φετινό ο ΠΑΟΚ πάει να το πάρει κερδίζοντας και τους τρεις της Αθήνας.

Αφήνουμε όλα τα άλλα στην άκρη και μένουμε στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται να πέσει πιο κάτω ο ΠΑΟΚ. Γιατί αν αυτή η ομάδα το βράδυ της Τρίτης βρεθεί πιο κάτω, τότε ακόμη και η προετοιμασία για τον τελικό κυπέλου θα γίνει με χειρότερες συνθήκες.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Τις περασμένες ημέρες ο ΠΑΟΚ έπιασε πάτο. Η εικόνα και τα αποτελέσματά του σε Γιάννινα, αλλά και κόντρα στον Άρη, ήταν αποκαρδιωτικά. Η κατηφόρα έπρεπε να σταματήσει και αισθάνομαι ότι ο Λουτσέσκου επέσπευσε την επιστροφή των βασικών του. Γρήγορα-γρήγορα και με λίγες προπονήσεις μπήκε βασικός ο Κρέσπο και ήρθαν από τον πάγκο Μπίσεσβαρ αλλά και Ελ Καντουρί. Δεν είναι μόνο η απόδοσή τους. Από την παρουσία τους και μόνο δημιουργείται άλλη αίσθηση… κανονικής ομάδας. Δεν είχε κάτι άλλο να κάνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Η αλλαγή φάνηκε από το φύλλο αγώνα! Παρατηρήστε την 20άδα του… μισού ΠΑΟΚ τις περασμένες ημέρες και δείτε τη χθεσινή. Συγνώμη, αλλά εκείνος δεν ήταν ο κανονικός ΠΑΟΚ. Η 20άδα αποτελούνταν από τρεις γκολκήπερ, τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ Β και τους άλλους ταλαιπωρημένους αναπληρωματικούς που… απλά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. (Γι αυτό είναι και άδικο να αναφέρουμε ότι εκείνος ήταν… ΠΑΟΚ, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να βγάζουμε και γενικά συμπεράσματα για τη χρονιά).

Χθες στο Καραϊσκάκη εμφανίστηκε εξ αρχής μια 20αδα που θύμιζε ΠΑΟΚ. Έλειπαν και πάλι πέντε παίκτες, αλλά οκ! Αυτός ο αριθμός είναι ανεκτός για την φετινή ομάδα που παίζει συχνά με 7-8-10 απόντες, γεγονός που θα αλλοίωνε την εικόνα κάθε συνόλου. Μαζί με την 20άδα άλλαξε η νοοτροπία, η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση και φυσικά η αγωνιστική εικόνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός και είχε την εικόνα κανονικής ομάδας που… όπως συνήθως υστερούσε στην τελική ενέργεια κοντά στην αντίπαλη περιοχή, κάτι το οποίο -ως γνωστόν- θέλει ποιότητα. Ακόμη και χθες ήταν τόσο εμφανής η αδυναμία.

Το γρήγορο γκολ βοήθησε σε όλα τα παραπάνω. Μετά από αυτό υπήρχαν και χώροι, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν. Το 1-1 λίγο πριν το 45’ μας στέρησε από ένα ενδιαφέρον ημίχρονο και στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίστεψε και στη νίκη, κράτησε πίσω, πήρε έναν πόντο και… πάει παρακάτω για να συνεχίσει την προσπάθεια αντίδρασης, τελειώνοντας με νίκες την αγωνιστική περίοδο η οποία τον φέρνει αντιμέτωπο δύο φορές με τον Παναθηναϊκό, σε δύο τελικούς. Έναν για τη δεύτερη θέση και έναν για το κύπελλο.

* «Αφού δεν μπορούν οι αναπληρωματικοί, γιατί ο κομπλεξικός δεν βάζει παίκτες από τον ΠΑΟΚ Β;» Αυτά γράφονταν και λέγονταν από κομμάτι του κοινού μέχρι την Παρασκευή. Χθες έπαιξε ο Τσαούσης, όχι γιατί «ακούει» ο Λουτσέσκου, αλλά γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση με τον Σίντκλεϊ να έχει γονατίσει. Μπήκε ο νεαρός για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό, έκανε στην αρχή μερικά λάθη και να τα δεκάδες… μπινελίκια και η απαξίωση για τον ίδιο, αλλά και γι αυτόν που τον έβαλε!! Γι αυτό πάντα λέω ότι αν η κριτική δεν έχει επιχειρήματα, τότε χάνει και κάθε αξία. Από την άλλη, με τέτοιες καταστάσεις-αντιδράσεις δεν αξίζει τελικά και να ασχολείσαι.

* Να ξέρουν οι Έλληνες διαιτητές και οι βοηθοί τους που «παίρνουν» ντέρμπι και εκτίθενται με το φόβο που βγάζουν σε κάθε σφύριγμα όπως οι χθεσινοί, ότι κάπως έτσι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να επιστρέψουν στην κατάσταση πριν το 2018 όταν και ήρθαν οι ξένοι. Τους βλέπουν όλοι και καταλαβαίνουν. Ήταν για λύπηση και χθες οι αντιδράσεις και οι αποφάσεις τους.

* Η ΑΕΚ δεν υποφέρει φέτος. Από το 2018 υποφέρει και όσο περνούν τα χρόνια η κατάσταση χειροτερεύει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.