Ο Άρης ξέρουμε τι θα κάνει στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ;

Ο Άρης ξέρουμε τι θα κάνει στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για τις ποδοσφαιρικές ιδιαιτερότητες του αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης, χωρίς να ξεχνάει το σχόλιο για το περιβόητο… αφεντικό της πόλης.

Το γράφω ξανά και ξανά γιατί δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Ο ΠΑΟΚ εδώ και οκτώ ματς παίζει χωρίς τη μισή, πολύ καλή ομάδα του. Εκτός, εδώ και αρκετές εβδομάδες, μέσα στα συνεχόμενα ντέρμπι, είναι οι Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Κρέσπο, Ντόουγκλας Αουγκούστο. Το τελευταίο διάστημα έμειναν έξω και οι Λύρατζης-Ίνγκασον. Σήμερα επιστρέφει ο Ζίβκοβιτς. Με αυτά τα δεδομένα, στο τέλος της χρονιάς και στην έκτη δεκάδα(!) αγώνων, ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Αυτά για να είμαστε σωστοί και ρεαλιστές. Ό τι και να γράφεται, ό τι και να σχολιάζεται για τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή, χωρίς τις παραπάνω επισημάνσεις, είναι 100% άτοπο.

Σήμερα έχουμε ΠΑΟΚ-Άρης με τον Δικέφαλο να μην αλλάζει κατά πολύ το υγιές, διαθέσιμο ρόστερ του. Για να μην ξεχνιόμαστε, πολύ επιβαρυμένοι είναι πλέον οι αντικαταστάτες των παραπάνω βασικών παικτών. Έχουν φθάσει στα όριά τους. Μπορούν να αντιδράσουν; Θα αντιδράσουν; Θα κάνουν ένα υποφερτό παιχνίδι; Δεν ξέρω…

Το μόνο που ξέρουμε -το έχουμε εμπεδώσει για τα καλά- είναι το πώς ακριβώς εδώ και πολύ καιρό, ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει τον Άρη. Ούτε γκολ δεν του έχει βάλει φέτος, ενώ και τα περασμένα χρόνια ο Άρης είναι εκείνος που χτίζει παράδοση, ειδικά μέσα στην Τούμπα. Λένε διάφορα οι ΠΑΟΚτσήδες για να πικάρουν τους αντιπάλους αναφορικά με το πώς «βλέπουν» αυτά τα τοπικά παιχνίδια. Το αποτέλεσμα όμως είναι –σε μεγάλο ποσοστό- υπέρ του Άρη, ο οποίος έχει πάρει τον αέρα αυτών των αγώνων και όπως γράφουν στην Αθήνα αυτό το κουραστικό και άκρως υποτιμητικό (που όμως δείχνει να ικανοποιεί τους Αρειανούς) γίνεται το… «αφεντικό της πόλης». Τι ντροπή να «παίζει» εν έτη 2022 αυτή η απαράδεκτη και επαναλαμβάνω υποτιμητική έκφραση λες και μιλάμε για τον όγδοο και τον ένατο του πρωταθλήματος που καίγονται μόνο για την πρωτιά στην πόλη. Αν είναι δυνατόν. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και ποιος το ανέχεται; Αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει ο ΠΑΟΚ διεκδικεί πρώτη θέση και συχνά βγαίνει δεύτερος, ενώ ο Άρης παίζει πλέον για θέσεις ανώτερες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, δείχνοντας ότι μπορεί να τους ξεπεράσει.

Επιστρέφουμε στα άκρως ποδοσφαιρικά δεδομένα. Κάθε φορά, μα κάθε φορά, ο ΠΑΟΚ πέφτει στην ίδια αυτή ποδοσφαιρική παγίδα που όλοι γνωρίζουν ότι του στήνει ο Άρης. Τα ίδια θα γίνουν και σήμερα στην Τούμπα, όσο και αν οι Αρειανοί λένε ότι ο Μπούργος τους έχει μπερδέψει. Γνωρίζουμε ότι ακόμη και αν σήμερα δεν παίζουν για τον Άρη πολύ σημαντικοί παίκτες όπως ο Σάσα, αλλά και ο Εντιαγέ, οι κίτρινοι θα κάνουν αυτό που ξέρουν και αυτό που τους βγαίνει κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κατοχή ο ΠΑΟΚ (όπως θέλει στα παιχνίδια του), σε αναμονή ο Άρης κοντά στο κέντρο, προσπάθεια για κυριαρχικό ποδόσφαιρο από τους ασπρόμαυρους, ανάπτυξη από πίσω, οι γνωστές πολλές πάσες για να περάσει η μπάλα από όλες τις γραμμές και… Να το κλέψιμο από την καλύτερη ομάδα σε αυτό το κομμάτι και μετά… ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Τρέχουν οι… Μαντσίνι του Άρη, δεν προλαβαίνουν οι Σβααμπ του ΠΑΟΚ και όλα τα άλλα είναι γνωστά με τον Άρη να έχει πάρει τον αέρα της ομάδας του Λουτσέσκου.

Και φέτος τα ίδια έγιναν, ακόμη και αν το τελευταίο ματς κρίθηκε με γκολ από στημένη μπάλα. Μετά από αυτό άνοιξε το γήπεδο. Το πρώτο γκολ σε αυτά τα παιχνίδια παίζει τεράστια σημασία. Είναι ο τρόπος που αγωνίζεται ο Άρης τέτοιος, που αν το βάλει πρώτος δεν χάνει (σχεδόν) ποτέ, αν το δεχθεί πρώτος, δεν το γυρίζει γιατί δεν μπορεί να διασπάσει κλειστή άμυνα. Αυτός είναι ο Άρης. Η ομάδα του κλεψίματος και της μετάβασης, ειδικά στα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ το ξέρει (όπως όλοι) αλλά δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

«Φέτος ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στον Άρη τρεις φορές ημέρα Κυριακή, μετά από ευρωπαϊκά ματς που διεξάγονταν Πέμπτη . Μία μετά τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, μία μετά τη Μίντιλαντ στη Δανία και μία μετά τη Μαρσέιγ». Αυτή είναι μία απάντηση για τα φετινά άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη. Σήμερα που ο ΠΑΟΚ πρέπει να αντιδράσει; Σήμερα που ο Δικέφαλος παίζει και πάλι μισός; Σήμερα που και πάλι ο Άρης θα τους στήσει αυτή την ίδια γνωστή παγίδα;

Για να δούμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.